Vereséggel kezdett a címvédő

 2012.03.17. 21:31

A bajnoki címvédő Budapest SE hazai pályán 3:1-re kikapott a Gödöllőtől a női NB I elődöntőjének első mérkőzésén. A vendégek tehát elkobozták az alapszakasz-győztes pályaelőnyét, amelyet a fővárosiak hétfőn vehetnek vissza...

Ahhoz, hogy a gödöllői lányok öt év elteltével ismét bajnoki döntőt játszhassanak, a hazai sikereken túl legalább egyszer idegenben is győzniük kell, ugyanis a pályaelőnyt a BSE élvezi a párharcban. Igen ám, de a Gödöllő utoljára három éve tudott nyerni a fővárosiak ellen, a Városmajorban pedig öt éve győzött utoljára. Egészen a mai napig, amikor megtört a gödöllői formáció BSE-átka. Tegyük hozzá, hatalmasat kellett küzdeniük a sikerért, amelynek kulcsa főként a csapategységben keresendő.

A bosszantó, sok esetben derűt fakasztó hibákat, valamint a Mezőffy Zsolt, Éva Tibor alkotta játékvezetői kettős többször is szembetűnő, jobbára a gödöllőieket sújtó tévedéseit leszámítva kifejezetten jó meccset kerekítettek a csapatok. Mindkét oldalon akadtak fellángolások és mélyrepülések jócskán, ezek azonban izgalmasabbá tették a csaknem kétórásra nyúlt ütközetet.

Mindent egybevetve, a vendégsikert elsősorban az alapozta meg, hogy a mérkőzés során 23 pontig jutó Szakmáry Gréta mellé Németh Zsuzsanna, majd a 8:13-as állásról bravúrral megfordított negyedik szettben Csengeri Petra is felzárkózott ponttermelésben. Ebben sokat segített, hogy a látogató a kritikus pillanatokban stabilizálni tudta nyitásfogadását, ezáltal a támadásindításoknál kevésbé dadogott a labda az irányító szerepkörben a döntő helyzetekben kreatív megoldásokkal is előrukkoló Lutter Liza kezében.

A vendégként elért gödöllői siker azt jelenti, hogy a csapat megfosztotta pályaelőnyétől a bajnoki címvédő, edzője szerint taktikailag fegyelmezetlenül játszó BSE-t. A Gödöllő egy lépéssel ugyan közelebb került a fináléhoz, ám az idegenbeli sikernek akkor lesz igazi értéke, ha hazai környezetben is folytatódik a dicséretet érdemlően induló menetelés.

NB I, nők, elődöntő, 1. mérkőzés

Budapest SE-FKF Zrt. ― TEVA-Gödöllői RC 1:3 (―24, 20, ―18, ―24)
Városmajor, 200 néző. Játékvezetők: Mezőffy, Éva T.
BSE: Antal A. 1, Tálas 10, Tóthné 13, Lakatos E. 5, Horváth A. 15, Vacsi 13. Csere: Tóth A. (liberó), Gregori 5, Hackl. Edző: Fésüs Irén, Ratimorszky Károly
Gödöllő: Lutter L. 1, Németh Zs. 14, Merkószki 5, Csengeri 17, Szakmáry 23, Széles 9. Csere: Lékó (liberó), Horváth G. Edző: Ludvig Zsolt

Az eredmény alakulása. 1. játszma: 3:6, 11:10, 15:16, 17:21. 2. játszma: 5:0, 11:10, 14:10, 17:17, 22:18. 3. játszma: 3:1, 6:10, 15:16, 16:21. 4. játszma: 5:3, 13:8, 13:14, 16:16, 16:19, 20:21

EDZŐI ÉRTÉKELÉSEK

Fésüs Irén:
― Taktikailag nagyon fegyelmezetlenek voltunk, és ha ezt így folytatjuk, nem is tudunk nyerni.
Ludvig Zsolt: ― Nehéz mérkőzésre készültünk, és nem könnyítettük meg a magunk dolgát sem. Azzal, hogy a negyedik játszmában fordítani tudtunk, egy kis lépéselőnyhöz jutottunk a párharcban.

Vasas-Óbuda-Hofeka ― Békéscsabai RSE 3:2 (―24, 23, ―16, 20, 9)

Az egyik csapat harmadik győzelméig tartó párharc állása: 1:0, a Gödöllő, illetve a Vasas javára. A sorozat második összecsapását mindkét esetben március 19-én, hétfőn 18 órától rendezik.

(forrás: Gödöllői Hírek)

Címkék: bajnokság röplabda gödöllő nb1 rájátszás bse

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr514322844

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása