Hosszú nyeretlenségi sorozatot tört meg a Veszprémi Egyetemi SC, miután szombaton 3:0-ra győzött hazai pályán a Tatabányai Volán SE ellen a női NB I alapszakaszának 19. fordulójában. A bakonyiak legutóbb november 20-án jártak sikerrel.

A Veszprémi csapatánál a múlt heti, nem várt palotai fiaskó után mindenki arról beszélt, itt az ideje, hogy végre kimásszanak a gödörből, és meginduljon a társaság fölfelé. Éppen ezért senki sem csodálkozott azon, hogy az egyetlen felnőtt korú feladó, Tobak Eszter térdsérülése dacára játékra jelentkezett, és az ugyancsak nemrég felépült csapatkapitány, Kovács Anikó is kezdőként lépett pályára.

A VESC nagy elánnal kezdte a mérkőzést, esélyt sem hagyva ellenfelének (21:10) könnyedén hozta a szettet jó nyitásokkal és pontos támadásokkal. A folytatásban is a Veszprém irányított, de a Tatabánya rendre ott loholt a házigazda mögött 2-3 ponttal. A végén aztán sikerült állva hagynia riválisát a bakonyi együttesnek, és máris 2:0-ra módosult az állás. A harmadik felvonásban 9 pontig volt szoros az állás, ezután a Veszprém állva hagyta ellenfelét, és könnyedén nyerte meg a mérkőzést.

A VESC tudásához méltón játszott, így továbbra is tartja a kilencedik helyét a bajnokságban.

NB I, nők, alapszakasz, 19. forduló

Veszprémi Egyetemi SC — Tatabányai Volán SE 3:0 (15, 19, 17)

Veszprém, 150 néző. Játékvezetők: László É., Bátkai-Katona
VESC: Tobak, Környei, Kovács A., Pintér E., Földesi, Jezerniczki. Csere: Erdősi (liberó), Pós. Edző: Katona Péter
Tatabánya: Mészáros, Sínai, Dombi, Szatori, Haász, Szővérdffy. Csere: Tóth R. (liberó), Kovács G., Koller. Edző: Tálosné Rozsinszki Rita

Az eredmény alakulása. 1. játszma:
10:6, 17:8, 24:11. 2. játszma: 10:10, 13:14, 19:16, 24:19. 3. játszma: 7:4, 9:7, 19:10, 24:16

ÉRTÉKELÉSEK

Katona Péter,
a VESC edzője: — Örülök, hogy megtört a jég. Úgy tűnik, a héten érdemes volt alaposan átbeszélnünk a dolgokat.
Tóth Pál István, a Tatabánya technikai vezetője: — Ha lett volna a veszprémieknek hat labdaszedője, az is megvert volna bennünket. A lányok csak álltak és néztek, egymásra vártak. Szurkolóként megállták volna a helyüket.

(forrás: Veszprém megyei Napló, kemma.hu)

Címkék: volán bajnokság tatabánya veszprém röplabda nb1 vesc

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr993702262

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása