Már a következő szezont tervezik a Fino-Kaposvár férficsapatának vezetői. A bajnok és Magyar Kupa-győztes együttes a jövő évben újra kilépne a nemzetközi porondra, és szeretné az előttünk álló időszakban is öregbíteni a város hírnevét. A szakmai munkát a következő évadban is Demeter György irányítja majd. A hétfő esti évzárón még a tavasz nagy sikereire emlékeztek a meghívottak.

Volt miről beszélni a Fino röplabdázóinak évzáróján. Demeter György legénysége úgy nyerte meg a bajnokságot és a Magyar Kupát, hogy egy mérkőzést sem vesztett szeptembertől áprilisig. Korábban erre még nem volt példa. Amíg a fiúk a pályán tették a dolgukat, addig a vezetés a nyugodt, kiegyensúlyozott háttér megteremtésén fáradozott. Egyed László klubelnök szezonvégi értékelésében hangsúlyozta: végig bízott a csapatban, és a fiúk meg is hálálták ezt.

Id. Laszczik Iván elnökségi tag kiemelte: a kaposváriak az elmúlt húsz évben 14 alkalommal nyertek bajnokságot és tizenötször kupát, és a klub mindent megtett azért, hogy Európa minden részén népszerűsítse a sportágat és Kaposvárt. A tavalyi válságos helyzeten a Fino-Food Kft. segítségével lett úrrá az egyesület, amiért köszönet illeti Egyed Lászlót és családját, illetve a cég munkatársait.

A városi sportbizottság elnöke, Dér Tamás gratulált az elért eredményekhez és megköszönte a névadó támogató önzetlen segítségét. A Fino együttesét lelkes szurkolótábor segítette az elmúlt hónapokban. Vezetőjük, Dobiné Gőbölös Anna is szót kapott az évzárón, és megköszönte a fiúknak az elmúlt hónapok felejthetetlen élményeit.

A jövővel kapcsolatban kiderült: az elnökség azt tervezi, hogy egy év kihagyás után újra elindítja a csapatot a Közép-európai Ligában. Mint ismert: a 2011―2012-es szezon előtt, már a nevezés után, anyagi nehézségek miatt visszalépett a csapat a külföldi szerepléstől, emiatt a nemzetközi szövetség egyéves eltiltással büntette a klubot. A Fino elnöksége kérte, hogy a CEV csak a 2012―2013-as évadban érvényesítse az eltiltást, így a Challenge Kupában való részvétel a következő szezonban nem lehetséges. Ettől függetlenül az európai szövetség elnöke engedélyezte, hogy az együttes újra rajthoz álljon a közép-európai sorozatban.

A bankett előtti elnökségi ülésen eldőlt, hogy a következő szezonban is Demeter György vezeti a szakmai munkát, az operatív feladatok összehangolását pedig továbbra is Gelencsér László ügyvezető végzi. A kaposváriak most pihenőre vonulnak, és a nyári szünet után kezdik újra a munkát.

(forrás: kapos.hu)

Címkék: kaposvár röplabda

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr184531755

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása