Újabb komoly kihívás előtt áll a Fino-Kaposvár férficsapata. A bajnok és kupagyőztes somogyi együttes szerda este kezdi meg szereplését a harmadik számú nemzetközi sorozatban, a Challenge Kupában.

A magyarok a 16 közé jutásért egy belga középcsapat ellen játszanak, és hazai pályán egyértelmű cél a győzelem. Hogy Kántor Sándor pályára lép-e, az csak a szerda délelőtti edzés után dől el.

Újabb nemzetközi párharc előtt állnak a kaposvári férfi röplabdázók. Az együttes november második felében még a CEV Kupában szerepelt egy lengyel sztárcsapat ellen, a kiesés után pedig átkerült a Challenge Kupába. A somogyiak a 16 közé jutásért a belga Prefaxis Menen ellen lépnek pályára. Kántor Sándor edző egykori kiváló válogatott játékosok, Börcsök Csaba és Magyar Zoltán segítségével szerzett információkat az ellenfélről.

„Van skót és angol játékosuk is, a középmezőnyben helyezkednek el – mondta a tréner. – Érdekes szisztémát játszanak, a feladót próbálják meg eldugni, és a mezőnyben is mást játszanak, mint ami máshol megszokott. Én azt mondom, ne ezzel foglalkozzunk, hanem a mi játékunkkal. Azt szeretném, ha a mi alapjátékunk visszakerülne abba a kerékvágásba, mint amikor elkezdtük a bajnokságot.”

A fiatal kaposvári csapat tagjai ugyancsak nagy érdeklődéssel várják az ismeretlen ellenfelet. „Szerintem érdekes lesz, meg szeretnénk verni őket itthon, hiszen a továbbjutás a cél – mondta Szabó Alpár. – Közepes szintű belga csapat, reális esélyünk lehet arra, hogy itthon legyőzzük őket, idegenben pedig kiharcoljuk a továbbjutást. A forma javuló tendenciát mutat, főleg, mert hazai pályán játszunk, és itthon mindig jobbak vagyunk. A hangulatra eddig sem lehetett panasz, meglátjuk, most milyen lesz a pályán.

A múlt hét érdekessége volt, hogy Kántor Sándor pályára lépett a csapat ausztriai Közép-európai Liga-mérkőzésén. „Érdekesen hozta a sors, megbetegedett Hoboth Ákos, Bagics Balázzsal és Gergye Rolanddal kezdtünk, de nem ment a játék – mesélte Kántor. – Ezután beálltam, és onnantól végigjátszottam a mérkőzést. A tegnapi és a mai edzés alapján a legjobban felkészült játékosok lépnek a pályára, ebben lehet, hogy benne leszek, lehet, hogy nem.”

(forrás: kapos.hu)

Címkék: kaposvár röplabda challenge

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr162501109

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása