Hazai rangadóval kezdi a rájátszást a kaposvári női csapat. A somogyi fiatalok a bajnokság második szakaszában szeretnék megőrizni kilencedik helyezésüket, és ehhez elsőként a régi rivális Veszprémet kell legyőzniük.

A BITT-KNRC Kaposvári Egyetem együttese az alapszakasz utolsó fordulójáig versenyben volt a felsőházi rájátszásba jutásért, de végül nem sikerült a nagy bravúr. A csapat várakozáson felüli teljesítménnyel a nyolcadik helyen végzett, és mivel a Közép-európiai Ligában szereplő Vasas visszatért a hazai mezőnybe, egy hellyel hátrébb csúszott, így lemaradt a negyeddöntőről.

― Az alapszakasz szerintem jól zárult, annak ellenére, hogy nem jutottunk be a nyolcba. Nekem nagyon tetszett, főleg az utolsó pár hónap, és ugyanezt a teljesítményt várom a folytatásban is ― mondta a BITT egyik érettségi előtt álló alapembere, Kovács Kármen.

A csapat a folytatásban tehát a 9-13. helyekért küzdhet a Veszprém, a Palota, a Budai XI és a Tatabánya társaságában, és szeretné az ötös csoportban az első helyet megszerezni. A lányok csaknem egy hónapja nem játszottak tétmérkőzést, így már várják a folytatást. Az első ellenfél a Veszprém lesz, hazai pályán. A két együttes kétszer már találkozott egymással az alapszakaszban, érdekesség, hogy mindkétszer az idegenben szereplő együttes nyert 3:2-re.

― Az elmúlt időszakban inkább erősítettünk, ezen a héten kezdtük el a technikai dolgokat ― fogalmazott Horváth Zsófia csapatkapitány. ― Február elején lezártuk az alapszakaszt, megbeszéltük, mit kell másképpen csinálni a jövőben, és most jöhet a következő feladat. Az ősszel kétszer találkoztunk a veszprémiekkel, és mindkét meccs ötjátszmás volt. A hazait sajnos elvesztettük, ott viszont sikerült nyernünk. Most is készülünk nagyon ellenük, szeretnénk kijavítani a hibáinkat, és mindenképpen győzelmet szeretnénk aratni.

A Veszprém elleni találkozó pénteken 17 órakor kezdődik a Városi Sportcsarnokban, a belépés ingyenes.

(forrás: kapos.hu)

Címkék: bajnokság kaposvár röplabda nb1 rájátszás bitt

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr464264184

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása