Zombor Gábor, Kecskemét polgármestere könyvvizsgálatot rendelt el a város tulajdonában lévő sportegyesületnél, amelyben három első osztályú szakosztály (köztük röplabda is) működik – közölte Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét gazdasági ügyeiért is felelős alpolgármestere hétfőn az MTI-vel.

Az alpolgármestert annak kapcsán kérdezte az MTI, hogy a Népszavában megjelentek szerint a Nemzeti Adó- és Vámhatóság vizsgálódik a fideszes vezetésű Kecskemét többségi tulajdonában lévő sportklubnál. A lapban az is olvasható, hogy Nagy Péter felügyelőbizottsági tag lemondott tisztségéről. Lemondása nyomán kiderült: ebben az évben felettébb gyanús kifizetések történtek több tíz milliós nagyságrendben. A számlák egyikén sincs teljesítésigazolás – írta a lap a birtokába jutott iratokra hivatkozva.

Szemereyné Pataki Klaudia az MTI-nek elmondta, hogy a tulajdonosi jogosítványokat a kecskeméti önkormányzat részéről a közgyűlés költségvetési és vagyongazdálkodási bizottsága gyakorolja, amely rendszeresen foglalkozik a cégek beszámoltatásával, üzleti terveivel.

Mint hangsúlyozta: alapesetben ez évente két alkalommal történik, de a Kecskeméti KSE Kft. tevékenységére a bizottság hatványozottan odafigyel, idén április 11-én például úgy döntött, hogy időszaki beszámolót kér május 31-i fordulóponttal.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Idén tehát a cég a mai napig már kétszer számolt be a bizottságnak, amely a beszámolókat elfogadta - közölte Szemereyné Pataki Klaudia.

– Túl ezen, Nagy Péter úr bejelentését követően Zombor Gábor polgármester úr a vitatott kérdések tisztázására független könyvvizsgálói vizsgálatot rendelt el, amely még folyamatban van, a befejezési határidő szeptember 23. – tájékoztatott a polgármester intézkedéséről az alpolgármester.

– A Nemzeti Adó- és Vámhivatal tudomásunk szerint nem vizsgálja az adott időszakot, ez tehát nem felel meg a valóságnak – mondta a lapban megjelent információra utalva Szemereyné Pataki Klaudia.

– A szponzori támogatások beérkezésének időpontja általában bizonytalan, ezért a társaság gyakran küzd likviditási problémákkal, de ez szinte minden hazai sportegyesületre jellemző probléma – mondta az alpolgármester, hozzátéve, hogy a cég gazdálkodásánál azt mindenképpen figyelembe kell venni, hogy ez nem egy költségvetési szerv, ezért a gazdálkodása is másként zajlik.

– Kecskemét önkormányzata egyébként azért állt a sportklub mögé többségi tulajdonosként, mert a válságos gazdasági helyzetben a jelentős szponzorok kivonultak, a városvezetés pedig úgy gondolta, nem hagyja veszni sikeres kosárlabda, kézilabda és röplabda csapatait – indokolta az önkormányzat sportegyesülettel kapcsolatos döntést az alpolgármester.

(forrás: MTI)

Címkék: kecskemét röplabda

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr773221437

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mogyorósi István 2014.09.29. 13:01:28

Érdekes. Sokk az ellentmondás ebben. A fidesz vezérelte NAV nem talált szabálytalanságokat, holott a közgyűlés nem fideszes képviselői jelezték, hogy vannak. A KSH esetében és hozzá kapcsolódóan nem 10 milliók, hanem 100 milliók sorsa vált ismeretlenné szerintük.

Az már csak a dolog bája és némi magyarázatul is szolgál, hogy Hugyecz Zoltán a Kézilabdások egyik szponzora azért tartotta szükségesnek bejelenteni, hogy kiszáll a röplabda támogatásából, mert egyrészről a vállalt időszaka akkor jár le, másrészről, mert a szponzor társa politikai nyomásra, mintegy egyik napról a másikra kiszállt a röplabda támogatásából. Ebből adódóan a terhek teljes egészében Hugyeczre nehezednek, amit ilyen körülmények között ő sem tartja elégségesnek a szakosztály működtetéséhez.

Természetesen a hírközlések ezt elhallgatták, helyette mindenki meglepetését tolmácsolták.

Egy dolog biztos hölgyeim és uraim! Nagy disznóságok folynak a háttérben a helyi fidesz vezérletével. Mintha a sportéletet is totálisan politika -pontosabban fidesz- függővé kívánnák tenni.

Sajnálom. Jobb sorsra lennénk érdemesek, mert nem erre szavaztunk rendszerváltáskor. Ez az eset számomra azt mutatja, amint Horthysta köntösben lopnák vissza a Rákosi rendszert.
Sajnálom.

Mogyorósi István 2014.09.29. 13:10:22

@Mogyorósi István: .
Bocsánat, de a gépelésem nem makulátlan. Kissé kapkodó. Ezért lehetett az is, hogy a gondolataim egy része lemaradt.

Pótolom.
Érdekes. Sokk az ellentmondás ebben. A fidesz vezérelte NAV nem talált szabálytalanságokat, holott a közgyűlés nem fideszes képviselői jelezték, hogy vannak. A KSH esetében és hozzá kapcsolódóan nem 10 milliók, hanem 100 milliók sorsa vált ismeretlenné szerintük.

Az már csak a dolog bája és némi magyarázatul is szolgál, hogy Hugyecz Zoltán a Kézilabdások egyik szponzora azért tartotta szükségesnek bejelenteni, hogy kiszáll a röplabda támogatásából, mert egyrészről a vállalt időszaka akkor jár le (március), másrészről, mert a szponzortársa politikai nyomásra, mintegy egyik napról a másikra kiszállt a röplabda támogatásából. Ebből adódóan a terhek teljes egészében Hugyeczre nehezednek, amit ilyen körülmények között ő sem tartja elégségesnek a szakosztály működtetéséhez.

Természetesen a hírközlések ezt elhallgatták, helyette mindenki meglepetését tolmácsolták.

Egy dolog biztos hölgyeim és uraim! Nagy disznóságok folynak a háttérben a helyi fidesz vezérletével. Mintha a sportéletet is totálisan politika -pontosabban fidesz- függővé kívánnák tenni. Legalábbis így gondolom.

Sajnálom. Jobb sorsra lennénk érdemesek, mert nem erre szavaztunk rendszerváltáskor. Ez az eset számomra azt mutatja, amint Horthysta köntösben lopnák vissza a Rákosi rendszert.
Sajnálom.
süti beállítások módosítása