A HPQ-Szegedi RSE hazai pályán simán, 3:0-ra nyert a székesfehérvári Kodolányi-Masita FRKE ellen a férfi Magyar Kupa második fordulójának első mérkőzésén. A mérkőzs képei ide kattintva megtekinthetők!

Jól kezdett a Szeged, és gyorsan elhúzott ellenféltől 4:1-re, majd 11:5-re. A fehérváriak edzője, Nagy Róbert időt kért. Sokat nem javult a Kodolányi játéka, mert Babanyecz Roland ászával rövidesen már 17:9 volt az állás. Az első menetet végül 25:15-re nyerte a Szeged.

A folytatásban az első pontot a vendégek szerezték, de a hazaiak gyorsan átvették a kezdeményezést, bár két-három pontnál többel elhúzni nem tudtak. Sőt, a fehérváriak 8:4-ről feljöttek 10:9-re! Ekkor Mészáros Péter kért időt, s a taktikai megbeszélésnek azonnal jött is az eredménye, pillanatokon belül 14:9-re, majd 17:11-re módosult az állás, végül a második játékrész 25:17 lett a Szegednek.

A záró szettre egyre jobban belejöttek a vendégek, 3:0-s hazai előny után sokáig fej-fej mellett haladt a két csapat, majd a székesfehérváriak előbb 8:6-ra vezettek, aztán elhúztak 12:7-re. Lassan elkezdte ledolgozni hátrányát a csongrádi együttes, ez végül 18:18-nál sikerült, ekkor a Fehérvár ismét időt kért. Sok foganatja ennek sem lett, a Kodolányi még egy rövid ideig tartotta magát, vezetett is 21:20-ra, de a hazaiak rutinja győzött, a szegedi együttes megfordította az állást és nyert 25:22-re (3:0).

Magyar Kupa, férfiak, 2. forduló, 1. mérkőzés

HPQ-Szegedi RSE – Kodolányi-Masita FRKE 3:0 (15, 17, 22)
Szeged, 50 néző. Játékvezetők: ifj. Szabó P., Mezei
Szeged: Torma, Bitó, Makhult, Bondor, Babanyecz, Posztós. Csere: Csányi R. (liberó), Filius. Edző: Mészáros Péter
Kodolányi: Popovics, Takács Z., Gazsi, Nagy B., Neukum, Deli. Csere: Csizmadi (liberó), Kiss, Kővári, Nagy R. Játékos-edző: Nagy Róbert

EDZŐI ÉRTÉKELÉSEK

Mészáros Péter: – Úgy érzem, végig A kezünkben tartottuk a mérkőzést. A harmadik szettben volt egy kis hullámvölgyünk, de sikerült túllendülnünk rajta.
Nagy Róbert: – Gratulálok a hazai csapatnak, megérdemelten nyerte meg a mérkőzést. Nekünk szokatlan volt a nagy terem. Nagyon sokat hibáztunk, de a harmadik szettre koncentráltabbak voltunk, és ez az eredményen is látszik.

(forrás: szegedvolley.com, szegedma.hu)

Címkék: szeged röplabda fehérvár magyar kupa kodolányi hpq

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr562488069

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása