Augusztus 17-19. között immár 16. alkalommal rendezik meg Kelet-Európa legnagyobb röplabda utánpótlásversenyét, az Eötvös Kupa nemzetközi tornát. Augusztus 17-én négy különböző városban (Balmazújvárosban, Debrecenben, Kabán és Nagyváradon), összesen tíz pályán zajlanak majd a csoportmérkőzések négycsapatos csoportokban.

Ebből könnyű kitalálni, hogy ismét rekordszámú nevezés érkezett, de a nemek között nagy a különbség. Sajnos a fiúk közül Magyarországon egyre kevesebben röplabdáznak, és ez a nevezések számában is megmutatkozik. Összesen 9 fiúcsapat regisztrált, s ebben már benne van a két együttest indító DEAC is. A lányoknál viszont a tervezett 16 csapat létszámát először húszra, majd 24-re, aztán 28-ra kellett emelni, végül a 32-es táblát is megtöltötték az együttesek, és még mindig voltak olyanok, akik szerettek volna rajtuk kívül is indulni!

eotvos2012_1.jpg

Magyarország egyik legrangosabb röplabda rendezvényén az idei tornáig harminc ország többtucat csapata szerepelt, köztük neves válogatottak például Chiléből, Izraelből, Katarból, Kazahsztánból, Romániából, Svájcból, Tajvanról, vagy Tunéziából. A válogatottakon kívül neves klubcsapatok érkeztek az elmúlt években a hazaiakon kívül például az Egyesült Államokból, az Egyesült Arab Emírségekből, Kínából, Dániából, Észtországból, Hollandiából, Lettországból, stb. Az idei kupán is emelkedik a résztvevő nemzetek száma, először fogadnak csapatokat Ausztriából és Koszovóból a szervezők.

Az idei tornán Ausztriából, Csehországból, Finnországból, Görögországból, Lengyelországból, Kazahsztánból, Koszovóból, Örményországból, Romániából, Szerbiából, Szlovákiából és Tunéziából várnak együtteseket a szervezők a hazaiakon kívül. A második és harmadik napon minden mérkőzést Debrecenben játszanak a csapatok. A női döntőre augusztus 19-én (15:30) a Hódos Imre Rendezvénycsarnokban kerül sor.

eotvos2012_2.jpg

A háromnapos versenyt idén is kísérő rendezvények színesítik. Ismét lesz a tornához kapcsolódó rajzkiállítás és szakmai fórum. A csapatok ismét felvonulnak Debrecen belvárosában, ezúttal a Baltazár Dezső téren, ahol a Debrecen Big Band ad műsort.

A verseny hivatalos honlapján ( http://eotvoscup.fw.hu ) sok más információ található pl. az idei Eötvös Kupa versenykiírása, a régebbi tornák képei, eredményei, a résztvevő csapatok nevei és csapatképei, egy letölthető videó, stb.

eotvos2012_3.jpg

Friss tartalmak láthatók a tornával kapcsolatos honlapokon is:

Címkék: debrecen röplabda eötvös

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr834694447

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása