A Vegyész RC-Kazincbarcika hazai pályán 3:1-re nyert a Kalo-Méh-Kecskeméti SE ellen a férfi Extraliga alapszakaszának kilencedik fordulójában. Az alföldiek ezzel elvesztették bajnoki veretlenségüket. A rangadó fotógalériája ide kattintva megtekinthető!

Október 16-án, Kecskeméten 3:2-re nyertek az alföldiek, ennek (is) köszönhetően veretlenül érkeztek a rangadóra, míg a borsodiaknak az volt az egyetlen vereségük. Az első szett elején Kovács II Zoltán felugrásos nyitásaival nem tudott mit kezdeni a látogató, 6:1-nél időt is kért Karagics Mátyás. A Kecskemét némileg összeszedte magát, amire gyorsan reagált a Vegyész, így kezdett egy éles meccs kibontakozni, mialatt született egy szép Juhász Péter-pont, valamint lehetett látni egy ugyancsak szemrevaló hármas blokkot kecskeméti részről. 15:15-nél utolérte a hazaiakat a Kecskemét, de a borsodiak ennek ellenére nem engedték át a kezdeményezést. 20:17-nél ismét szünetet kért Karagics Mátyás, 21:20-nál pedig Dudás András. A végén a kazincbarcikaiak figyeltek jobban, és Juhász ütését követően megszerezték az összesítésbeli vezetést.

A folytatásban egy fikarcnyi különbséget sem lehetett látni a két gárda között, ami miatt nem alakult ki jelentős előny. Aztán a kecskemét megugrott hárommal (12:15), ezt azonban még behozta a házigazda, de 15:19-nél időt kért Dudás András, nehogy késő legyen. Dorcsák Lajos nem mozdult a nyitóhelyről, de amikor Rapi Róbert keresztbe elütötte a labdát, még nem volt minden veszve hazai szempontból. A szikra viszont gyorsan elaludt, Csala Bernát vezérletével egalizálta az állást a listavezető Kecskemét.

Érezhető volt, hogy minden egyes rontás, megmozdulás különös jelentőséggel bír, így haladt a mérkőzés a harmadik felvonásban is (7:8). Ha van izgalmas összecsapás, akkor ez az volt, 11:11 után hárommal meglépett a Kecskemét, ezért a második technikai szünetnél igencsak kellett a biztatás a Kazincbarcikának. A fejben lanyhuló Vegyész azonban többször is hibázott, de 14:19-nél Lónárt Péter volt benne két eredményes akcióban, amire Karagics Mátyás időkéréssel reagált. Egy hallatlanul lelkes hazai csapat érkezett vissza pályára, s amikor a Csizmadia János, Kovács Zoltán alkotta blokk felemelkedett, és pontot szerzett, már 23:23 volt az állás! A feltámadó hazaiak Lehóczky László szerváját a magyar férfimezőny talán legjobb liberója, Szabó Tamás sem tudta fogni, ezzel megnyerte a szettet a házigazda (2:1).

A negyedik rész elején, az első technikai pihenőig a látogatók tudtak némi előnyt kicsikarni, ám ez rögtön elolvadt, mi több, a Vegyész kezdett lendületbe jönni (11:8). Kovács Zoltán nyitásai problémát okoztak a kecskemétieknek, Karagics mester kétszer is időt kért (14:8). A legjobb formájára rátaláló, pontos, és immár okos röplabdát játszó Vegyész már nem engedte ki a kezéből a sikert, amit nagy tapssal jutalmazott a közönség (3:1).

Extraliga, férfiak, alapszakasz, 9. forduló

Vegyész RC-Kazincbarcika – Kalo-Méh-Kecskeméti SE 3:1 (23, –21, 24, 19)
Kazincbarcika, 400 néző. Játékvezetők: Bodrogi, Csizmarik
Kazincbarcika: Lehoczky L., Juhász P., Gulyás Á., Lehoczky G., Lónárt, Kovács II Z. Csere: Szántai (liberó), Dudás T., Csizmadia J., Toronyai. Edző: Dudás András
Kecskemét: Hatvany Zs., Rapi, Somodi, Farkas P., Csala, Dorcsák. Csere: Szabó T. (liberó), Tóth I G., Szilágyi, Bokor G. Edző: Karagics Mátyás

EDZŐI ÉRTÉKELÉS

Dudás András: – Töretlenül küzdő csapatunk megérdemelten győzte le az eddig veretlen listavezetőt.
Karagics Mátyás: – Gratulálok a Vegyésznek, sportosan játszott! Egy nyert meccset veszítettünk el a harmadik szett végén, mert buta hibákat csináltunk. Ekkor már a Barcikánál volt a lélektani előny, amit ki is használt.

(forrás: boon.hu)

Címkék: kecskemét röplabda kazincbarcika vegyész extraliga

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr962495555

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása