Színház az egész...

 2012.02.25. 18:52

A Dági KSE 3:1-re győzött a MAFC káposztásmegyeri otthonában a férfi NB I negyeddöntőjének második mérkőzésén, így összesítésben már 2:0-ra vezet a párharcban. A vendégsiker egyik legfőbb letéteményese a fiatal cserejátékos, Krupánszki Olivér volt.

— Fogadjunk, hogy három-nullra nyerünk! Színházba megyünk, nem lehet ötjátszmás! — reagált Oszuska I Zoltán a kezdés előtt a blog tippjére, amely ezúttal 3:2-es MAFC-sikert jósolt.

A hazaiak már a kezdés előtt próbálták meglepni a Dágot, ötperces bemelegítést kértek, hátha a vendégek nincsenek erre megfelelően felkészülve. Idehaza még mindig szokatlan ez a módszer, de Tillmann Gyula nemzetközi játékvezető rendkívül készségesen segített a csapatoknak. Mivel a kistelepülés együttesének Oszuska Gábor személyében csak egyetlen vérbeli feladója van, a két térfeles, teljes pályás bemelegítés során az edző, Szauter Ferenc volt a másik előkészítő. Mi tagadás, a technikája még mindig tökéletesnek tűnik!

AZ ELSŐ SZETT

A MAFC csütörtöki hiányzói közül Jahn Péter és Molnár István is a kezdőcsapatban kapott helyet ezúttal, bár utóbbi nem a megszokott centerposzton, hanem szélen játszott. A Dág lelkes szurkolóinak köszönhetően az első perctől remek volt a hangulat a teremben. A fővárosiak szereztek vezetést, és Takács Gergely ásznyitásával tartották is előnyüket az első szett elején. A vendégcsapat támadói rendkívül hatékonyan ütöttek, minden próbálkozásuk ponttal zárult, így kisvártatva fordítottak (5:6). Molnár István is szervált egy ászt, és az első technikai szünetben ismét az ő csapata vezetett (8:7).

A visszatérés után jött az első blokk, amely rögtön pontot is ért: Takács Gergely sáncolt gyönyörűen. Hamarosan Tamasi István is megszerezte első pontját, és a MAFC mezőnymunkában is kezdte összekapni magát (11:9). Tamasi ászértékű nyitására időkéréssel reagált a Dág (13:10), de a hazaiak lendületét ez sem törte meg. Nagy lelkesedéssel, pontosan röplabdáztak a fővárosiak, és tartották a különbséget (16:13). Jó volt a nyitásfogadás, és a pontos eladásokat jó hatékonysággal váltották pontra az ütők. A második kötelező pihenő után Molnár István két hibáját kihasználva feljött egy pontra a Dág, majd Szauter Péter ászt nyitott, ezért a MAFC is időt kért (17:17).

A folytatásban Szauter ismét egy remek szervával jeleskedett, amelyet végül Pollák Ferenc váltott pontra. Szauter harmadik kiváló nyitása után már kettővel jobban állt a vendég (18:20). Hirtelen megváltozott a játék képe, a Dágnak minden bejött, a MAFC-nak semmi. Horváth Gábor nagy blokkja után Vocskó György kikérte második idejét (18:22). Takács Gergely centerpontja után Horváth megint sáncolt, de hálóérintést láttak nála a játékvezetők! Vocskó Máté szerencsés ásznyitása után a látogatók kértek időt (21:22). A feladó ezután szervát rontott, majd Jánossy Bálint káprázatos sánca játszmalabdához juttatta a Dágot. Végül Oszuska II Zoltán ütésével zárult a szett (22:25, 0:1).

A MÁSODIK SZETT

Takács Gergely és Tamasi István révén ezt a játszmát is a hazaiak kezdték jobban és eredményesebben (0:3). A két együttes támadáshatékonyságától függött ezekben a percekben a különbség, de a Dág nyitásfogadása is ingadozó volt. Jahn Péter is ászt szervált, Dzsaber Szami pedig blokkolt, végül Vocskó Máté rafinált ejtése után következett a technikai (8:4). Támadási- és szervahibák miatt nem változott a differencia a folytatásban (11:7), a vendégeknél egyedül Pollák Ferenc tűnt ellenállhatatlannak. Lassacskán ismét megváltozott a játék, a hazai rontásokkal szemben a Dág egyre összeszedettebben röplabdázott.

Sok volt a reklamálás, de a játékvezetők a kétes szituációkat is rendre jól ítélték meg. A hazaiak időt kértek, mert vészesen fogyott az előnyük (12:11), és a visszatérés után össze is kapták magukat. Ugyanakkor a vendégek is egyre pontosabbak, rendezettebbek voltak, így a színvonalra igazán nem lehetett panasz (15:14). Az óriási ütésváltásokból jobban jött ki, és szerencsésebb is volt a fővárosi együttes, időt kért a Dág (19:15). A MAFC higgadtabb és pontosabb volt, a kistelepülés csapata meglepően sokat hibázott, így a második időkérés sem késett sokat (23:16). Megint jöttek a hálóérintések és a rossz nyitások, de a fordulatra ekkor már nem volt esély, Takács Gergely bombaszervájával egyenlített a házigazda (25:17, 1:1).

A HARMADIK SZETT

Továbbra is meglepően sok volt a nyitás- és támadásrontás a Dág részéről, de a jó blokkok némileg kompenzálták ezt. Centerben könyörtelen volt a vendégcsapat, és átvette a vezetést (4:5). Ekkor már a fiatal Krupánszki Olivér játszott Pollák Ferenc helyén, és bátor ütéseivel bizony remek teljesítményt nyújtott (6:8). Most a MAFC látszott összeroppanni, Oszuska Gábor ászértékű szervájával már három pont volt a hazaiak hátránya. A játékvezetők egyre több hálóérintést fújtak, szinte minden második labdamenet ilyen ítélettel ért véget.

A Dág sem játszott tökéletesen, de ezúttal nem tudta kihasználni riválisa rontásait a MAFC. Állandósulni látszott a különbség, mert némileg stabilizálta játékát a látogató (11:13). A nagy hangzavarban is jól hallgató volt Takács Gergely örömkiáltása egy nagyszerű blokk után. Ebben az időszakban Krupánszki Olivér tartotta a Dág előnyét (14:16). A folytatásban gyorsan egyenlített a MAFC, de Jánossy Bálint ütéseivel araszolt a látogató. Oszuska Gábor és Szauter Péter összjátékát élmény volt nézni, Dzsaber ütésrontásával tölt meg a hazaiak remek sorozata, Vocskó György azonnal időt kért (19:21). Hiába, mert kisvártatva ismét Dzsaber hibája miatt kapott pontot a Dág. Innen már nem volt visszaút, bár Tamasi rendületlenül próbálkozott, a másik oldalon Krupánszki szinte mindent beütött, így a vendégek nyerték ezt a végig rendkívül szoros játszmát (21:25, 1:2).

A NEGYEDIK SZETT

Ezúttal a hazaiak nyitottak három rontással, és Vocskó mester máris időt kért (0:3). Hibát hibára halmozott a házigazda, így gyorsan eldőlt a szett, valamint a meccs sorsa (1:6). Nagyon elkapta a fonalat a Dág, de voltak olyan percek, amikor a magabiztos alapjátékon kívül mást nem is kellett tennie előnye növeléséért, mert a fővárosiak annyit rontottak. Szauter Péter elemi erejű blokkja után Tamasi István fejezett be sikeresen egy ragyogó labdamenetet. Amikor a Dág elkezdett hibázni, Oszuska I Zoltán időt kért, de még ekkor is három ponttal jobban állt együttese (7:10).

Ahogy várni lehetett, ez kizökkentette az egyre sikeresebb felzárkózási hadműveletben lévő MAFC-ot, amely ismét nem találta el a pályát, ezért Vocskó György kikérte második idejét, hiszen csapata önmagát verte meg (7:13). A hazaiaktól a szerencse is elpártolt, így a sziporkázó Dág rohamtempóban vágtatott a siker felé (9:15). A lényegi kérdések a második technikaira már eldőltek, de a végjátékban is szikrázó csatát, pazar blokkokat láthatott a lelkes közönség. Nagyon küzdött a MAFC, erre igazán nem lehet panasz, Tamasi Istvánnak a szélről minden bejött, de ekkor már túl nagy volt a hátrány, a vendégek magabiztosan röplabdáztak, s alig több mint másfél óra alatt megérdemelten nyertek (18:25, 1:3).

A négyfelvonásos siker után pedig Oszuskáék indulhattak a másik előadásra!

A mérkőzés legjobbja
A vesztes hazaiaknál Vocskó Máté hozta a tőle megszokott magas színvonalú feladóteljesítményt. Takács Gergely rendkívül elszántan centerezett, de néha túlpörgött, ezért számos jó megoldása mellett akadtak hibái is. Tamasi István jó átlagot hozott, ami ezúttal kevésnek bizonyult. Jahn Péter sokat vállalt, szintén jó átlaggal zárt, tehát neki is voltak hibái bőven. Molnár István is próbálkozott rendületlenül a szélen, de nagyon látszott, hogy még sérült a bokája, és az is, hogy nem ez az igazi posztja...
A győztes vendégeknél a feladó, Oszuska Gábor ezúttal is remekelt. Horváth Gábor centerben rendkívül hasznosan röplabdázott, bár csak négy pontig jutott. Pollák Ferenc leginkább az első szettben játszott emlékezetesen. Oszuska II Zoltán most nem volt az igazi, de ezúttal ezt is elbírta a Dág. Jánossy Bálint a siker egyik legfontosabb láncszeme volt hatékony és eredményes támadójátékával. A meccs legjobbja ezúttal Szauter Péter volt, aki szinte minden játékelemben átlag felettit nyújtott. Kiválóan támadott, blokkolt, szervált, és mezőnyben is voltak bravúrjai. Nagyon kellett a kistelepülés együttesének győzelméhez a fiatal cserejátékos, Krupánszki Olivér, aki bátran, pontosan és tudatosan röplabdázott!

NB I, férfiak, negyeddöntő, 2. mérkőzés

MAFC-BME-Mapei — Dági KSE 1:3 (—22, 17, —21, —18)

Káposztásmegyer, 80 néző. Játékvezetők: Kiss Z., Tillmann
MAFC: Vocskó M. 2, Takács G. 15, Tamasi 11, Jahn 11, Molnár I. 13, Dzsaber 1. Csere: Tihanyi (liberó), Tari. Edző: Vocskó György, Novák László
Dág: Oszuska G. 1, Horváth G. 4, Pollák 7, Oszuska II Z. 5, Jánossy 15, Szauter P. 13. Csere: Zirigh (liberó), Krupánszki 10. Edző: Oszuska I Zoltán, Szauter Ferenc

Az eredmény alakulása. 1. játszma: 8:7, 13:10, 17:15, 18:22, 21:22. 2. játszma: 8:4, 12:11, 20:16. 3. játszma: 6:8, 14:16, 19:21. 4. játszma: 3:8, 9:15, 14:20

Az egyik csapat harmadik győzelméig tartó párharc állása: 2:0, a Dág javára.

Dunaferr SE ― Vegyész RC-Kazincbarcika 3:0 (22, 14, 18)
Az egyik csapat harmadik győzelméig tartó párharc állása: 1:1

Szolnoki Főiskola RK-SI ― Kalo-Méh-Kecskeméti SE 0:3 (―19, ―24, ―21)
Az egyik csapat harmadik győzelméig tartó párharc állása: 2:0, a Kecskemét javára.

EDZŐI ÉRTÉKELÉSEK

Vocskó György:
— Megint bizonyosodott, hogy nincsenek csodák. A győzelemhez az edzéseken keresztül vezet az út. Amikor a mérkőzésen találkozunk, abból kisülhet néha-néha jó, ilyen szintű csapat ellen, mint a Dág, ez kevés volt. Küzdöttünk, próbálkoztunk, egy kicsit túl is pörögtünk... Ellenfelünknek nem kellett sokat tennie azért, hogy a mi hibáinkból megélve biztosan nyerjen. Ezzel együtt megteszünk mindent idegenben is!
Oszuska I Zoltán: — Erőlködtünk... Nem játszottunk igazán jól egy pillanatig sem. Görcsölt mindenki, pedig nem kellett volna. Szauter Peti lázas, valakinek ez fáj, valakinek az fáj, de a szezon végén ez így szokott lenni. Jó volt a MAFC, kellett egy kis szerencse is. A csereként beállt fiatal játékosunk, Krupánszki Olivér nagyon jó volt, azt hiszem, ma ő döntött! Nagyon örülünk, hogy nyertünk, de még mindig bármi lehet ebben a párharcban. Ha egy ember megsérül, vagy pszichésen fordul a kocka, akkor három-kettővel akár még a MAFC is továbbjuthat...

Címkék: bajnokság röplabda nb1 mafc rájátszás dág

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr294203841

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása