A Vasas második pozsonyi látogatása eredménytelenebbül zárult, mint az első: ezúttal az erősebbik szlovák csapatnak számító Slávia EU Bratislava otthonában vendégeskedett az óbudai csapat a Közép-Európai Ligában, és 3:1-es vereséget szenvedett, tehát nem szerzett pontot.

Szorosan alakult a találkozó eleje, Nagy Eszter parádésan kezdte a meccset, a Vasas első öt pontjából négyet ő szerzett (6:5). A folytatásban több, figyelmetlenségből adódó pontot is adott az ellenfélnek a vendég, ám mivel a szlovákok is hibázgattak, tartotta magát a magyar csapat (11:10). Két ponttal később Jókay Zoltánnak mégis ki kellett kérnie első idejét (13:10), a szünet után Sándor Renáta szenzációs ejtésével ismét közelebb került a pozsonyiakhoz a Vasas. Egy rossz nyitás után értek el a második technikai szünethez a csapatok (16:13), de a folytatásra érthetetlenül leállt a látogató, s csak elvétve szerzett pontot (19:14). Újabb időkérés, majd csere következett, a szlovákok első időkérése után (20:17) pedig a rengeteg elemi hiba miatt kis túlzással magát verte meg a Vasas az első játszma hajrájában (25:21, 1:0).

A második etap sem indult jól, két fogható labda esett le a magyarok térfelén, Jókay Zoltán azonnal időt is kért (2:0). A visszatérés után Oláh Vivien blokkolt remekül, így először adott komolyabb életjelt magáról ebben a játszmában a látogató (4:3). Dékány Bernadett egy átpattanó nyitásfogadást remekül oldott meg. Hogy ezután mi történt, az rejtély, mindenesetre a vendéglátók kényük-kedvük szerint szerezték pontjaikat, az óbudaiak talán a szezon eddigi legrosszabb játékát produkálták (8:5, 16:10, 18:11, 21:13). Az időkérések, a technikai szünetek és a cserék sem segítettek a csapaton, a rengeteg hibának, a szinte teljesen súlytalan támadásoknak, a nem létező sáncmunkának, a széteső nyitásfogadásnak, és a borzasztó mezőnyözéseknek nem lehetett más eredménye, csak a sima játszmavesztés. A szett végén csak az eredmény kozmetikázására futotta a Vasastól (25:18, 2:0).

A harmadik játszma szorosan indult, sőt a találkozó folyamán először vezetett a Vasas (5:6)! Sok örömöt ekkor sem lehetett felfedezni a magyar játékosok arcán, pedig a szlovákok — talán a 2:0-s előnyük hatására — rengeteget rontottak. Kétszer is eredményesen sáncolt a Vasas, Oláh Vivien helyére Stefanik Orsolya érkezett, majd Miklai Zsanett egylábas támadásával megnyugtató előnnyel mehetett a második kötelező pihenőre a vendégcsapat (12:16). Hogy az óbudaiak tudnak röplabdázni, arról nagyon fontos pillanatban tettek tanúbizonyságot: a szenzációs, önfeláldozó mezőnymunka rendkívül fontos helyzetben jelentett pontot (15:17 helyett 14:18 lett Lévai Vivien és a többiek fantasztikus mentései után), majd Gudmann Csilla visszanyomta az ellenfél centerét! Talán először lehetett egy-egy félmosolyt látni az arcokon, ám néhány hiba után Jókay Zoltánnak ismét időt kellett kérnie (20:21). A pihenő után a pozsonyiak a hálóba ejtették a labdát, amellyel egyenlíthettek volna, és edzőjük hiába kért azonnal időt, a Vasas két szerencsés ponttal, mosolyogva nyerte a harmadik szettet (20:25, 2:1).

Az eddig is látszott, hogy egy kis odafigyeléssel, lelkesedéssel ez a szlovák csapat bizony verhető lenne, és a harmadik játszma ez bizonyosodott is. Ennek ellenére a negyedik szettnek csak az eleje volt szoros (2:2), így hamar következett Jókay első időkérése (6:3). Hiába ütött ki Sándor Renáta pontot érően egy szlovák lányt, nem tudott közelebb zárkózni csapata (8:5). A második technikaiig szinte csak Sándor Renáta tudott támadásból eredményes lenni, így nem volt meglepő, hogy Oláh helyére ismét Stefanik érkezett (14:8), ám vele is csak öt pontra tudott zárkózni a Vasas a technikai szünetig. A pihenő után Miklai — kis túlzással — az egész térfél körbefutása után kiosztott egy szenzációs egyes blokkot, majd Dékány nyitott ászt, így a Slaviának kellett időt kérnie (16:13). Ekkor nem sok magyar gondolta, hogy ezt követően összesen két pontot fog szerezni a Vasas, pedig így történt. Az óbudaiak nyitásfogadása teljesen szétesett, ha pedig mégis tudott támadni az együttes, a szlovákok hatalmas blokkokkal jelezték, hogy ők bizony nem szeretnének döntő játszmát. Nem is lett döntő játszma, bántóan sima és gyors véget ért a mérkőzés (25:15, 3:1).

Ismét egy olyan találkozót vesztett a Vasas, amiben jóval több lehetőség lett volna, hiszen a pozsonyiaknak nincs világverő csapatuk, ráadásul nem is játszottak túlzottan jól. Rá lehet fogni a sikert a koncentrációra, a nagyobb rutinra, a jobb odafigyelésre, de egy dolog biztos: küzdeni akarás, öröm, valamint a játék élvezete nélkül bizony ennél sokkal többre nem lehet jutni. A magyar lányok idén eddig egyszer, a Doprastav Bratislava ellen hitték el igazán, hogy nyerhetnek. Két labdára voltak tőle.

Közép-európai Liga, nők, alapszakasz, a 20. fordulóból előrehozott mérkőzés

Slávia EU Bratislava (szlovák) — Vasas-Óbuda-Hofeka 3:1 (21, 18, —20, 15)
Pozsony, 100 néző. Játékvezetők: Kulhanek, Haas (osztrákok)
Slávia: Herelova 13, Smataníkova 2, Salanciova 24, Rákosova 4, Golitkova 16, Pistelákova 7. Csere: Hinzellerova (liberó), Kriskova, Svatosova, Kuciakova 6, Mitrengova, Kosova 2. Edző: Martin Hancik
Vasas: Miklai 8, Gudmann 2, Sándor 17, Nagy E. 7, Oláh 6, Dékány 8. Csere: Lévai (liberó), Fábián, Stefanik 1. Edző: Jókay Zoltán

Jókay Zoltán: — Ez a meccs szóra sem érdemes...

(forrás: vasasvolley.hu)

Címkék: szlovákia szlovák pozsony vasas bratislava közép európai liga slava

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr863415077

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása