A hétvégén elkezdődött a férfi NB II tornarendszerű juniorbajnoksága. A címvédő EVSI-Eszterházy Gyakorlóiskola csapata az első forduló rendezőjeként lépett pályára három riválisa ellen, és a kezdés igazán eredményesnek bizonyult az egriek számára.

Már a Gyöngyös ellen látszott, hogy kezd összeérni az elmúlt évadhoz képest jelentősen átalakuló együttes, hiszen Csontos László támadásainak és Pliska Roland pontos kiszolgálásának, remek nyitásainak köszönhetően játszmaveszteség nélküli győzelemnek örülhettek a hazaiak. Következett a Kiskunlacháza, mint kiderült az utánpótlásban kiemelkedő Dunaferr csapatában is szereplő vagy szerepelt játékosokkal megerősítve.

A forduló hat mérkőzése közül a legszínvonalasabbnak lehettek tanúi az egrieket dicséretes hangerővel bíztató szurkolók, ahol az egyik játékosukat a korábbiakban jogosulatlanul szerepeltető vendégek bár megnyerték a harmadik játszmát, de a vezérré váló Csengeri Gergő blokkjainak, ütéseinek végül nem találva ellenszerét fordítani nem tudtak.

A nap utolsó derbije az elmúlt évek alapján rangadónak számított, hiszen a kunhegyesi fiatalok voltak a háló túloldalán. A kezdő felállás jelentős átalakításának köszönhetően kissé kizökkentek a játékból az egri fiúk, ami gyors játszmahátrányt eredményezett. Tetézte a problémát, hogy az addig nagyon hasznosan játszó Csontos megsérült, így időbe telt hatásos pótlása. Mindez leginkább Stefán Richárdnak és Kovács Bencének sikerült, majd a hozzájuk felzárkózó csapattársak utolsó erőfeszítéseikkel végül sikerrel hozták a mindent eldöntő ötödik játszmát.

A kiírás szerint a csoport tagjai egy-egy tornát rendeznek. Folytatás december közepén, Gyöngyösön. Az egriek megtették az első lépést afelé, hogy megszerezzék a csoport első két helyének valamelyikét, ami továbbjutást eredményezne.

NB II, férfiak, juniorbajnokság, 1. forduló
Gyöngyösi Sportiskola — EVSI-Eszterházy Gyakorlóiskola 0:3 (—22, —12, —14)
Kunhegyes ESE — Kiskunlacházi RSE 3:0 (75:0)
Gyöngyösi SI — Kunhegyes ESE 0:3 (—13, —13, —19)
EVSI-Eszterházy Gyakorlóiskola — Kiskunlacházi RSE 3:1 (16, 21, —21, 20)
Kiskunlacházi RSE — Gyöngyösi SI 3:0 (21, 15, 16)
Kunhegyes ESE — EVSI-Eszterházy Gyakorlóiskola 2:3 (18, —18, —12, 21, —10)

Az egri csapat tagjai: Angyal Endre, Árvai Péter, Csengeri Gergő, Csontos László, Dén Zoltán, Hetényi Gergely, Kovács Ábrahám, Kovács Bence, Mákos Attila, Pliska Roland, Stefán Richárd, Varga Gergő

Vincze Tamás, az Eger edzője: — Nagy örömömre úgy tűnik, kezd kialakulni a leghatékonyabb csapatfelállás. A fiúk szépen teljesítettek és ellenfeleink játékerejének függvényében azt gondolom, nagyon értékes pontokat szereztünk. A csapat húzóemberei mellett dicséret illeti a kerethez nemrég csatlakozó újoncokat is.

(forrás: heol.hu)

Címkék: eger röplabda utánpótlás

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr313408103

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása