Izsákon járt a Fino-Kaposvár

 2012.03.29. 15:50

Ötjátszmás mérkőzést nyert Izsákon a Fino-Kaposvár férficsapata. A bajnoki döntőre hangoló somogyiak edzőmérkőzést játszottak a magyar ifjúsági-válogatottal. Az utánpótlás legjobbjai az ukrajnai Európa-bajnoki selejtezőtornán szeretnének majd jól teljesíteni, így mindkét együttes felkészülését jól szolgálta a találkozó.

A küzdő felek előzetesen megállapodtak abban, hogy mindenképpen öt szettet játszanak egymással. Az izsáki edzőtáborban megrendezett mérkőzésen a kaposvári együttesben főként azok kaptak szerepet, akik a bajnoki elődöntőben kevesebbet játszottak, és a somogyiak végül 3:2 arányban bizonyultak jobbnak. A válogatottba három somogyi tehetség is meghívót kapott, így Gergye Roland, Bozóki Bence és Vajda Tamás ezúttal klubtársaival nézhetett farkasszemet a pályán.

― Fontosnak tartottuk, hogy segítsük a korosztályos válogatott felkészülését, és abból a szempontból is jól jött ez a találkozó, hogy szerdán a kosárlabdázók bajnoki találkozója miatt foglalt volt a sportcsarnok ― kezdte összegzését a Kaposvár edzője, Demeter György. ― A mi csapatunkban szerkezetátalakítást kellett végrehajtani, ugyanis Gergye és Bozóki sem volt velünk, így az elsőütő posztján előbb Nacsa Gábor, majd az egyik liberónk, Deák Márk kapott szerepet. Kiegyensúlyozott, jó teljesítményt nyújtott mindkét társaság, és külön pozitívumként könyveltük el, hogy Gergye és Vajda igen labdabiztos volt. A mérkőzés mindkét fél felkészülését segítette.

A Fino játékosai csütörtökön és pénteken is kettőt edzenek, a hétvégi pihenő után pedig hétfőn folytatódik a munka hazai környezetben. A szakvezetés továbbra sem mondott le arról, hogy az április 21-én kezdődő, Kecskemét elleni döntő előtt a csapat játsszon még egy nemzetközi felkészülési mérkőzést. Az egyeztetések még tartanak, de annyi bizonyos, hogy ha lesz meccs, azt csak a húsvéti ünnepek után rendezik a somogyi megyeszékhelyen.

Az ifjúsági válogatott tagjai a jövő héten egy rangos tornára utaznak Olaszországba, utána pedig Ukrajnában lépnek pályára a hatcsapatos Európa-bajnoki selejtezőn.

(fotó: kapos.hu)

Címkék: ifjúsági kaposvár válogatott röplabda utánpótlás

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr774348151

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása