Mint ismert, a Szolnoki Főiskola RK-SI csapata a legutóbbi öt mérkőzését kivétel nélkül megnyerte, és a kiváló hajrának köszönhetően újonc létére elcsípte a felsőházi folytatást érő negyedik helyet. Mindez egyben azt is jelenti, hogy az együttes a további eredményektől függetlenül elérte alapvető célját, vagyis biztosan bennmaradt az NB I-ben.

„Nagy tettet vittek véghez a lányok, hiszen a legjobb négy közé jutással már a jövő évet is megalapozták – értékelte csapata szereplését Gulyás Ferenc edző. – Különösen értékes az eredményünk azt követően, hogy az alapszakasz felénél gödörbe kerültünk. Ennek elsősorban az volt az oka, hogy a rutinos játékosainkat követő generáció hiányában túlzott teher hárult a fiatalokra, akiknek meg kellett fizetniük a tanulópénzt a magasabb osztályban. Szerencsére Nyári Virág, Nagy Bernadett és Hegedűs Anna személyében sikerült menetközben erősítenünk, amire nagy szükség volt, hiszen létszámgondokkal is küzdöttünk. A folytatásban aztán egyre inkább összeállt a játékunk, amiben mindenkinek megvolt a maga része, mindenki hozzátette, amit tudott.”

Az 1-4. helyért zajló középjátékban az alapszakasz-győztes Miskolc, a második Kaposvár és a harmadik Újbuda lesznek a szolnokiak ellenfelei. A csapatokra három hét alatt újabb duplakör vár, méghozzá úgy, hogy az egymás elleni eredményeket magukkal viszik. A végén az első helyezett feljut az Extraligába, a második osztályozót vívhat ugyanezért, míg a harmadik és negyedik marad az NB I-ben. Gulyás Ferenc szerint a sikerek révén megnőtt a lányok étvágya.

„Felvillanyozódott a csapat, minden mérkőzésen győzni szeretnénk. Veszítenivalónk nincs, a felsőházi szerepléssel csak nyerhetünk” – mondta a szakvezető.

A január 14-én kezdődő középszakasz első fordulójában a szolnoki csapat Miskolcon vendégeskedik.

(forrás: szoljon.hu)

Címkék: szolnok röplabda

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr82566943

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása