Még a levegőben van a labda

 2011.12.22. 20:51

A szövetség versenybizottsága december ötödikén úgy döntött, hogy kizárja a férfi NB I-ből a Nyíregyházi FRK együttesét. A klub fellebbezésére egyértelmű hivatalos válasz még nem érkezett.

A bizottsági indoklásban az szerepelt, hogy az együttes juniorcsapata három egymást követő bajnokiján (Csepel, Kecskemét, Kazincbarcika) csak öt játékossal jelent meg, ennek következtében a versenykiírás szerint ki nem állónak kell tekinteni. A versenykiírás szerint, ha valamely csapat a bajnokság során három mérkőzésen nem áll ki, a versenybizottság a csapatot a bajnokságból kizárja. A kizárt, megszűnt, vagy visszalépett felnőtt csapat sportszervezetének OIK, OSB, OGYB csapatait nem kell kizárni a bajnokságból. A kizárt, megszűnt vagy visszalépett NB I-ben szereplő csapat a következő évben legfeljebb NB II-ben indulhat.

A klub természetesen fellebbezett a döntés ellen, az eredményről Bugyi József játékos-edző a következőképpen nyilatkozott.

― Hivatalos, konkrét választ még nem kaptunk a szövetségtől, érkezett egy elektronikus levél, amelyben a kizárással kapcsolatos dolgokról ír, amire mi kérdéseket válaszoltunk, Jelenleg itt tartunk, ám és szeretnék személyesen találkozni a főtitkárral, aminek a megszervezése nem egyszerű ― ecsetlete Bugyi József. ― Nagyon bízunk benne, hogy elfogadják érveinket, és januárban folytathatjuk az alapszakaszt. Amennyiben számunkra kedvezőtlen döntés születik, akkor a felnőtt csapat számár befejeződik a szezon, ám a négy utánpótlás együttest (junior, ifjúsági, serdülő és gyermek) tovább versenyeztetjük.

(forrás: Szabolcs Online)

A hunvolley.blog értesülései szerint a nyíregyháziak beadványát a legutóbbi MRSZ elnökségi ülésen azért nem tárgyalták, mert akkor még nem érkezett be a 30 ezer forintos fellebbezési díj. Arról nincs információnk, hogy a szabolcsiak azóta befizették-e az összeget. Ha igen, akkor a szövetség legközelebbi (a hírek szerint január 18.) elnökségi ülését lehet téma a kizárás esetleges felülvizsgálata.

Címkék: nyíregyháza röplabda

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr143489356

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gergő777 2011.12.23. 10:01:02

Sajnálom,de nem bírom ki,hogy ne szóljak hozzá bár megfogadtam ilyet nem teszek.....Nem elég ,hogy a röplabda sportágunk a béka feneke alatt van még hazai szinten is "belerugunk egy nagyot" .Köszönjük meg Bugyi Józsefnek és Horváth Miklósnak valamint a többieknek,hogy egyáltalán foglalkoznak ezzel a szép sportággal!!!!!!!!!!!!Seremet Attila
süti beállítások módosítása