Hazai győzelmet hozott az NRK-Nyíregyháza — VIKSZ-Agria RC-Eger mérkőzés. A szabolcsiak a női NB II Keleti-csoportban, az alapszakasz hetedik fordulójában 3:0-ra nyertek a hevesiek ellen.

A Nyíregyháza érvényre juttatta nagyobb tudását és rutinját, így megérdemelten győzte le játszmavesztés nélkül az Eger együttesét. A kudarc ellenére talán most játszott először jól a fiatal hevesi csapat, amely a magasabb szintet érdemlő házigazdákat másfél szetten keresztül megszorongatta, de részsikert végül nem tudott elérni. Az egri lányok esélyeit csökkentette, hogy két meghatározó játékosuk, Hajdú Bianka és Kolman Viktória nem állhatott rendelkezésre. A fiatalok, különösen Jékli Boglárka és Mérkőy Mira jól szerepeltek a mérkőzésen.

Juhászné Tóth Mária, az Eger játékos-edzője: — A Nyíregyháza igazolta, hogy kiváló csapat, nem az NB II-ben kellene szerepelnie. Az eredmény előre megjósolható volt. Annak örülök, hogy idén most játszottunk a legjobban. Ebből kell erőt merítenünk.

NB II, nők, Keleti-csoport, alapszakasz, 7. forduló

NRK-Nyíregyháza — VIKSZ-Agria RC-Eger 3:0 (17, 15, 11)
Nyíregyháza, 100 néző. Játékvezetők: Szabó P., Daróczi
NRK: Erdős Zs., Hengsperger, Dávida, Poór, Ilyés, Szabó I. Csere: Roma (liberó), Sitku, Janetka, Berényi. Edző: Balázs István
Eger: Jékli, Tóth R., Juhászné, Kovács A., Mérkőy M., Róth. Csere: Mocsári (liberó), Szalmási, Mérkőy V., Kovács L., Turi. Játékos-edző: Juhászné Tóth Mária

Az eredmény alakulása. 1. játszma: 8:7, 16:15, 23:17. 2. játszma: 1:8, 16:12, 23:15. 3. játszma: 8:2, 16:7, 23:10

A nyíregyházi fiatalok korábban 3:2-re megverték a Kaposvárt a Magyar Kupa első fordulójában, így bejutottak a legjobb nyolc közé. Időnként a régi nagy rangadók hangulata is visszaköszönt a somogyiak elleni találkozón.

— Azzal mentünk neki a kupameccsnek, hogy a szegedi bajnokin nyújtott teljesítményt folytassuk, nem lemondva természetesen a továbbjutásról — kezdte visszatekintését a bravúros kupasikerre Balázs István, az NRK edzője. — Maximálisan elégedett vagyok az eredménnyel, ami simább is lehetett volna, hiszen a harmadik játszmában 11:6-ra is vezettünk. Sajnos akkor megtorpantunk és ezt kihasználták a vendégek. A döntő játszmában 0:3-ról fordítottunk 8:3-ra, és bár a végjátékban megremegtünk, hoztuk a meccset. Nagyon kíváncsi voltam arra, hogy mire vagyunk képesek az élvonal egyik középcsapatával szemben, és csak megerősödött bennem az, amit gondoltam: ha az anyagi helyzet úgy alakult volna, akkor ezzel a csapattal nem esnénk ki az NB I-ből. Az első és harmadik játszmákat magabiztosan nyertük 7-re és 12-re.

Ami a megmérettetést illeti, a négy közé jutásért újra NB I-es csapat, mégpedig a Miskolc lesz az NRK ellenfele, és újfent egy nyíregyházi mérkőzésen, amelyet még decemberben lejátszanak a felek.

— Ez valóban egy újabb és komolyabb megmérettetés lesz, hiszen a miskolciak például 3:1-re megverték a Gödöllőt és csak ötjátszmás meccsen kaptak ki a BSE együttesétől – folytatta Balázs István. – Természetesen jó lenne egy újabb bravúr, de továbbra is az az elvárásom, hogy játékban fejlődjön a fiatal csapat, nyerje meg az NB II-t, maradjunk együtt, és akkor majd jövő nyáron kiderülhet, hogy miként és hol lehet folytatni.

(forrás: Szabolcs Online, agriasport.hu)

Címkék: eger nyíregyháza kaposvár agria röplabda magyar kupa bitt nb ii nrk

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr643400975

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása