Most jön a harmadik felvonás

 2012.03.20. 20:36

Szerda délután a harmadik meccsét játssza egymás ellen a férfi NB I elődöntőjében a Vegyész RC-Kazincbarcika és a veretlenül alapszakasz-győztes Fino-Kaposvár. A meccs 17:30-kor kezdődik, s győzelmük esetén a somogyiak csatlakoznának a már döntőbe jutott Kecskeméthez.

Az első és a második mérkőzést a múlt hétvégén játszották a csapatok, és mindkétszer hazai siker született, így a kaposváriak egy győzelemre vannak a finálétól. A címvédő erejét jelzi, hogy a jelenlegi szezon eddigi 21 meccséből mindet, szettet is csupán négyet vesztett (ebből az alapszakaszban kettőt hazai pályáján a Kecskeméttel szemben, egyet Kazincbarcikán, illetve most az elődöntőben, a borsodiak ellen).

És, hogy nyerhet-e az eddig hibátlanul teljesítő együttes ellen a Vegyész?

― Nyerhet! ― mondta Dudás András, a Kazincbarcika trénere. ― Egy kis bátorsággal, egy kis szerencsével lehetett volna akár már idegenben is győzni, főleg az első találkozón, amikor a harmadik szettben végig vezettünk, már 24:14-re is! Igaz, hogy annak a játszmának a vége 18 lett, de akkor komoly gondjai voltak a Kaposvárnak, és ha azt a játékot tovább folytatjuk, akkor minden más lett volna. Ez fordulópont volt, és ha más aggyal gondolkodnak a játékosok, akkor meglepetést lehetett volna okozni. Tény, hogy alapból jobbak a somogyiak, de ha összejön olyan játék, mint ott a jobb szettekben, akkor ez a párharc nem ér véget szerdán.

Nyomasztja-e a kazincbarcikaiakat, hogy olyan ellenféllel kell harcba szállniuk, amelyik idén még veretlen?

― Szerintem az ellenfelünket ez jobban zavarja ― vélekedett Dudás. ― A már említett meccsen meg is voltak lepődve, megakadt a gépezetük. Nekik is hat jó emberük van, nagy variációs lehetőségük nincs, akit behozhatnak, bár tehetséges fiatalok, nem olyanok, hogy ha valaki betlizik, akkor igazi pótlást jelentenének.

Dudás András elmondása szerint bár a szokásos gondokkal ezúttal is együtt kellett élniük, nevezetesen, hogy iskolai-, munkahelyi elfoglaltságok miatt nem tudott mindig mindenki részt venni az edzéseken, de a meccsről nem fog hiányozni senki.

― Megpróbáljuk meghosszabbítani ezt a csatát, de egyelőre ebben a meccsben kell gondolkodnunk, arra készülünk, hogy egy jó mérkőzést játszunk és nyerünk, aztán majd meglátjuk, mit hoz a valóság ― mondta Dudás András.

Az elődöntő párharca
1. mérkőzés, március 16. péntek: Kaposvár ― Kazincbarcika 3:1 (19, 20, ―18, 16)
2. mérkőzés, március 17. szombat: Kaposvár ― Kazincbarcika 3:0 (22, 17, 21)
3. mérkőzés, március 21. szerda, 17.30: Kazincbarcika ― Kaposvár
4. mérkőzés, március 22. csütörtök, 17.30: Kazincbarcika ― Kaposvár (amennyiben szükséges)
5. mérkőzés, március 24. szombat, 17 óra: Kaposvár ― Kazincbarcika (amennyiben szükséges)

(forrás: Borsod Online)

Címkék: kaposvár röplabda kazincbarcika rájátszás

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr574329177

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása