A férfi Extraliga alapszakaszában a harmadik helyen végzett a Dunaferr SE. A csapat a bajnokság középszakaszának felsőházában folytathatja szereplését. A dunaújvárosiak ezzel a helyezéssel teljesítették a részcélt, így Ruffing Péter edző irányításával nyugodtan készülhetnek a pontvadászat következő fázisára.

– A nyáron változások történtek az együttes keretében, hiszen Olaszországba igazolt Baróti Árpád, aki kulcsszereplő lehetett volna az idén – kezdte értékelését Ruffing mester. – Befejezte a játékot Gelencsér Balázs, és kölcsönbe Kecskemétre távozott Hatvany Zsolt. Helyükre senkit nem igazoltunk, saját nevelésű fiatalokkal pótoltuk a távozókat. Át kellett szervezni a csapatot, a szerkezeti változás eredményeként az elsőéves felnőttjátékos, Szabó Balázs került a centerposztra, aki megállta a helyét.

– Ennek ellenére az alapszakaszban a dobogóra kerülést tűzték ki célul...
– Tisztességgel helytálltunk, az alapvető célunkat elértük. Hét győzelem mellett három vereséget szenvedtünk. Igaz, a kecskemétiek ellen kétszer is 2:0-s vezetésről kaptunk ki 3:2-re. A nyitások hatékonyságában mindenképpen előrelépett a társaság, és a nyitásfogadási rendszer is jobb volt, mint az elmúlt szezonban. Fokozatosan javult a mezőnyvédekezésünk is, taktikusabban, fegyelmezettebben játszottunk, mint korábban.

– Miben kell javulniuk a folytatásban?
– Talán a leggyengébben a feladó-ütő kapcsolatunk működött. Két feladóval, Tóth Andrással és Szűcs Ákossal próbálkoztunk a bajnokság elején, de az alapszakasz közepére Tóth lett az elsőszámú. Mindketten fiatalok, még kevés a rutinjuk, ami különösen a rangadókon érződött. Emellett sokat kell fejlődnünk a sáncmunkában, hiszen ezen a téren is voltak problémáink.

– Kik azok a játékosok, akik jó teljesítményt nyújtottak az ősz folyamán?
– A rutinos csapatkapitányunk, Tomanóczy Tibor nagy segítség az edzéseken és a mérkőzéseken egyaránt. Bokor Elek és Lukács Attila is megbízhatóan, egyenletesen játszott. Pápai Péter liberójátéka is egyre érettebb. Több meccsen csereként jól szállt be Dávid Csanád, aki egyre közelebb kerül ahhoz, hogy stabil kezdőember legyen. A többiek kisebb-nagyobb ingadozásokkal hozták azt, amit vártunk tőlük.

– Hogyan alakul az együttes további programja?
– Az utolsó edzést követően pihenőt kaptak a játékosok. Január harmadikán kezdjük a felkészülést a középszakaszra, ahol az alapszakasz első három helyezettje a címvédő Kaposvárral kiegészülve, oda-vissza alapon játszik majd. Szeretnénk olyan pozícióban végezni, hogy a rájátszásban a legkönnyebb ellenféllel kerüljünk szembe. A Magyar Kupában eddig erőnyerő volt a csapat. A legjobb négy közé kerülésért januárban a Kazincbarcikával mérkőzünk majd.

A férfi Extraliga alapszakaszának végeredménye: 1. Kecskemét 19 pont, 2. Kazincbarcika 18 pont, 3. Dunaferr 17 pont, 4. Veszprém 13 pont, 5. MAFC 12 pont, 6. Szeged 11 pont

(forrás: Dunaújvárosi Hírlap)

Címkék: dunaújváros röplabda dunaferr extraliga

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr242539513

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása