A Kalocsai SE az előző év végén szerezte meg első győzelmét a női NB II Nyugati-csoportjában. Az újév kezdete nem volt ilyen szerencsés az alföldiek számára, hiszen az alapszakasz kilencedik fordulójából elhalasztott meccsen 3:0-ra kikaptak az ajkai Röpisuli SE otthonában.

A majdnem egyhónapos szünet természetesen nem telt el munka nélkül Kalocsán sem, hiszen edzések még a két ünnep között is voltak. Az ajkaiak sem tétlenkedtek, ráadásul nekik már egy héttel korábban elkezdődött az idei esztendő (a Kalocsa szabadnapos volt), nem is rosszul, hiszen a tabellán egy hellyel előttük lévő Közgáz ellen Ajkán nyertek 0:2-ről 3:2-re. A kalocsai csapat ezúttal sem tudott teljes kerettel elutazni, most leginkább centerhelyen Vörös Viktória hiányzott a pályáról.

A Röpisuli nem tudta az eredeti helyszínen fogadni a vendégcsapatot, pedig mint később kiderült, a sportcsarnok a kalocsaiak számára talán kedvezőbb lett volna, hiszen a terem alacsony tetőzetében gyakran akadtak el a labdák. Kalocsai nyitással és ajkai ponttal kezdődött a mérkőzés, amelyre három vendégválasz érkezett. Szigeti Anna nyitásai után már négypontos alföldi előnyt mutatott az eredményjelző, amikor időt kért az ajkai edző (10:14).

Érezhető volt, hogy fontos pillanatok jönnek, hiszen ha egy-két pontot sikerült volna rátennie az előnyre a Kalocsának, akkor talán már nem lehetett volna megakadályozni a részsikert. De nem így történt. Az időkérés után előbb csak felváltva szerezték a pontokat a csapatok, majd a hazai együttes egyik legjobbja, a csapatkapitány Májusi Dóra lépett a nyitóhelyre, és több jó szervával, illetve támadással fordított csapata, amire kalocsai időkérés jött (21:18). A hazai lendületet már nem tudta megtörni a látogató, és az első szettet az Ajka nyerte (25:20, 1:0).

A második játszma az előzőhöz hasonlóan indult, tíz pontig egyik csapat sem tudott ellépni a másiktól, aztán előbb Jánosi Nikoletta, majd a Sztupovszki Anett nyitásaiból a Kalocsának sikerült a kétpontos hátrányból négypontos előnyt kovácsolnia (13:17). Az előző szetthez hasonlóan ismét fordulópont volt a négypontos vendégelőny. Ahelyett, hogy ezt meg tudta volna tartani a csapat, néhány nyitásfogadási hiba, és jól sikerült hazai támadás után már a fiatal ajkai együttes volt újra lendületben, a hátrányból hárompontos előnyre küzdötték fel magukat. Ezt egyszer még sikerült a Kalocsának egy pontra megközelítenie, de a végjátékban biztosan szerezte meg a részsikert a vendéglátó (25:21, 2:0).

A harmadik felvonásban már a felszabadult, önbizalommal teli Ajka sokkal jobban kezdett a hitehagyottá vált Kalocsa ellen. 6:0-s roham után már végképp nyugodtan játszhatott a hazai együttes, nem lehetett érezni, hogy a Kalocsa képes volna felállni ebből a helyzetből. Hiába volt a Kalocsa, de talán a mezőny egyik legjobbja Sztupovszki Anett, a bombaerős ütéseire mindig jött válasz, és ha éppen nem a hazai csapat remekelt, akkor a Kalocsa több rontással segítette az ajkai fiatalokat az előrelépésben. A kalocsai meccs után már tudható volt, hogy az ajkaiak extrának mondható játékelemet nem mutatnak, az igazi extrateljesítményük az, hogy a fiatalságuk ellenére hihetetlenül összeszokottak, lelkesek, mindenki pontosan végzi a feladatát, és ez az a precizitás, ami sikerre vezeti őket (3:0).

A juniorok meccsén a felnőttel teljesen megegyező kerettel az ajkai csapat biztosan nyerte a meccset.

A Kalocsai SE szombaton délelőtt 10 órától a Városi Sportcsarnokban a Közgáz SC-DSK csapatát fogadja.

NB II, nők, Nyugati-csoport, alapszakasz, a 9. fordulóból elhalasztott mérkőzés

Röpisuli SE-Ajka ― Kalocsai SE 3:0 (20, 21, 16)

Kalocsa, 30 néző. Játékvezetők: Halász, Hanuska
Kalocsa: Kovács P., Jánosi, Sztupovszki, Tóth V., Dabis, Szigeti. Csere: Szőgyi (liberó), Zsinka, Pajsán. Edző: Kováts Ágnes
Ajka: Tordai, Májusi R., Őri, Tóth-Fáber, Májusi D., Borbély. Csere: Kovacsics. Edző: Magvas Istvánné

Címkék: röplabda kalocsa ajka nb ii röpisuli

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr753742993

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása