Vereséggel kezdte a katari Dohában zajló klubvilágbajnokságot Veres Péter csapata, a Dinamo Moszkva. Az orosz együttes a címvédő olasz Trentinótól kaptak ki 3:0-ra. A magyar játékos 12 pontot szerzett.

A két csapat legutóbb tavasszal, a Bajnokok Ligája lengyelországi döntőjében találkozott, akkor is 3:0-ra győztek az itáliaiak, akiket most is népes szurkolótábor kísért el Katarba. Szoros volt az állás az első szett elején, a cseh Stokr és a bolgár Kazijszki pontjaira építő Trentino hárommal vezetett a második technikainál (16:13).  Igen ám, de a visszatérés követően a Dinamo pontosan, erőteljesen támadott és fordított (17:16), sőt a 217 centiméteres center, Kazakov bombájával két pontra növelte előnyét. Az oroszok küzdöttek, hogy megtartsák a különbséget, de Kazijszki ütésével a hajrá kezdetén megint a címvédő állt jobban (21:20), aztán Stokr hátsósoros ütése után Jurij Cserednik edzőnek időt kellett kérnie. Jan Stokr remek megoldásainak köszönhetően a legvégén is magabiztosan menetelt a Trentino, és hiába kért másodszor is időt az oroszok mestere, a kubai Juantorena ütésével lezárta a szettet az itáliai együttes (25:21, 1:0).

A Dinamo remekül játszott, és három pontot szerzett megszakítás nélkül a második rész elején. Igen ám, de ezután a Trentino pazar sorozata következett, s hárompontos hátrányból rögtön hárompontos előny lett az olaszok szempontjából (6:3). Stokr újabb remek megoldása után jöhetett az első technikai (8:6). Lenyűgözően röplabdázott a címvédő, Juantorena, Kazijszki és Riad is beköszönt, ezért Cserednik edző időt kért (11:8). A különbség egy ponttal csökkent a folytatásban (16:14). A második kötelező pihenő után hibák csúsztak mindkét csapat játékába, Stokr és Juantorena rontásaival felzárkózott a Dinamo, de a rendkívül szoros hajrában a brazil Riad jó megoldása az olaszok újabb játszmagyőzelmét jelentette (25:23, 2:0).

A Trentino jó játéka határozta meg a harmadik felvonás elejét (5:2). A moszkvaiak trénere feladót cserélt, Grankin helyett Zajcev lépett pályára. Stokr ütéseire nem volt ellenszere a Dinamónak, de az oroszok nem adták fel a küzdelmet, és néhány pontos megoldással egyenlítettek (9:9). Innentől fej-fej mellett araszolt a két kiváló csapat, majd a legvégén Jan Stokr ásznyitásával kétpontos különbségre tett szert az itáliai együttes (23:21). A másik oldalon Kazakov is szervált egy ászt, igaz, ehhez a szerencse is kellett (23:23). Az oroszok szépíthettek volna, de Kazijszki és Kruglov is rontott, Juantorena viszont bevágta, ezzel a Trentino jutott meccslabdához (26:25). A találkozó végül a brazil feladó, Raphael blokkjával ért véget (27:25, 3:0).

A meccs legeredményesebbje a Trentino cseh játékosa, Jan Stokr volt 16 ponttal, a másik oldalon Veres Péter 12 alkalommal volt eredményes.

Radosztin Sztojcsev, a Trentino edzője: – Nagyon tiszteljük ellenfelünket, nem számítottunk 3:0-s győzelemre. Elkövettünk néhány hibát, nem sikerültek tökéletesen az ellentámadásaink, ezen még javítanunk kell. Kisebb-nagyobb sérülések sújtják a keretünket, és rengeteg meccsünk volt az elmúlt néhány héten, de azért vagyunk itt, hogy megvédjük a címünket.

Matej Kazijszki, a Trentino csapatkapitánya: – Nagyon boldog vagyok a győzelem miatt, jól játszottunk, de nem tökéletesen. Tudjuk, hogy itt minden csapat nagyon erős, ma például az iráni Paykan sok gondot okozott egy másik európai csapatnak, a lengyel Belchatow-nak, ezért mi nagyon komolyan veszünk minden meccset.

Jurij Cserednik, a Dinamo Moszkva edzője: – Sok hibát vétettünk a kulcsfontosságú pillanatokban. Ez jelentős hatással volt a végeredményre. Szeretném, ha döntőben ismét találkoznánk a Trentinóval!

Klubvilágbajnokság, férfiak, B-csoport

Trentino BetClic (olasz) – Dinamo Moszkva (orosz) 3:0 (21, 23, 25)
Doha, 750 néző. Játékvezetők: Cimino (brazil), Deregnaucourt (francia)
Trentino: Kazijszki 15, Juantorena 9, Raphael 1, Sala 5, Stokr 16, Riad 6. Csere: Bari (liberó), Zygadlo, Szokolov, Colaci. Edző: Radosztin Sztojcsev
Dinamo: Grankin 3, Kazakov 9, Jakovlev 4, Veres 12, Scserbinyin 8, Dante 9. Csere: Sztyepanjan, Bragin (liberók), Zajcev, Kruglov 5, Sesztak. Edző: Jurij Cserednik

• Statisztika itt!
• Képgaléria itt!
• A torna hivatalos honlapja
• A torna oldala az FIVB honlapján

Paul Mitchell (amerikai) – Drean Bolivar (argentin) 1:3 (23, –25, –19, –21)

A-csoport

PGE Skra Belchatow (lengyel) – Paykan (iráni) 3:2 (–24, 21, 22, –20, 12)
Doha, 170 néző. Játékvezetők: Sokullu (török), Shaaban (egyiptomi)
Belchatow: Wlazly 19, Plinski 8, Kurek 16, Miguel Falasca, Antiga 15, Mozdzonek 5. Csere: Zatorski (liberó), Klos 2, Woicki, Winiarski 10. Bakiewicz. Edző: Jacek Nawrocki
Paykan: Amir 5, Mousavi Eraghi Seyed 15, Bazargarde Seyed 15, Bakhsheshi 7, Davoodi 15, Keshavarzi 12. Csere: Hosseini Ali (liberó), Zarif, Mahdavi Mehdi, Kamalvand 4, Khani. Edző: Peyman Akbari

Al-Ahly (egyiptomi) – Al-Arabi Doha (katari) 1:3 (–17, 25, –17, –20)

Nők

A-csoport
Federbrau (thaiföldi) – Sollys Osasco (brazil) 0:3 (–15, –24, –28)
Fenerbahce (török) – Sollys Osasco 3:0 (17, 23, 16)

B-csoport
Kenya Prisons (kenyai) – Mirador (dominikai) 0:3 (–20, –11, –17)
Foppapedretti Bergamo (olasz) – Mirador 3:0 (25, 12, 22)

• A női torna oldala az FIVB honlapján

Címkék: moszkva röplabda veres dinamo klubvilágbajnokság trentino belchatow

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr92520628

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása