Óriási mérkőzést játszott a Kecskemét együttesével szombaton délután a Dunaferr SE férficsapata. A dunaújvárosiak az NB I alapszakaszának 15. fordulójában kétjátszmás hátrányból álltak fel, jó játékkal egyenlítettek, végül mégis meg kellett elégedniük egy ponttal.

Már az első szettben nagy csatát vívtak egymással a felek. Az elején a vendégek álltak jobban egy-két ponttal, ám az első technikai szünet után nagyon elkapta a fonalat a Dunaferr, s pillanatok alatt meglépett négy egységgel a kecskemétiektől (14:10). Elég volt azonban egy rövidke kihagyás, s az ellenfél azonnal egyenlített, sőt az újabb technikai szünetre már egypontos hátránnyal vonulhatott a hazai együttes (15:16). A folytatásban sem sokat változott a játék képe: hol az egyik, hol a másik csapat állt jobban egy-egy ponttal, ám a hajrában többet hibáztak az újvárosiak, így az első etapot 25:23-ra a vendégek nyerték (0:1).

A kecskemétiek a második etapot is erősebben kezdték, így egyáltalán nem volt véletlen, hogy a Dunaferr edzőjének korán ki kellett kérnie első idejét, hiszen az alföldiek hamar meglógtak (5:9). Ezúttal azonban a dunaújvárosiakon volt a feltámadás sora, s Dávid Csanád és Hatvany Attila, valamint Lukács Attila pontjaival gyorsan utolérték ellenfelüket, s 22:20-as állásnál a Kecskemétnek kellett időkéréshez folyamodnia. Ez visszavetette a hazaiakat, akik a játszma hajrájában többször is hibáztak, így a vendégek sorozatban öt pontot szerezve behúzták a második felvonást is (22:25, 0:2).

A Dunaferr azonban kétjátszmás hátrányban sem adta fel a küzdelmet, s játékosai az újabb térfélcserét követően hatalmas elánnal vetették magukat a küzdelembe. Játékuk látványosan javult a harmadik etapra, különösen sáncmunkában, és a támadások befejezésében léptek előre sokat a korábbiakhoz képest, s erre ekkor még nem volt ellenszerük a vendégeknek. A házigazda gyorsan megszerzett előnyét folyamatosan növelni tudta, s a harmadik szettet nagyon simán, 25:17-re húzta be, s mivel a lendület, valamint a jó csapatteljesítmény a folytatásban is megmaradt, a negyedik játékban sem adtak esélyt ellenfelüknek, s egy még simábban, 25:16-ra megnyert szettel egyenlítettek (2:2).

A záró felvonás az idegek harcát hozta, amelyben előbb az egyre inkább magára találó Kecskemét, majd a Dunaferr fiataljai szereztek minimális előnyt, ám ekkor még nem lehetett megjósolni, melyik csapat örülhet majd a találkozó végén. A játékrész derekától átvette az irányítást a hazai csapat, s úgy tűnt, meg is roppantja ellenfelét, hiszen ismét ellépett két találattal a vendégektől (12:10), ám ahogy a második szettben, úgy a hajrá ezúttal is a Kecskemét számára sikerült jobban, amely előbb egalizált, majd újabb három pontot szerezve a maga javára fordította a magas színvonalú, izgalmas találkozót (13:15, 2:3).

― Az első és a második játszmában az döntött, hogy kevesebbet hibáztunk, mint a Dunaferr ― értékelt a végén Gyurkó Sándor, a Kecskemét edzője. ― A folytatásban is ezt kértem, ám sajnos megremegett a kezünk, jöttek a hibák. Nem bírtunk frissíteni, felállni, simán elment a harmadik és a negyedik játszma. Az ötödik felvonásra cseréltünk, csinálta mindkét együttes a pontokat. Háromszor hoztunk pontot érő blokkot Dorcsák révén, ez döntötte el a győzelem sorsát. Még mindig remeg a gyomrom. Örülök, hogy nyerni tudtunk!

NB I, férfiak, alapszakasz, 15. forduló

Dunaferr SE ― Kalo-Méh-Kecskeméti SE 2:3 (―23, ―22, 17, 16, ―13)

Dunaújváros, 100 néző. Játékvezetők: Ujházi, Donkó
Dunaferr: Tóth A., Lukács A., Hatvany A., Dávid Cs., Czintula M., Szabó B. Csere: Pápai (liberó), Gebhard N. Edző: Tomanóczy Tibor
Kecskemét: Dorcsák, Csala, Tóth I G., Farkas P., Szappanos, Somodi. Csere: Szabó T. (liberó), Bokor G., Hatvany Zs., Csányi, Erki. Edző: Gyurkó Sándor

(forrás: Cucu, Dunaújváros Online, kesport.hu)

Címkék: bajnokság kecskemét dunaújváros röplabda nb1 dunaferr

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr103473998

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása