A Dobos Ildikót és Borsos Annát is foglalkoztató Polonia IMKA London az elmúlt hétvégén elveszítette veretlenségét, így ideiglenesen a Leeds Carnegie női csapata vezeti a Super 8 tabelláját. A Carnegie férfikülönítménye ezzel ellentétben továbbra is makulátlan eredménnyel büszkélkedhet!

Angol Super 8, nők, alapszakasz, 11. forduló

Team Northumbria ― Swiss Cottage 3:0

Tóth Luca (Team Northumbria) és Bulatkó Éva, Várkonyi Bernadett (Swiss Cottage)

― Sajnos veszítettünk három-nullára – mesélte a hunvolley.blog-nak Várkonyi Bernadett, a Swiss Cottage liberója. ― Annak ellenére, hogy az előző napi edzés igen jó reményeket táplált, mintha egy teljesen más csapattal érkeztünk volna Newcastle-be. Iszonyú sok szervát rontottunk, ami mindenkit letört, főleg azok után, hogy a félholt labdákat visszahoztuk, és azokból pontot szerezve sikerült megszereznünk a nyitás jogát. A Northumbria csapata számomra nagyon összeszokottnak látszik, fiatal társulat, jó rugókkal és technikával. A feladójuk kiváló trükkjeivel igencsak megnehezítette a védekezésünket, az MVP szavazatunkat ő nyerte el. Tóth Luca a sérülése ellenére gyönyörűen játszott, kiváló a labdakontrollja. Valószínűleg még összetalálkozik a két csapat a rájátszásban vagy az Angol Kupa-meccseken. Kíváncsi vagyok, hogy akkor mit játszunk majd. Számomra ez volt a tesztmeccs, hogy hogyan játszom igazi nyomás alatt.

Várkonyi meccsről-meccsre több szerepet kap csapatában, teljesítményéről pedig Tóth Luca is elismerően beszélt.

― A meccs nekünk nagyon jól sikerült, végig teljes energiával voltunk a pályán, a csapat támadószázaléka ötvenöt százalék lett, ami elég menő ― mondta boldogan Tóth Luca. ― Visszajött két amerikai, és velük kiegészülve sokkal ütőképesebbek vagyunk. Betti nagyon ügyes volt, nagyokat mentett, sok bravúrja volt! Hasznára lesz a megerősödött Swiss Cottage-nak! Én egész jól muzsikáltam ahhoz képest, hogy múlt héten nem edzettem. Még mindig a hasfal-húzódásommal szenvedek. Lehet, hogy néhány meccsen most megint nem lépek pályára, hogy teljes gőzzel tudjak majd menni a rájátszásra.

Malory Eagles London ― Polonia IMKA London 3:2

Dobos Ildikó, Borsos Anna (Polonia IMKA London)

Először szenvedett vereséget a bajnokságban a címvédő Polonia. A csapat magyar feladója, Dobos Ildikó a hunvolley.blog-nak mesélt a London Malory elleni rangadóról.
 
― Kissé foghíjas hétvége volt ez nekünk, már a csapat szempontjából, ugyanis gyakorlatilag hárman játszottak a kezdőből a Malory ellen. Nem volt ott a négyesütőnk és a feladóátlónk sem. Én alig játszottam, mert egész héten fetrengtem az ágyban, valami vírus elkapott, így nem tudtam érdemben hozzátenni a csapat teljesítményéhez. Az edzőnk családi okok miatt hazautazott Görögországba, így a másodedzőnk helyettesítette. Nos, mindezek ellenére is győznünk kellett volna, de így izgalmasabb lesz a vége!

Borsos Anna munkahelyi elfoglaltságai miatt nem volt ott a mérkőzésen.

Farkas Virág, Kiss Beáta, Kun Dorottya (Leeds Carnegie)
Az együttes a legutóbbi fordulóban nem lépett pályára, de meg kell említenünk Kun Dorottyát, aki hét szavazattal vezeti az MVP-listáját. Veresége miatt a Carnegie megelőzte a Poloniát, de a londoniak egy mérkőzéssel kevesebbet játszottak.

Részletes eredmények és tabella itt!

Angol Super 8, férfiak, alapszakasz, 11. forduló

Team Northumbria ― Sheffield 3:0

Berndt Attila (Team Northrumbia)

A liga második helyezettje tovább folytatja menetelését, ezúttal a két kulcsjátékosát is elveszítő Sheffieldet verte nagyon simán.
 
Malory Eagles London ― London Polonia 3:2

Offra Norbert, Rapi Róbert (London Polonia)

A női meccshez hasonlóan a férfiak összecsapása is ötjátszmás drámát hozott. A két londoni nagycsapat csatájából ezúttal a hazai pályán játszó Eagles került ki győztesen. Rapi Róbert máris lenyűgözte az ellenfeleket, hiszen három MVP szavazatot kapott már a bajnokság során.

Birmingham ― Leeds Carnegie 0:3

Herczeg Roland, Tóth Milán (Leeds Carnegie)

A tabella utolsóelőtti helyén álló Birmingham otthonába látogattunk az elmúlt hétvégén. Herczeg Roland kezdő volt, én a cserék között kezdtem. A hazaiak 8:1-re is vezettek már, majd az edzőm engem is bedobott, ekkor 15:9 volt az állás a Birminghamnek. Nagy csatában sikerült fordítanunk, a kezdeti nehézségek után Herczegnek is sikerült felpörögnie, ahogy mindenki másnak. A hosszú utazás fáradalmai azonban még a második szettben is érződtek rajtunk, mivel a figurák nem nagyon jöttek be, így nem is erőltettük azokat. A hazaiak semmi extrát nem csináltak, csupán mi voltunk saját magunk ellenfelei. A harmadik szettben a B’ham teljesen megsemmisült, a 25:13-as eredmény még hízelgő is volt rájuk nézve. Nem volt szép meccs, Rolandnak és nekem is fájt a térdem, viszont a kis csuklóblokkjaimmal szemben mégsem támadott az ellenfél. Sikerünknek köszönhetően továbbra is az élen állunk, veretlenül.
 
Részletes eredmények és tabella itt!

Címkék: anglia bajnokság légió röplabda légiós

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr714044242

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása