A végén feltámadt a Kalocsa!

 2012.05.01. 08:19

Hosszú nyeretlenségi sorozattal kezdte a szezont a Kalocsai SE női csapata, amely a bajnokság végére került igazán jó formába, hiszen legutóbb a mezőnyben egyedüliként pontot rabolt a Vasas juniortól az NB II Nyugati-csoportjában, az alapszakasz 21., utolsó fordulójában pedig 3:2-re legyőzte az osztályozóra készülő Vas Sportakadémiát!

A szombathelyiek egészen eddig csak a bajnokságot veretlenül megnyerő Vasas juniortól kaptak ki, nem mellesleg a többi meccsüket magabiztosan nyerték. Mindezek tükrében, ha a meccs előtt tippelni kell, nem biztos, hogy sokan fogadtak volna hazai győzelemre, bár aki figyelte az elmúlt egy-két hónap kalocsai eredményeit, lehet, hogy ezzel is számolt. Január óta az együttes több jó mérkőzést is vívott, játéka érezhetően kezdett összeállni, elég csak a Közgáz és az ajkai Röpisuli elleni győzelemre gondolni, de a legutóbbi, Vasas elleni 3:2-es vereség során is látott egyre jobb teljesítmény is biztató lehet a következő évre. A hazai szurkolók szép számmal jöttek a mérkőzésre, bízva abban, hogy a szezont hazai győzelemmel búcsúztatják a kalocsai lányok.

Tóth Vivien nyitásával indult a mérkőzés, és a vasi csapat szerzett vezetést. A szett közepéig együtt mentek a csapatok, egymás hibáiból éltek, bár mintha a Kalocsa félig még az öltözőben lett volna, és nem igazán lehetett érezni, hogy harcos küzdelem folyna a pályán. A játszma közepén aztán kezdett felébredni a hazai együttes, és az addigi nyitásrontások után végre pontot érő szervát is lehetett látni. 12:19-nél már úgy tűnt, hogy sima szombathelyi részsiker lesz, ám több jó támadással sikerült felzárkóznia a Kalocsának (22:23), ám a végét a vendégek bírták jobban (22:25, 0:1).

A második felvonásban a szett közepéig tudott csak együtt menni ellenfelével a hazai csapat, aztán jött Németh Judit, a vendégek feladója, és öt nagyon jó nyitásával ellépett a vendégcsapat. Végig a VSA akarata érvényesült, és a magassági fölényüket is remekül használták ki, magabiztosan nyerték meg ezt a szakaszt (15:25, 0:2).

A harmadik szettben nem lehetett kérdés, hogy a mérkőzésben maradáshoz több kell kalocsai részről. Rengeteget javult ekkor a nyitásfogadás, és mezőnyben is mindig volt, aki önfeláldozóan, hatalmasat vetődve fogta meg a labdát, ugyanakkor támadásban Sztupovszki Anett termelte legszorgosabban a pontokat, centerben Szele Anikó ütötte el jól a sánc mellett a labdát, Szigeti Anna pedig egy jó nyitássorozattal segítette csapatát a szakaszgyőzelemhez (25:19, 1:2).

A negyedik etap katasztrofálisan indult hazai szempontból. Németh Judit nyitásaival hamar hatpontos előnyük volt a vendégeknek, érezhetően felbosszantotta őket az elvesztett szett. És talán ez a 6:0-s hátrány volt a meccs fordulópontja! A Kalocsa megrázta magát, és a lányok hatalmasat küzdve, egyre nagyobb elszántsággal röplabdáztak. Volt, hogy majdhogynem a kézilabdakapuból kellett visszalapátolni a labdát, de megfordították az eredményt, és 11:9-nél már Mucsi Péter kért időt, hogy megpróbálja felrázni játékosait, akik láthatóan nem tudtak mit kezdeni a helyzettel. De ekkor már késő volt, a Kalocsa elindult, és a minden egyes megszerzett pontnál egyre lelkesebb lányok játékán lehetett érezni, hogy nincs visszaút. Dabis Ágnes felugrásos nyitásaival négypontos előnyük volt már, amit a végére még megközelítettek a vendégek, de játékukból hiányzott a hit, így a Kalocsa egalizálta az eredményt (25:22, 2:2).

Az ötödik szett a VSA pontjával kezdődött, de Jánosi Nikoletta kemény és jól helyezett nyitásaival fordított is a Kalocsa. Az előző szettből hozott lendület nem fogyott el, a meccs legjobbja Vörös Viktória még ekkor is küldött egy-két bombaerős ütést a vasi térfélre, és 106 percnyi játék után, 0:2-es hátrányból felállva, hatalmasat küzdve, egy nagyszerű győzelemmel búcsúzott a csapat a szezontól a Kalocsa.

NB II, nők, Nyugati-csoport, alapszakasz, 21. (utolsó) forduló

Kalocsai SE ― Vasi Sportakadémia 3:2 (―22, ―15, 19, 22, 10)

Kalocsa, 100 néző. Játékvezetők: Szabó A., Baracsi
Kalocsa: Tóth V., Jánosi, Szigeti, Vörös V., Dabis, Sztupovszki. Csere: Szőgyi (liberó), Szele A., Zsinka. Edző: Kováts Ágnes
VSA: Németh J., Takács D., Gőczi, Simon J., Kiss B., Benesóczky. Csere: Nagy T. (liberó), Illés, Varga E. Edző: Mucsi Péter

Címkék: szombathely röplabda kalocsa nb ii vasi vsa sportakadémia vasi sportakadémia

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr74481691

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása