Szombaton két alkalommal is összemérte tudását a Békéscsabai RSE és a Palota RSC röplabdacsata. Délelőtt a Magyar Kupa keretében a visszavágót játszották a csütörtöki első felvonás után, délután pedig bajnoki találkozóra került sor. Mindkétszer simán győztek a viharsarkiak.

Alig néhány óra pihenés és ebéd után, délután ismét a Békéscsaba kezdett jobban. Igaz, a továbbra is remekül mezőnyöző vendégek ismét szorossá tették az állást, ám amint Dana Vargas került nyitópozícióba, beindult a csabai pontgyártás. A folytatásban egymás hibáiból éltek a csapatok, de a házigazdák többször rontottak, ezért a fővárosiak megkezdték a felzárkózást. Csak a finisben jött az újabb hazai lendület, ami viszont játszmagyőzelemmel ért föl, még akkor is, ha volt közben újabb néhány megingás (1:0).

A második játékrész elején továbbra is döcögött a békéscsabaiak szekere, a palotai fiatalok viszont remekül védekeztek, és hallatlanul lelkesen játszottak. Csak az első technikai után ocsúdott a pályaválasztó, ekkor az ütések zöme már ült, Pallag Ágnesnek és Soós Nikolettnek is voltak remek villanásai. A második szünet után újabb átmeneti hullámvölgy következett, de ezúttal sem volt veszélyben a szett behúzása (2:0).

A harmadik etap is hullámzóan telt. A kezdeti bizonytalanság után azonban mindig a házigazdáknál volt az előny, annak ellenére, hogy nem játszottak csúcsformában. A finisre felőrölték ellenfelüket és a végén ismét övék lett a szett, no meg a győzelem is. A három nap alatt mindháromszor játszmaveszteség nélkül verték a fővárosiakat, tegyük hozzá, teljesen megérdemelten. De a vendégek is dicsérhetők, akik hatalmas lelkesedéssel játszották végig mindhárom találkozót.

NB I, nők, alapszakasz, 13. forduló

Békéscsabai RSE — Palota RSC 3:0 (20, 15, 16)

Békéscsaba, 150 néző. Játékvezetők: Nagy L., Csikós
Békéscsaba: Pallag 14, Czina 7, Horváth V. 9, Soós N. 15, Fésüs E. 8, Vargas 2. Csere: Molcsányi R. (liberó). Edző: Kormos Mihály, Fésüs Erzsébet
Palota: Soós I. 7, Papp D. 7, Lengyel 5, Péter K. 1, Karácsonyi 4, Keppel 6. Csere: Szilágyi (liberó), Nagy V. Edző: Balogh Beatrix

Az eredmény alakulása. 1. játszma: 4:0, 8:7, 15:8, 17:15, 21:16, 21:19. 2. játszma: 1:2, 7:8, 13:9, 16:11, 16:14, 23:14. 3. játszma: 1:2, 5:2, 6:5, 11:6, 13:10, 18:11, 21:14

EDZŐI ÉRTÉKELÉSEK

Kormos Mihály:
— Helyenként jó játékkal hoztuk a kötelező győzelmet. Nagyon jó, hogy minden mérkőzésen akad egy extrateljesítményt nyújtó játékosom, ma ez Pallag Ágnes volt.
Balogh Beatrix: — Amit célként kitűztünk, megvalósult: meccsről-meccsre javuló játékot nyújtottunk a Békéscsaba ellen. Sőt, még ennél is több van a csapatban, amit remélem, hamarosan bizonyítunk a bajnoki folytatásban.

(forrás: brse.hu)

Címkék: bajnokság békéscsaba palota röplabda nb1 brse

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr703434850

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása