A hét elején megkezdődtek az egyeztetések a Fino-Kaposvár bajnok és Magyar Kupa-győztes férficsapatának következő szezonbeli játékoskeretéről. A vezetésnek volt dolga bőven, hiszen a kapitány Geiger Andráson kívül mindenkinek lejárt a szerződése.

A 33 éves szélsőütő tavaly három évet írt alá, így továbbra is a somogyi együttes színeiben szerepel majd. Az egyesület vezetői sok játékossal közel kerültek a megállapodáshoz, de voltak, akik még időt kértek, mert megfelelő külföldi ajánlatra várnak. Ami biztos: a liberó Dömötör Lajos, valamint a fiatal, még tanuló röplabdázók, Deák Márk, Vajda Tamás és Lesznyik Károly a következő szezonban is a Kaposvár játékosai lesznek. Bozóki Bence és Posztós Bendegúz várhatóan ugyancsak a keret tagja marad.

Nagy József, Gergye Roland, Magyar Bálint és ifj. Laszczik Iván még gondolkodási időt kért, Nacsa Gábor pedig ezen a héten strandröplabda-tornán játszik Horvátországban, így vele a jövő héten tárgyalnak az illetékesek. A Fino vezetése felvette a kapcsolatot a csapat egyik régi játékosával, Kovács I Zoltánnal. A válogatott center nem zárkózott el az egyeztetésektől, de külföldi lehetőségeitől teszi függővé, hogy hol folytatja a nyártól.

Úgy tűnik, minden akadály elhárult az elől, hogy a Fino-Kaposvár visszatérjen a nemzetközi porondra. A magyar bajnok és kupagyőztes egy év szünet után újra rajthoz állhat a Közép-európai Ligában.

A somogyiak tavaly nyáron jelentették be, hogy anyagi okok miatt csak a magyar bajnokságban indulnak, de várható volt, hogy amint lehet, visszatérnek a nemzetközi mezőnybe. A Közép-európai Regionális Röplabda Szövetség (MEVZA) elfogadta a klub nevezését, de még kell egy hivatalos megerősítés az európai szövetségtől (CEV), mert a szabályok értelmében csak olyan együttesek szerepelhetnek a Közép-európai Ligában, amelyek európai kupaindulók. A kaposváriakat viszont a tavalyi visszalépés miatt eltiltották, de külön engedéllyel most mégis megkaphatják a lehetőséget.

Jó hír, hogy a Közép-európai Liga hivatalos honlapján láthatjuk a somogyi együttest az indulók között. Az összeállítás szerint nyolc csapat alkotja majd a mezőnyt: a magyar bajnok mellett egy horvát (Mladost Marina Kastela), valamint két-két osztrák (Hypo Tirol Innsbruck és SK Posojilnica Aich/Dob), szlovén (ACH Volley Ljubljana és OK Calcit Kamnik) és szlovák (VK Chemes Humenné és Unicef Bratislava) együttes. A nőknél egyébként tíz klub csatázik majd a helyezésekért, és ott lesz az indulók között a bajnok Vasas és az ezüstérmes Gödöllő is.

(forrás: kapos.hu)

Címkék: kaposvár röplabda

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr314584103

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása