Hiába vezetett a Sümeg hazai pályán 2:0-ra, végül nem tudott nyerni a feltámadó MAFC ellen a férfi NB I alapszakaszának 14. fordulójában. A bakonyiak edzőjének érthetően fáj a vereség, a vendégek mestere pedig a megnyert két pontnak örül.

A Sümegnek lelkes és összeszedett játékkal sikerült meglepnie ellenfelét. A MAFC enerváltan röplabdázott, rengeteg hibával (5:3, 21:17). Mindkét csapat nyitásfogadásába hibák csúsztak, de a jobban nyitó Sümeg el tudott húzni. Leginkább Németh Zoltán szervái voltak rendkívül hasznosak. Végül biztosan szerzett előnyt a hazai gárda (25:22, 1:0).

A második felvonásban ott folytatódott minden, ahol az első abbamaradt. Eleinte egymás hibáiból éltek a csapatok, aztán a sümegieknek még inkább sikerült ráerőltetniük akaratukat az ellenfélre (17:9). A fővárosiak játéka szétesett, de Vocskó Máté reklamálása miatt egy pillanatra megtorpant a házigazda (20:15). A Sümeg felszabadultan játszott a hitehagyott vendégcsapattal szemben, így simán nyerte ezt a szettet is (25:17, 2:0).

A harmadik etapra a MAFC szerkezetet váltott, és pontosabban, precízebben játszott, a Sümeg viszont egyre jobban elfáradt. Fej-fej mellett haladtak a felek 17:17-ig, majd sorozatban három pontot szerzett a MAFC, amire nem volt sümegi válasz. A szerencse a fővárosiak mellé szegődött egy-két pont erejéig, és a nagy akarás is eredményre vezetett. A hazaiaknál az indiszponált Petre helyett újra pályára lépett Németh Zoltán, az átlót játszó Cziczó Gábor pedig kezdte termelni a pontokat. Vocskó a centereket foglalkoztatta eredményesen. Szoros volt a hajrá (20:22), de kezdett visszatérni a MAFC-játékosok önbizalma, így összejött a szépítés (22:25).

A negyedik felvonásban végig vezettek a látogatók, nem tudta őket utolérni a házigazda. Cziczó újra centerben kapott szerepet, és megint gyenge volt a fogadás mindkét térfélen. Ebből a MAFC jött ki jobban (9:11). Bimbózott a kökörcsin: Tari Zsolt csapkodott rendkívül eredményesen ebben az időszakban. Zavar támadt a bakonyiak soraiban, pedig Lakics és Kaposi is jól játszott. Sümegi oldalon megint pályára került Németh és Gőczi, de ők sem tudtak már segíteni (19:25, 2:2).

Az ötödik szettben a hazaiaknál a tapasztaltabb játékosok kerültek pályára, ám a rutin ezúttal kevésnek bizonyult, mert a MAFC remek nyitásaira nem volt ellenszere a Sümegnek. Idegesen kezdtek a csapatok, sok volt a ki nem kényszerített hiba. Németh Zoltán apró, ám annál fontosabb ásznyitásaival vette vissza vezetést a MAFC-tól a hazai csapat (4:3). Egy rossz szerva és két mezőnyhiba után máris visszafordította az állást a látogató (4:6). A fordulásnál úgy tűnt, nem hisz a győzelemben a Sümeg (5:8). Az összeszokottabb MAFC vette kezébe az irányítást (7:11). Cziczó nyitásával és Németh bombájával újra visszatértek a hazai remények (9:11), de a végén a rutin győzött, a Sümeg pedig elfáradt. Összességében teljesítette célkitűzését a bakonyi együttes, hiszen pontot szerzett, de kétjátszmás előnyről illő lett volna nyernie.

A Sümegi RE december 12-én, hétfőn 18 óra 45 perctől a MAFC-Vásárhelyi DSK vendége lesz a Magyar Kupa első fordulójában. A párharc egy meccsen dől el. A találkozót a káposztásmegyeri Babits Mihály Gimnáziumban, a MAFC-BME-Mapei otthonában rendezik.

NB I, férfiak, alapszakasz, 14. forduló

Sümegi RE ― MAFC-BME-Mapei 2:3 (22, 17, ―22, ―19, ―9)

Sümeg, 150 néző. Játékvezetők: Kiss Zs., Stefik
Sümeg: Cziczó, Németh Z., Petre E., Soós A., Gőczi, Puspán. Csere: Horváth Cs. (liberó), Kaposi, Gerencsér, Bedőcs, Lakics. Edző: Fehér Tibor
MAFC: Vocskó M., Tamasi, Dzsáber, Takács G., Tari, Molnár I. Csere: Tihanyi, Molnár Á., Trizna, Takács B. Edző: Vocskó György, Novák László

EDZŐI ÉRTÉKELÉSEK

Fehér Tibor:
― Örülök az egy pontnak, de fáj a vereség.
Vocskó György: ― Nem egy pontot vesztettünk, hanem kettőt nyertünk!

(forrás: Veszprém megyei Napló)

Nagyon szépen köszönjük Tóth Miklósnak az élő szöveges közvetítést Facebook-csoportunkban!

Címkék: bajnokság röplabda nb1 sümeg mafc

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr463455411

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása