Légiós-körkép november 8.

 2010.11.08. 19:12

Közkívánatra újra jelentkezik a sokak által kedvelt és hiányolt légiós-körkép elnevezésű rovat! Bőven van miből szemezgetnünk, hiszen a magyar röplabdázók Európa és az Egyesült Államok számos országában, államában sikeresen szerepelnek! Összeállítás Moszkvától Párizson át Leedsig, illetve Kansastől Szalonikin át Izmirig!

FÉRFIAK

Mészáros Dömötör (Arkas Izmir, török): A bajnoki alapszakasz negyedik fordulójában elvesztette veretlenségét a csapat. A címvédő Fenerbahcét is legyőző Istanbul Büyüksehir Belediyespor 3:0-ra nyert Izmirben. A kolumbiai Liberman Cristhofer Agamez Urango még mindig sérült, így Mészáros Dömötör ezúttal sem a megszokott helyén, nyitásfogadó-négyesütőként szerepelt, hanem feladóátlóként. Végigjátszotta a találkozót, 12 pontot szerzett. Statisztika itt! Képgaléria itt!

Veres Péter (Dinamo Moszkva, orosz): Már a bajnoki alapszakasz harmadik fordulójában elszenvedte első vereségét a Bajnokok Ligája-résztvevő Dinamo, ráadásul éppen Veres előző csapatától, az Ural Ufától kapott ki idegenben 3:0-ra, méghozzá úgy mindhárom szett eredménye 25:23 lett! Továbbra is a sydneyi olimpián 2000-ben aranyérmes szerb válogatott legendás szövetségi kapitánya, Zoran Gajics az Ufa edzője. Együttesében ott van az amerikai olimpiai bajnok Clayton Stanley, a német Robert Kromm, az orosz kiválóságok közül pedig Alekszej Szamojlenko, Alekszej Bovduj és Artyom Jermakov is. A magyar játékos végig a pályán volt, tíz pontot szerzett. Brazil világbajnok csapattársa, Dante Amaral, valamint az orosz Kornyejev nem lépett pályára. Statisztika itt! Képgaléria itt!

Németh Szabolcs, Geiger András, Nagy Péter (Remat Zalau, román): A bajnokság alapszakaszának ötödik fordulójában 3:0-s hazai győzelem a Steaua Bucuresti ellen. A címvédő zilahi együttes továbbra is veretlenül vezeti a tabellát.

Kecskeméti Péter (CS Stiinta Explorari Baia Mare, román): A bajnokság alapszakaszának ötödik fordulójában szoros meccsen győzött 3:2-re a nagybányai csapat, ráadásul idegenben, a CSM Bucuresti otthonában!  A magyar feladó ezúttal is kezdőként lépett pályára. Együttese a hetedik helyen áll a tabellán.

Kovács I Zoltán (OK Salonit Anhovo Kanal, szlovén) és Koch Róbert (SK Posojilnica Aich/Dob, osztrák): A Közép-európai Liga alapszakaszának hatodik fordulójában egymás ellen játszott a két magyar röplabdázó csapata. Hazai pályán az osztrákok győztek 3:0-ra, Koch és Kovács is végig a pályán volt, a feladó három, a center négy pontot szerzett. Statisztika itt!

Mózer Zoltán (Hypo Tirol Innsbruck, osztrák): Két meccset is játszott az együttes a hétvégén. Előbb Kaposváron nyert 3:0-ra, Mózer 10 pontot ütött. Cikk itt! Két nappal később a szlovák VK Chemes Humenné otthonában is 3:0-ra nyert az osztrák bajnok, Mózer végigjátszotta a találkozót, hét pontig jutott. Statisztika itt!

Szabó Dávid (Sisley Treviso, olasz): A bajnokság alapszakaszának harmadik fordulójában 0:2-ről fordított, végül 3:2-re nyert a csapat hazai pályán a feladólegenda, Nikola Grbic együttese, a Cuneo ellen. A magyar játékos egyszer állt be csereként, szervált egy rosszat, pontot nem szerzett. Statisztika itt!

Baróti Árpád (Tonno Calippo Vibo Valentia, olasz): Az élvonal alapszakaszának harmadik fordulójában 3:0-s vereség a Latina otthonában. Baróti ezúttal nem lépett pályára. Statisztika itt!

Molnár Dávid (TV Bühl, német): A bajnokság élvonalának negyedik fordulójában 3:0-s hazai vereség a CV Mitteldeutschland ellen. Statisztika itt!

Berndt Attila, Demeter András, Fehér Tamás, Herczeg Roland, Tóth Milán (Leeds Carnegie, angol): „Szombaton sima győzelmet arattunk a kupában otthon a Watford ellen (3:0), a találkozón a cserék is több lehetőséget kaptak – mesélte a hunvolley.blog olvasóinak exkluzív beszámolójában Tóth Milán. – Vasárnap azonban egy nagyon szoros mérkőzésen 3:1-es vereséget szenvedtünk a listavezető Sheffield otthonában a hatodik bajnoki meccsen. Az első szett máris 25 pont fölé kúszott, szinte fej-fej mellett haladtak a csapatok az egész játszma folyamán, de a hazaiak bírták jobban a végjátékot. Tudtuk, hogy az első szettet mi veszítettük el, ugyanis nyolc nyitásrontásunk volt, és csak egy ászszerva. A második felvonásban ezért odafigyeltünk a nyitásainkra, és ez meg is látszott az eredményen, már az elején négy-öt ponttal meglógtunk, a hazaiak már nem tudtak beérni minket. A harmadik felvonástól kezdődött az igazi röplabda, parádés megoldásokat és labdameneteket láthatott a szépszámú közönség. Mezőnyben javultunk, viszont nagyon kiszámíthatóvá váltak a támadásaink, mivel csak Berndt és Herczeg voltak eredményesek első- és hátsósorból is, és ez kevésnek bizonyult. A mérkőzés legjobbjának ismét Berndt Attilát választották.” A Leeds ezzel elvesztette veretlenségét a bajnokságban.

Demeter György (edző, Fenerbahce, török): A bajnokság alapszakaszának negyedik fordulójában 3:2-es győzelem hazai pályán az ankarai Halkbank ellen. A címvédő isztambuli együttes légiósai közül ezúttal a szerb olimpiai bajnok Ivan Miljkovic, a kubai Leonel Marshall, valamint a horvát Tomislav Coskovic játszott, a szerb Andrija Geric nem. A mezőny legeredményesebbje a 29 pontos Miljkovic volt. Statisztika itt! Képek itt! A tabellán a Fener a negyedik helyen áll nyolc ponttal, első a veretlen IBB 12 ponttal.

NŐK

Dégi Barbara (VBC Köniz, svájci): A bajnokság alapszakaszának nyolcadik fordulójában 3:1-es vereség az idegenbeli rangadón a Voléro Zürich ellen. A magyar röplabdázó együttese a harmadik helyen áll a tabellán.

Kötél Zsanett (Entente Saint-Chamond, francia): A másodosztály alapszakaszának ötödik fordulójában 3:2-es győzelem az Ent Sport Meylan La Tronche otthonában! A magyar feladó együttese két győzelemmel és három vereséggel a 12 csapatos liga nyolcadik helyén áll.

Józsa Zsuzsanna (Iraklisz Szaloniki, görög) és Kiss Katalin (AEK Athén, görög): az elmúlt hétvégén nem volt bajnoki forduló Görögországban.

Héjjas Valéria (Nantes, francia): Az alapszakasz hatodik fordulójában 3:2-re nyert (az ötödik szettben 21:19-re) a csapat hazai pályán a Vandoeuvre Nancy VB ellen. A térdműtétje után lábadozó magyar játékos az eddigiekhez hasonlóan ezúttal sem lépett pályára. Statisztika itt!

Kriegel Éva (Union Stade Francais Saint Cloud, francia): Továbbra is nyeretlen a párizsi csapat a bajnokságban. A fővárosiak a hatodik fordulóban nagyon simán kaptak ki (3:0) az eddig szintén nyeretlen és sereghajtó AS Saint-Raphaël VB ellen. A magyar játékos csereként lépett pályára, egy pontot szerzett. Statisztika itt!

Dobi Edina (New Orleans Privateers, amerikai): Két szép győzelemmel zárta a szezont a csapat, ugyanis hazai környezetben a Rust College és a Stillman College ellen is 3:0-ra nyert. Dobi előbb 11, majd nyolc pontot szerzett. Az együttes az idényben megjavította saját győzelmi rekordját.

Molnár Hajnalka (Memphis Tigers, amerikai): A közelmúltban két meccset játszott a csapat. Előbb 3:2-es győzelem a Rice ellen, majd 3:0-s vereség a Houstontól. A magyar feladó mindkét találkozón négy pontot szerzett.

Szívós Mária (Middle Tennessee State University BlueRaiders, amerikai): A példátlan győzelmi sorozat tovább tart: az együttes az elmúlt 21 mérkőzéséből 20-at megnyert! Ezúttal előbb a South Alabama (3:1), majd a Troy (3:0) bánta a BlueRaiders remeklését. Szívós előbb kilenc, majd három pontot szerzett.

Farkas Anett (Virginia Commonwealth University Rams, amerikai): Ismét egy vereség és egy győzelem a csapat közelmúltbeli mérlege. A Delaware ellen 3:0-ra kikapott a Rams, a Towson ellen viszont 3:2-re nyert. Farkas előbb csereként egy, majd kezdőként három pontot ütött.

Porubek Lilla (Kansas State University Wildcats, amerikai): Végre megszakadt az együttes rossz sorozata! A Kansas zsinórban nyolc vereség után 3:1-re nyert a Texas Tech ellen. A magyar röplabdázó hat pontot szerzett. Statisztika itt! Képgaléria itt!

Nagy Mariann (Lavoro.Doc Pontecagnano, olasz) és Filipovics Anita (Icos Crema, olasz): Az A2 Liga alapszakaszának negyedik fordulójában egymás ellen játszott a két magyar játékos csapata! Némi meglepetésre 3:2-re a Crema nyert idegenben, Nagy Mariann a mezőny legeredményesebbjeként 23 pontot szerzett, Filipovics pedig 11 pontig jutott. Statisztika itt!

Horváth Dóra (Asystel Novara, olasz): Az élvonalbeli bajnokság a világbajnokság miatt csak november 28-án kezdődik. A Round Rubin League elnevezésű előszezon harmadik hétvégéjén a Novara előbb 3:0-ra nyert a Perugia ellen, majd a házigazda Urbinót is megverte 3:1-re! Horváth előbb toronymagasan a mezőny legeredményesebbje volt 25 ponttal, majd 15 pontot ütött.

Kovács Eszter (SWE Volley-Team, német) és Bognár Krisztina (SC Potsdam, német): A német bajnokság a világbajnokság miatt csak november végén kezdődik. A Ligakupa nagydöntőjében mindkét együttes szerepelt az elmúlt hétvégén.
Az első napon az erfurtiak előbb 3:0-ra kikaptak a Dresdner SC-től, Kovács hét pontot szerzett, majd a Potsdam vesztett (ugyancsak 3:0) a Vilsbiburg ellen. A bizonyos pontokon eléggé félresikerült statisztikai lapból nem tudtuk kisilabizálni, hogy a magyar feladó játszott-e, de szerintünk nem. Végül egymás ellen lépett pályára a két csapat, s a Potsdam 3:0-ra nyert. Kovács Eszter csereként beállva háromszor volt eredményes, Bognár szintén csereként jutott szóhoz, egy pontot szerzett.
A második nap eredményei: Erfurt – Vilsbiburg 2:3 (2:0-ról), Dresden – Potsdam 3:1 és Erfurt – Potsdam 3:0. Ezeknek a statisztikája hétfő este még nem állt rendelkezésre.

Liliom Rita (Alemannia Aachen, német): A német bajnokság a világbajnokság miatt csak november végén kezdődik. A Ligakupa nagydöntőjében az Aachen is szerepelt az elmúlt hétvégén. Az első meccsen a Schweriner SC (1:3), a második találkozón a Hamburg (0:3), aztán az USC Münster győzte le Liliom Rita csapatát. A magyar röplabdázó előbb kezdőként hat pontot szerzett, de lecserélték, aztán 12 alkalommal volt eredményes, aztán a mezőny legeredményesebbjeként 21 pontot kalapált!

Meléndez-Pál Beatrix (Extremadura Arroyo, spanyol): A másodosztályú csapat a bajnoki alapszakasz ötödik körében fájó vereséget szenvedett odahaza a Nuchar Eurochamp Murillo ellen, amely veretlenül vezeti a tabellát. A magyar feladó együttese a harmadik helyre csúszott vissza.

Farkas Virág, Kiss Beáta, Kun Dorottya (Leeds Carnegie, angol): A hat forduló után veretlenül listavezető csapat az elmúlt hétvégén nem lépett pályára a bajnokságban.

Forman József (edző, Auburn University Tigers, amerikai): A South Carolina ellen győzött (3:0), a Florida ellen vesztett (2:3) a csapat. A Florida-meccs képgalériája ide kattintva megtekinthető!

Címkék: légió röplabda légiós

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr812434346

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása