Prágában elkészítették a 2011-es, cseh-osztrák közös rendezésű férfi Európa-bajnokság csoportbeosztását. A házigazdák közül az osztrákok a vb-bronzérmes szerbek mellett a szlovénokkal és a törökökkel, míg a világbajnokságon parádézó csehek az oroszokkal, a portugálokkal és az észtekkel kerültek egy négyesbe.

Bár alig ért véget az Olaszországban a világbajnokság, a nemzetközi röplabdaélet (sajnos hosszú idő óta nélkülünk…) továbbra is zajlik. Európa elitje ezúttal Prágára figyelt, ahol kisorsolták a jövő évi Európa-bajnokság csoportbeosztását.

Az Európai Röplabda Szövetség (CEV) elnöke, André Meyer örömét fejezte ki, hogy a két rendező ország már most, egy évvel a torna előtt milyen hatalmas erőfeszítéseket tesz az esemény, és a röplabda népszerűsítése érdekében, és azért, hogy torna a sportág ünnepe lehessen.

A sorsoláson olyan korábbi sztárok vettek részt, mint a kiváló labdarúgó, a különleges tizenegyeséről elhíresült Antonin Panenka.

A sorsolásnak hála, több érdekes párosítás lesz már a csoportkörben is. A C-csoportban az Eb-ezüstérmes Franciaország hamar találkozhat a vb-4. olaszokkal, míg a D-csoport rangadója az Eb-címvédő Lengyelország és Bulgária összecsapása lesz. A házigazdák közül a csehekre legnagyobb akadályként az orosz nemzeti csapat vár, míg Ausztria a vb-bronzérmes szerbekkel nézhet majd farkasszemet.

Az Európa-bajnokságot 2011. szeptember 10. és szeptember 18. között rendezik.

A 2011-es Európa-bajnokság csoportjai (Ausztria és Csehország)
A-csoport (Bécs): Ausztria, Szerbia, Szlovénia, Törökország
B-csoport (Karlovy Vary): Csehország, Oroszország, Portugália, Észtország
C-csoport (Innsbruck): Olaszország, Franciaország, Finnország, Belgium
D-csoport (Prága): Lengyelország, Bulgária, Szlovákia, Németország

Címkék: röplabda európa bajnokság eb 2011

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr92388340

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása