Újpest–BSE 3:0!!!

 2011.03.17. 23:36

Az Újpesti TE hazai pályán 3:0-ra nyert a címvédő BSE-FCSM ellen a női Extraliga elődöntőjének második mérkőzésén, így kiegyenlítette a párharc állását! Képgaléria itt! A városmajoriak legutóbb 2009 őszén kaptak ki ilyen arányban, akkor az alapszakaszban, a Vasas vendégeként vesztettek.

Az újpestiek meggyőző erőfölénnyel mutatták meg, milyen az igazán jól küzdő csapatszellem! A végig kiváló teljesítményt nyújtó csapat egyértelmű győzelmet aratott a BSE felett, ezzel revánsot vett a városmajori vereségért.

Fej-fej mellett haladtak a csapatok az első játszma elején, egyik fél sem hagyta, hogy meglépjen a másik. Az első technikai szünetre minimális UTE-vezetéssel mentek a csapatok (8:7). A küzdelem továbbra is kiegyenlített maradt a második technikaiig, majd jött egy kisebb hullámvölgy a hazai csapatnál, egy-két ki nem kényszerített hibát is elkövettek az újpestiek (18:19), de Farkas Mihály edző jó érzékkel kért időt, s együttese jó hajrával faképnél hagyta városmajori riválisát (25:22, 1:0).

A második szettben mintha a kispadon maradt volna a bajnokcsapat, az Újpest elhúzott, jött is az időkérés a másik oldalról (7:3), de ez sem segített, a hazaiak játékára ekkor nem volt ellenszer. A BSE sok ki nem kényszerített hibával játszott, így az UTE tudta tartani magabiztos előnyét (16:10). A játék képe a folytatásban sem változott, így a második szettet viszonylag simán behúzza az Újpest (25:17, 2:0).

A harmadik játékrészben megrázta magát a BSE, és egy-kétpontos vezetéssel indított. Natalia Papizsanszaka kiválóan osztotta a labdákat, és Kovács Tímeával meg-megcsillantottak egy-két látványos figurát (5:5), ez mégsem volt elég ahhoz, hogy csapatuk átvegye az irányítást (5:8). A BSE magához tért, és egyre biztosabban kezdett játszani, míg újpesti oldalon semmi nem jött össze (11:16). A házigazdák becsületére váljon, hogy egy pillanatig sem adták fel, és komoly munkával felzárkóztak (19:22). Az ellenfél persze azonnal időt kért, próbálta megtörni az UTE lendületét, de az újpesti lányok hihetetlen elánnal küzdöttek, a címvédőnek semmi nem jött össze. Ismét időt kért a BSE, de beindult az UTE-henger, amely így hatalmas elégtételként 3:0-s győzelmet aratott a tavalyi bajnok és az idei kupagyőztes felett (25:23, 3:0).

Extraliga, nők, elődöntő, 2. mérkőzés

Újpesti TE – BSE-FCSM 3:0 (22, 17, 23)
Újpest, 200 néző. Játékvezetők: Mocsnik, László É.
Újpest: Várhegyi, Dambendzet, Papizsanszka, Battlay, Kapuvári, Kovács T. Csere: Ancsin I. (liberó), Szombathelyi K., Hadnagy R. Edző: Farkas Mihály
BSE: Horváth A., Tóthné, Gudmann, Sándor R., Hackl, Kötél D. Csere: Tóth A. (liberó), Gregori, Kolada, Szűcs K. Edző: Hollósy László

Az eredmény alakulása. 1. játszma: 8:7, 11:11, 16:15, 18:19, 20:21, 23:22. 2. játszma: 8:3, 16:10, 23:17. 3. játszma: 5:5, 5:8, 11:16, 14:19, 19:22, 23:23

EDZŐI ÉRTÉKELÉS

Farkas Mihály: – Nagyon nagyot küzdöttünk ma. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy döntő pillanatokban a szerencse is mellénk szegődött.

Az egyik csapat harmadik győzelméig tartó párharc állása: 1:1

(forrás: utevolley.hu)

Címkék: röplabda ute újpest bse extraliga

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr62748994

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása