A férfi Challenge Kupa harmadik fordulójának visszavágóit rendezik ezen a héten, a Fino-Kaposvár kedden 20 óra 30 perctől a belga Prefaxis Menen otthonában játszik. Az első meccsen, hazai pályán a magyar bajnok 3:2-re kikapott.

Nincs könnyű helyzetben, de nem feltartott kézzel lép pályára Belgiumban a Kaposvár. A somogyiaknak mindenképpen nyerniük kell a Menen ellen, hogy aranyjátszma döntsön a továbbjutásról. Emlékezetes mérkőzést vívott egymással múlt szerdán a két együttes. A belgák csaknem két és félórás ütközet végén győztek 3:2-re. A magyarokat nem csak a vereség bosszantotta, hanem az is, ahogyan kikaptak.

„Amit nem tudok még mindig felfogni: a szettek elején miért vagyunk görcsösek, miért nem tudunk egy nyert szett után felszabadultan felmenni a pályára. Ez lehetne erényünk is, de sajnos nem sikerül” – mondta Kántor Sándor edző.

A szabályok értelmében, ha a kedd esti visszavágón bármilyen arányban nyer a Kaposvár, akkor egy újabb szett, az úgynevezett aranyjátszma dönt a továbbjutásról. „Egy 3:2-es mérkőzés csak a szerencsén múlik, ugyanúgy elsülhet a mi részünkről is” – mondta a liberó, Dömötör Lajos.

A kaposvári együttes tagjai bizakodnak, és a hírek szerint még az edző, Kántor Sándor is pályára lép majd Belgiumban. Ha a magyar együttes továbbjut, a nyolc közé jutásért várhatóan a svájci Lausanne otthonában 3:0-ra nyerő török bajnoki listavezető Istanbul Büyüksehir Belediyespor ellenféllel küzdhet. Ha a belgák nyernek, akkor a magyar bajnok elbúcsúzik a nemzetközi kupától.

(forrás: kapos.hu)

Címkék: kaposvár röplabda challenge

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr62514545

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása