Negyedszer lehet bajnok a Vasas!

 2011.04.19. 19:23

Először lesz szükség a bajnoki címért járó kupára és érmekre a jelenlegi szezonban csütörtökön, amikor a BSE-FCSM látogat a Folyonár utcába a Vasas Duna Autó Óbuda elleni finálé negyedik meccsére. Beharangozó!

Extraliga, nők, döntő, 4. mérkőzés

VASAS DUNA AUTÓ ÓBUDA – BSE-FCSM
(Április 21. csütörtök, 18 óra)
Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc állása: 2:1, a Vasas javára.
Hazai pályán lehet bajnok a Vasas! Az érzés ismerős lehet több óbudai játékos, illetve a szurkolók számára is, hiszen amikor a csapat legutóbb, 2008-ban bajnok lett, akkor is így állt a helyzet három mérkőzés után az NRK-Nyíregyháza elleni fináléban. Az akkori csapatból Vatai Gabriella, Milovits Júlia és az edző, Jókay Zoltán maradt hírmondónak, így ők biztosan emlékeznek az akkori helyzetre: a Vasas a hazai, negyedik mérkőzést emlékezetes, botrányos körülmények között elvesztette (a találkozón történt atrocitások miatt több zártkapus meccsre büntették a klubot a következő szezonra), ám a mindent eldöntő, ötödik találkozót megnyerte Nyíregyházán, és bajnok lett! Abban biztosak vagyunk, hogy az óbudaiak ezúttal nem mennének vissza még egyszer a Városmajorba azok után, hogy majd egy hete a harmadik találkozón elvették a BSE pályaelőnyét. Két év után így ők tudtak újra nyerni a Majorban. A címvédőnek egy hete volt arra, hogy rendet tegyen a fejekben, Hollósy László játékosai nem ahhoz voltak szokva az elmúlt években, hogy két mérkőzésen keresztül ne nyerjenek szettet, márpedig most ez történt. Érdekes lenne visszakeresni, hogy volt-e már olyan, és ha igen, utoljára mikor, hogy a BSE két egymás utáni mérkőzésen nem nyert játszmát... Ami pozitív lehetett az egyik oldalon, negatív lehet a másikon, hiszen a Vasas lendületben volt, rendkívül meggyőző játékot produkált a legutóbbi két meccsen, végig rákényszerítette akaratát riválisára. Nagy kérdés, hogy ez a lendület mennyire tört meg. A képlet egyszerű, hiszen a trónra törő óbudaiak ismerik a receptet, pontosan tudják, mit kell játszaniuk a címvédő ellen. Kétszer már sikerült megvalósítaniuk a Jókay Zolán által kitalált taktikát, ha harmadszor is sikerül kikapcsolniuk Sándor Renátát, miközben a saját játékuk és támadóhatékonyságuk megmarad, bizony 1989, 2005, 2008 után negyedszer is bajnok lehet a Vasas. Egy dolog szinte biztosra vehető: telt ház lesz a Folyondár utcában...

Tippjeink
Erdős Levente: "babonából 3:2"
Rodics Dániel: "erre a meccsre babonából nem tippelek"
Kovács Gábor: "úgyis mindenki tudja"

Címkék: beharangozó röplabda extraliga

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr152840511

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása