Az előző szezonban még az Extraligában szereplő Man at Work-Veszprémi RC hazai pályán 3:2-es vereséget szenvedett a Pécsi TE-PEAC MSB csapatától a férfi NB II alapszakaszának hatodik fordulójában! A bakonyiak kudarcához az ellenfél lelkesedése, egy óriási hullámvölgy és kétes bírói ítéletek is hozzájárultak.

A második és harmadik helyezett találkozott, nem túlzás tehát rangadó jelzővel illetni az összecsapást. A vendégek lelkesen kezdtek, de tartották a lépést a veszprémiek, akik az első szett közepére előnyt is szereztek. A VRC tartotta a két-három pontot a játszma további részében. Helyenként igen szép megoldásokat lehetett látni mindkét oldalon. Főként Kráml Szilvesztert és Horváth Szabolcsot erőltette a feladó, Dolgos Attila. Előbbi az első- és a hátsósorból is igen hatékonyan támadott. A szettet Tóth Tibor ejtése zárta, ami ötpontos játszmagyőzelmet jelentett a hazaiak számára (25:20, 1:0).

A második etap eleje is jól indult a VRC számára, de jöttek a technikai hibák, és a lelkesen játszó pécsiek kezdtek magukra találni. Fej-fej mellett haladtak a csapatok, majd a játszma közepén a remek sáncmunkának köszönhetően négypontos előnyre tettek szert a veszprémiek (18:14). Ekkor azonban egy rövidzárlat következett, a vendégek zsinórban nyolc pontot szereztek (18:22), amiből már nem tudott visszajönni a Veszprém, így a Pécs egyenlített (22:25, 1:1).

A harmadik szett hozta a mérkőzés leghosszabb és legdrámaibb játszmáját, amit már az is elárul, hogy 45 percet töltöttek a pályán a csapatok. A szett jelentős részében a Pécs vezetett, de két pontnál nagyobb előnyre nem tudott szert tenni. 18:18-nál érte utol a vendégeket a VRC, majd átvette az irányítást, és 23:21-re is vezetett. Ekkor egy rossz nyitás és egy pécsi akciópont újra döntetlent eredményezett (23:23), majd megindult a csata a játszma megszerzéséért. Először a pécsieknek volt játszmalabdájuk, de nem tudtak élni vele, ezt követően pedig óriási izgalmak közepette mindkét együttes négy-négy játszmalabdához jutott, végül a veszprémiek bírták jobban cérnával, és Horváth Szabolcs befejezte az idegtépő csatát (34:32, 2:1).

A megszerzett lélektani előnnyel nem tudtak élni a hazaiak a negyedik játszmában, ami később a meccs elveszítését eredményezte. A szett első felében felváltva vezettek a csapatok, nem utalt semmi arra, hogy hullámvölgybe kerül a VRC. 11:10-re még a veszprémiek vezettek, ekkor azonban teljes rövidzárlat következett, a pécsiek zsinórban 13 pontot szereztek, 11:23-ról pedig már nem volt visszaút, könnyedén nyerték meg a játszmát és egyenlítettek a vendégek (13:25, 2:2).

A döntő ütközet elején, 1:1-nél két elképesztő játékvezetői tévedés sújtotta a hazaiakat, ami az előző játszmában megtépázott lelkiviláguknak nem tett jót. Több játékos (jogosan) őrjöngött a közönséggel együtt, ami megduplázta a pécsiek lélektani előnyét. Folyamatosan nőtt a két csapat között a különbség, a veszprémiek nem tudtak visszajönni a meccsbe. Kráml Szilveszter 6:10-nél még megcsillantott némi reményt, de a pécsiek megnyerték a mindkét csapat számára fontos meccset (13:25, 2:3).

Seck György, a Veszprém játékos-edzője: — Valószínűleg elfáradtunk a harmadik szettben, ami talán betudható annak, hogy nem volt meccsünk, és az edzések is hiányosak voltak, mert zárva volt a terem, de nem akarom erre fogni a vereséget. A Pécs szokatlanul lelkes játékot mutatott, a visszavágón revánsot kell vennünk. Ez mindenképpen szükséges a kitűzött cél elérése, az első vagy a második hely megszerzése érdekében.

NB II, férfiak, alapszakasz, 6. forduló

Man at Work Veszprémi RC — Pécsi TE-PEAC MSB 2:3 (20, —22, 32, —13, —8)

Veszprém, 60 néző. Játékvezetők: ifj. Szabó A., Halécius
Veszprém: Dolgos, Horváth Sz., Myszöglád, Kráml, Tóth T., Seck. Csere: Szűcs P., Dordzsceren Cs. (liberók), Szalai B., Garamvölgyi O., Széll, Saitz. Játékos-edző: Seck György
Pécs: Gyöngyösi, Takács A., Kovács R., Demeter A., Dr. Horváth B., Kiss N. Csere: Kaszás (liberó), Szabó D. Játékos-edző: Gyöngyösi Zoltán

(forrás: hajraveszprem.hu)

Címkék: pécs veszprém röplabda pte nb ii peac

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr53359730

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása