A BITT-Kaposvári NRC 3:0-ra nyert a Palota-Böllhoff otthonában a női NB I alapszakaszának hetedik fordulójában. A fővárosiak az első szettben közel álltak a részsikerhez, a folytatásban azonban elfáradtak, és a somogyiak simán győztek.

Érdekes mérkőzést, könnyed röplabdacsemegét ígért az Extraligába való feljutásért harcoló Kaposvár és az alsóházban vitézkedő Palota szombati találkozója. A kellemes, napsütéses délelőtt bágyadtságát Balog Dorina rendhagyó konferálása és bemutatása törte meg. Remekül kezdett a Palota (5:0), Halász Márta, a Kaposvár edzője gyorsan időt kért. Balajcza Barbara centerpontjával megtört a somogyiak rossz sorozata. A középjátékos ezután nyitott két ászt, ezzel tovább csökkent a különbség (5:3). Nehezen lendült játékba a Kaposvár, ezt jól használta ki a lelkes házigazda, az első technikainál is három pont volt a differencia (8:5). A fővárosiak elkezdtek támadásokat rontani és technikai hibákat véteni, ezzel jelentősen megkönnyítették a látogatók dolgát a felzárkózásban. Horváth Petra egyenlített, Szalayné Sebők Éva pedig időt kért (9:9).

Magához tért a Palota, és ismét átvette a kezdeményezést (11:9). Izgalmas, látványos, helyenként színvonalas volt a játék. A kaposváriak Horváth Petra ütésével és ászértékű nyitásával fordítottak (11:12), a második technikainál pedig már néggyel vezettek (12:16). A Palotába csereként beálló Szabó Dorottya két fontos ponttal mutatkozott be, az egyébként kaposvári Karácsonyi Júlia is eredményes volt, így visszatértek a fővárosi remények (15:16). Kisvártatva Karácsonyi duplázott (egy ütés, egy ász), Keppel Barbara pontja pedig ismét rákospalotai vezetést eredményezett (19:18). Szabó Dorottya rontott (20:21), visszatért helyette Balogh Beatrix. A végjátékban sem tudott ellépni a Kaposvár (22:22), a rendkívüli izgalmak közepette Halász Márta megint időt kért (23:23). A visszatérést követően támadó hálóérintést vétett a Palota, Szalayné is időt kért (23:24). Innen azonban már nem volt visszaút, egy újabb hosszú labdamenet végén Rák Rebeka lezárta a szettet (23:25, 0:1).

A második periódus eleje is szoros volt (3:4), látványos ütésváltásokból ezúttal sem volt hiány. Előbb a Kaposvár, majd a Palota vezetett (7:6), aztán a technikai után már kettő volt a hazaiak előnye (9:7). Ebből aztán pillanatokon belül hátrány lett, nem is kicsi! Teljesen lefagytak a fővárosiak, Szalayné időt kért (9:13). Megint jött Szabó Dorottya, és megint betalált, néhány pillanat erejéig össze is kapta magát a házigazda, de négypontos hátrányából nem tudott faragni a második kötelező pihenőig (12:16). Aztán meg pláne nem, hiszen újra a kaposváriak akarata érvényesült (12:19). Szombathelyi Szandra remek nyitássorozata után is nőtt a különbség, Szalayné megint időt kért (13:21), de ennek sem volt sok foganatja. A végén elkezdett hibázni a somogyi együttes, de ezúttal ez is beleért, Szombathelyi centerpontjával a Kaposvár hamarosan véget vetett a második felvonásnak is (17:25, 0:2).

Horváth Petra ászértékű nyitásaival folytatódott a játék a harmadik részben (2:4), erre Szabó Dorottya felelt hasonló stílusban (5:4). A színvonal kétségtelenül csökkent, az izgalmak is alábbhagytak, szépen, lassan, nyugalmasan csordogált a játék. Valasik Marietta ászszervájával visszavette a vezetést a Palota (8:7). Nem sokkal később ismét fordult a kocka, 9:7 után 9:12 állt az eredményjelzőn. Szalayné időt kért, mert ismét érthetetlenül megtorpant csapata. A támadás-befejezések nem voltak hatékonyak, a pontatlan feladások miatt sok volt a kényszermegoldás. Ebben az időszakban már a kaposváriak sem pörögtek úgy, mint korábban, de nem is volt rá szükségük, hiszen fékezett habzású teljesítménnyel is magabiztosan haladtak a céljuk felé (13:19). A legvége is sima volt, Szombathelyi Szandra ejtésével nyert a Kaposvár (16:25, 0:3).

A mérkőzés legjobbja
A győztes csapat ütőjátékosa, Balajcza Barbara volt ezúttal a mérkőzés legjobbja, mert minden játékelemben kiegyensúlyozottan, megbízhatóan teljesített, keveset hibázott. Hozzá hasonlóan jól játszott csapattársa, Horváth Petra is. A hazaiaknál Keppel Barbara és Chován Ágnes nyújtott említésre érdemes teljesítményt.

NB I, nők, alapszakasz, 7. forduló

Palota-Böllhoff – BITT-Kaposvári NRC 0:3 (–23, –17, –16)
Rákospalota, 100 néző. Játékvezetők: Csizmarik, Éva T.
Palota: Kása 1, Balogh B. 1, Valasik 4, Chován 12, Karácsonyi 5, Keppel 11. Csere: Péter K. (liberó), Szabó D. 7, Hajagos, Fodor. Edző: Szalayné Sebők Éva
Kaposvár: Horváth Zs. 3, Harmath, Horváth P. 13, Pintér Zs. 6, Rák 8, Balajcza 12. Csere: Ihász (liberó), Szombathelyi Sz. 6, Kondor G. 3, Császár 1. Edző: Halász Márta

Az eredmény alakulása. 1. játszma: 8:5, 9:9, 11:9, 12:16, 15:16, 19:18, 22:22. 2. játszma: 8:7, 9:14, 12:19, 15:23. 3. játszma: 9:7, 9:12, 13:19, 14:23

EDZŐI ÉRTÉKELÉSEK

Szalayné Sebők Éva: – Az első szettben még tudtunk alkalmazkodni a Kaposvár gyors röplabdájához, aztán elfáradtunk. Ellenfelünk jól játszott, mi ezúttal sajnos csak ennyire voltunk képesek.
Halász Márta: – Ezen a meccsen mindenkinek játéklehetőséget adtam, és sok variációt kipróbáltunk. Aki eddig a liberó volt, ő most kezd feladóként szerepelt. Elég szerencsétlenül forgattam az első szettben a csapatot, ezt a második részben korrigáltuk, onnantól kezdve könnyebb dolgunk volt.

Az állás 7 forduló után
1. Kaposvár 13 pont (20:9)
2. Miskolc 12 pont (19:12)
3. Veszprém 11 pont (17:11)
4. Újbuda 11 pont (15:13)
5. Eger 9 pont (12:16)
6. Palota 9 pont (11:16)
7. Szolnok 9 pont (6:15)
8. Kalocsa 8 pont (8:16)
A Szolnok és a Kalocsa egy meccsel kevesebbet játszott, egymás elleni mérkőzésüket november 28-ra halasztották.

Címkék: palota kaposvár röplabda bitt

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr682427539

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása