Megtette az első lépést a legjobb négy közé jutás felé a Fino-Kaposvár csapata a férfi NB I-ben. A születésnapos Demeter György legénysége a negyeddöntő első mérkőzésén, hazai pályán 3:0-ra nyert a Csepeli RC ellen.

Négy nappal az emlékezetes Magyar Kupa-diadal után újra pályára szólították a Fino röplabdázóit: az alapszakasz veretlen győztese megkezdte a bajnoki rájátszást. A három győzelemig tartó negyeddöntőben a Csepel az ellenfél, és ha minden a tervek szerint alakul, hétfő estére el is dől a párharc sorsa. A vendégek mindössze hét játékossal érkeztek Kaposvárra, így arra is oda kellett figyelniük, hogy ne sérüljenek meg a mérkőzés közben.

A kaposváriak már az első percekben tudatosították ellenfelükkel, hogy nem veszik félvállról a mérkőzést. Geiger András és Nagy József foghatatlan nyitásokkal bizonytalanította el az ellenfelet, Gergye Roland pedig egy vízfakasztó bombával hozta lázba a közönséget. Nacsa Gábor ászszervájával nőtt tíz pontra a különbség (14:4), és a folytatásban sem fogta vissza magát a házigazda. A Kaposvár csapatát Geiger juttatta játszmalabdához, Gergye pedig pontot tett a küzdelem végére (25:11, 1:0).

A második játszmát a csapatkapitány Geiger pontjai vezették be, és a fiatal Lesznyik Károly is letette a névjegyét egy kemény balkezes ütéssel. 4:0-nál máris időt kért a Csepel, de így is várni kellett még egy ideig az első vendégpontra. A találkozó legszebb, nagyszerű mentésekkel is tarkított labdamenete végén Gergye alakította 14:4-re az állást, aztán az egyik oldalon Buzás Miklós, a másikon pedig Magyar Bálint tűnt fel egy-egy remek blokkal. Demeter mester újabb fiataloknak adott játéklehetőséget, akik összességében éltek a bizalommal a pályán. A Csepel közben hat pontra feljött, aztán újra megrázta magát a hazai gárda, és biztosította második részsikerét (25:16, 2:0).

A térfélcsere után a kaposvári fiatalok vették fel a harcot a csepeliekkel, és a szett első részében két-három ponttal jártak előrébb. A folytatásban sem változott a helyzet, a sokat hibázó fővárosiak nem igazán tudták megnehezíteni a címvédő dolgát. Az utolsó percekben a somogyiak is többször rontottak, de Szabó Alpár fontos pontjainak köszönhetően sikerült elkerülni a felesleges izgalmakat. A bő egyórás küzdelmet Daróczi hosszú nyitása fejezte be (25:19, 3:0).

A kaposvári együttes ezzel a sikerrel köszöntötte a sikerkovácsot, Demeter Györgyöt, aki pénteken ünnepli 55. születésnapját. A párharc vasárnap a fővárosban folytatódik, a hétfő esti, kaposvári találkozón pedig vélhetően el is dől a négy közé jutás sorsa.

NB I, férfiak, negyeddöntő, 1. mérkőzés

Fino-Kaposvár ― Csepeli RC 3:0 (11, 16, 19)

Kaposvár, 200 néző. Játékvezetők: Nagy L., Csikós
Kaposvár: Szabó A. 14, Magyar B. 3, Geiger 9, Nagy J. 6, Nacsa 3, Gergye 11. Csere: Dömötör, Deák (liberók), Lesznyik 4, Bozóki 1, ifj. Laszczik, Posztós, Vajda 1. Edző: Demeter György
Csepel: Kunert 7, Sow 1, Nagy A. 3, Daróczi 10, Buzás 4, Tamás Z. 2. Csere: Fogl (liberó). Játékos-edző: Tamás Zoltán

Az eredmény alakulása. 1. játszma: 4:1, 6:3, 11:3, 14:4, 16:6, 18:7, 20:8, 23:8, 23:10, 24:10. 2. játszma: 7:0, 8:2, 11:3, 14:4, 15:7, 17:11, 21:14, 24:15. 3. játszma: 1:1, 2:2, 5:2, 8:5, 9:7, 11:7, 14:10, 16:12, 19:13, 21:18, 23:18

EDZŐI ÉRTÉKELÉSEK

Demeter György:
― A negyeddöntő első lépését megtettük. Remélem, Csepelen ott folytatjuk, ahol itthon abbahagytuk.
Tamás Zoltán: ― Nehéz mit mondanom, remélhetőleg többet nem lépünk abba a gödörbe, mint ma, és több játékosom komolyan veszi mindazt, amit a mérkőzés folyamán mondtam nekik.

A mérkőzés statisztikája ide kattintva megtekinthető!

(forrás: kapos.hu)

Címkék: bajnokság csepel kaposvár nb1 rájátszás

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr264188938

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása