A közelmúltban betegségben elhunyt Balogh János után a sportág ismét elvesztett egy volt szolnoki röplabdázót. 74 éves korában, közúti balesetben elhunyt Oláh László, egykori röplabdázó, edző, játékvezető.

Ő volt az edzője az 1968-ban megyei bajnokságot nyert és az NB II-be feljutott Szolnoki Vegyiművek férficsapatának. Annak a csapatnak a játékosa volt többek között Balogh János és Péter Ferenc is. Laci bácsi életvidám ember volt. Sajnos most már csak így, múlt időben... Élte a nyugdíjasok mindennapi életét. Naponta járt a Holt-Tiszaparti kiskertjébe, ahol ugye mindig akadt tennivaló. Rendszeresen kijárt a hazai röplabdameccsekre szurkolni.

Őszintén gyászoljuk, mert jó ember volt.

Péter Ferenc

Im memoriam Oláh László

Édesanyám sokszor említette, hogy a szembelévő ház emeletéről integettetek egymásnak, mikor ő bevásárolni indult. 2006 óta már nem integethet neked, de a megdöbbentő hír gyorsan terjedt, s tudom már, hogy Te sem lehetsz azon a bizonyos erkélyen. Három napja keseregtünk egykori kiváló röplabdásunk, Balogh János megdöbbentő távozásával kapcsolatban. Az még megdöbbentőbb, hogy tegnap olvastam, veled sem beszélhetek többet. A Szolnoki Dózsa egyik legkiválóbb és leglelkesebb szakvezetője voltál. Ha nem tartod össze azt a viharvert csapatot, mely a hetvenes évek elején vegetált, én sem tértem volna vissza a bajnok Csepelből.

Tisztességed, sportszereteted minden szolnoki röplabdás számára etalon. Tisztelettel fejet hajtok munkásságod előtt.

Nyári Sándor

Címkék: röplabda

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr812408734

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása