Az alapszakasz utolsó meccsét játsszák szerdán a férfi NB I-ben. A 21. fordulóban elmaradt Csepeli RC ― Vegyész RC-Kazincbarcika bajnokit pótolják 18 óra 30 perctől a fővárosban. A találkozót azért nem rendezték meg február első szombatján, mert a nagy hóesésében nem kelt útra a borsodi együttes.

Most ilyen veszély nem fenyeget, ezért estére teljes lesz az alapszakasz tabellája, s részeredményt lehet hirdetni. A Csepel esetleges győzelmével egy helyet előbbre léphetne a táblázaton, de háromjátszmás győzelemmel a Vegyész is megtehetné ugyanezt. A vendéggárdának nagyon nem mindegy, hogy a negyedik, vagy az ötödik helyen zár, lévén előbbi a rájátszásban kedvezményezett pályaválasztói jogot jelent.

― Ellenfelünknek valószínűleg fontosabb a hétvégi Magyar Kupa négyes döntőjében való szereplés ― mondta Dudás András, a Vegyész edzője. ― Jó ágon voltak, így nekik, velünk ellentétben, sikerült a fináléba kerülniük, köszönhetően annak, hogy egy NB II-es csapatot legyőztek egy ötjátszmás meccsen. Azt gondolom, a kupaszereplés nem fejezi ki hűen a két csapat erejét, a tudásbeli különbség megvan, mégpedig a mi javunkra, így nem is lehet más célunk, mint hogy megnyerjük ezt a meccset.

Bizony, az sem mindegy, hogy a remélt Vegyész-győzelem hány szettben születik meg!

― Nagyon nem számolgattunk, tudjuk, hogy ha három-nullára hozzuk a meccset, akkor negyedikek leszünk az alapszakaszban, ez a célunk, ezt kell elérnünk. Persze lesznek nehezítő körülmények, hiszen a terem idegensége, ahol ráadásul a hőmérséklettel is szoktak problémák adódni, negatívan hathatnak, de tartom olyan jónak a csapatunkat, hogy ezen is felül tudjunk kerekedni – magyarázta a tréner.

Nagy valószínűséggel lesz néhány hiányzója a Vegyésznek, ugyanis iskolai elfoglaltságok miatt Germuska és Lehóczky Gergő játékára sem számíthatnak. A Kazincbarcika egyébként kedden este, már a rájátszásra való felkészülés jegyében, a Kecskemétet fogadta edzőmeccsen.

― Nem hiszem, hogy emiatt fáradtabbak lennénk, egy sima edzésen is ki szoktuk magunkat hajtani, másnap meg meccset játszunk, úgyhogy nincs nagy különbség ― jegyezte meg a Kazincbarcika trénere. ― Úgy megyünk a meccsre, hogy nyerni akarunk. Persze benne van, hogy az ellenfél, vagy egyes játékosai jó napot fognak ki, de remélem, hogy azért csak sikerül valahogy behúzni ezt a meccset.

Amennyiben a Vegyész nyer a Csepel vendégeként, akkor pontegyenlőség alakul ki a borsodi együttes, és a Dunaferr között. Ebben esetben az alapszakasz során elért több győzelem rangsorol. Ez is egyenlő lenne, ha nyer a Kazincbarcika, ezt követően pedig a szettek nyert és vesztett rációja, vagyis aránya dönt. Ha 3:0-ra nyert a Vegyész, akkor megelőzi a Dunaferrt, ha 3:1-re, akkor ez is azonos lesz. Ha ennél rosszabb eredményt ér el a Vegyész, akkor a Dunaferr végez a negyedik helyen. Ha az is egyenlő, akkor pedig a szetteken belül szerzett és vesztett pontok rációja, vagyis aránya dönt. Ebben viszont bármilyen eredmény szülessen Csepelen, nem tud jobb lenni a Kazincbarcika.

Az állás

1. Kaposvár 18/0 53 pont
2. Kecskemét 15/3 46 pont
3. Dág 12/6 36 pont
4. Dunaferr 12/6 34 pont (41:26)
5. Kazincbarcika 11/6 (17 mérkőzés) 31 pont (38:25)
6. MAFC 8/10 26 pont
7. Szolnok 5/13 17 pont (20:42)
8. Csepel 5/12 (17 mérkőzés) 14 pont (17:39)
9. Sümeg 3/15 10 pont
10. Debrecen 0/18 0 pont
A Nyíregyháza kizárva.

(forrás: Borsod Online)

Címkék: bajnokság csepel röplabda nb1 kazincbarcika vegyész

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr174106591

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása