Tavaly nyáron nem sokan hittek abban, hogy a kaposvári férficsapat veretlenül nyeri majd az NB I alapszakaszát. Demeter György vezetőedző formálódó együttese 53 pontot gyűjtött, és imponáló fölénnyel utasította maga mögé a mezőnyt.

Egy mérkőzést nyert 3:2-re (hazai pályán, a Kecskemét ellen), egyet 3:1-re (decemberben, Kazincbarcikán), további 16 találkozón pedig még szettet sem vesztett a Kaposvár.

― Két hete nem játszottunk mérkőzést, ami meg is látszott ― mondta a Debrecen elleni, alapszakasz-záró meccs után Demeter György. ―  Sajnos ez egy rossz időzítés volt, hogy pont most léptünk pályára az NB I leggyengébb csapata ellen. Ennek ellenére volt egy-két olyan labdamenet, ami tetszett. Figyelemben ott kellett volna lenni az elejétől a végéig, ezt próbáltuk gyakorolni, többé-kevésbe sikerült, de inkább kevésbé...

― A nyáron gondolták volna, hogy veretlenül megnyerheti az alapszakaszt a csapat?
― Augusztusban, és még a szezon elején is úgy tűnt, hogy a Kecskemét lesz a favorit, nekünk pedig nagyot kell küzdeni a többi csapattal is, hogy jó eredményeket érjünk el. Szerencsére menetközben megerősödött és összeállt a csapat, taktikailag is és csapatszinten is. Minden mérkőzésen egymásért is küzdöttek a játékosok a pályán. Nem csak egy állandó kezdőhatosunk volt, hanem különböző felállásokkal és variációkkal is magabiztosan tudtuk hozni az alapszakaszt. Remélem, mindez folytatódik a kupában és a bajnokság rájátszásában is.

― Mit vár a kupadöntőtől, okozhat-e bármilyen gondot az, hogy az elmúlt időszakban kevés mérkőzést játszott a csapat, és azt is a mezőny második feléhez tartozó együttesekkel?
― Megmondom őszintén, az ellenfelek is így készülnek. Egyedül a Csepel a kivétel, amely mostanában erőltetett menetben játssza a korábban elmaradt mérkőzéseit. A hétvégén is megvívtak két találkozót, és még szerdán is pályára lépnek. A Kecskemét is azzal a problémával küzd, mint mi, mostanában nem volt igazán komoly mérkőzése. Nekünk a Csepel elleni elődöntőt kötelező lesz megnyerni pénteken este, a döntőben pedig jó hangulatra és magas színvonalú összecsapásra számítok.

Az alapszakasz (majdnem) végeredménye

1. Kaposvár 18/0 53 pont
2. Kecskemét 15/3 46 pont
3. Dág 12/6 36 pont
4. Dunaferr 12/6 34 pont (41:26)
5. Kazincbarcika 11/6 (17 mérkőzés) 31 pont (38:25)
6. MAFC 8/10 26 pont
7. Szolnok 5/13 17 pont (20:42)
8. Csepel 5/12 (17 mérkőzés) 14 pont (17:39)
9. Sümeg 3/15 10 pont
10. Debrecen 0/18 0 pont
A Nyíregyháza kizárva.

A 21. fordulóban elmaradt Csepeli RC ― Vegyész RC-Kazincbarcika mérkőzést február 15-én, szerdán 18 óra 30 perctől rendezik.


(forrás: kapos.hu)

Címkék: bajnokság demeter kaposvár röplabda nb1

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr124101353

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása