A férfi Extraligában befejeződött az alapszakasz. Tíz meccséből mindössze egyet nyert meg a HPQ-Szegedi RSE, így az utolsó, hatodik helyen zárt. A középszakasz január második felében kezdődik.

A nyáron az egykori sokszoros válogatottra, Mészáros Péterre bízta a szakmai munka irányítását a HPQ-Szegedi RSE vezetősége. A legutóbbi bajnokságot a hetedik helyen záró együttestől a szurkolókon kívül a klub irányítói is előrelépést reméltek. Ez még összejöhet, mindenesetre az alapszakaszban nem tündökölt a csapat, tíz meccséből mindössze egyet tudott megnyerni.

„Elismerem, valamivel többet vártam – fogalmazott az edző. – Nem igazán tudtam, mire leszünk képesek, ugyanis a mezőny jelentősen átalakult. Menetközben aztán azzal is szembesülnöm kellett, hogy az általam megálmodott összeállításban egyszer sem tudtunk pályára lépni. Nacsa Gábor hol felbukkant, hol eltűnt, Csíkos Gábort operálni kellett, Oltványi Olivér Budapestre költözött, Szathmári Mátét is műteni kellett, és Posztós Bendegúz is sérüléssel bajlódott. Az év vége felé már annak is örülnünk kellett, hogy egyáltalán ki tudtunk állni, szerencsére a már visszavonult Petheő Gábort mozgósítani tudtuk, és ha kellett, én is beöltöztem...”

Január közepén kezdődik a középszakasz, amelyben a szegediek a Veszprémmel, a MAFC-cal, a Dággal és a Csepellel találkoznak majd. Az öt csapat közül az utolsó kiesik az Extraligából, a többiek az 1–8. helyért folytatják.

„Össze kell kapnunk magunkat – folytatta Mészáros Péter. – Az a legnagyobb baj, hogy a játékosaimból hiányzik a vagányság. Túl rendesek vagyunk ehhez a játékhoz, csak ritkán lobbant fel az a bizonyos tűz, de az sem tartott sokáig. Aztán az sem könnyíti a helyzetünket, hogy nincs olyan meghatározó játékosunk, akire rá lehetne bízni egy meccset. A fiataljainknak muszáj szemléletbeli változáson átesniük.”

Extraliga, férfiak, az alapszakasz végeredménye
1. Kecskemét 19 pont
2. Kazincbarcika 18 pont
3. Dunaferr 17 pont
4. Veszprém 13 pont
5. MAFC 12 pont
6. Szeged 11 pont

(forrás: delmagyar.hu)

Címkék: szeged röplabda extraliga hpq

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr942520431

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása