A múlt heti reményteljes produkció után szombaton visszazuhant a Csepel a földre, miután egy katasztrofálisan gyenge teljesítménnyel 3:0-s vereséget szenvedett hazai pályán a Dunaferr ellen a férfi NB I alapszakaszának kilencedik fordulójában.

Az első és a második szett gyakorlatilag értékelhetetlen volt hazai részről, egyedül a harmadik felvonásban — mikor a vendégek már alaposan átforgatták a kezdőjüket — tudott egyenrangú ellenfél lenni a Csepel, ám akkor a fontos pillanatokban azonnal hibát-hibára halmozott mindenki, így pedig nem sikerült a szépítés.

A fővárosiak kezdőcsapata annyiban módosult a megszokotthoz képest, hogy Fogl Csaba hiányzása miatt nem tudtak liberót jelölni a mérkőzésre, ez pedig alaposan felforgatta a nyitásfogadást és a védekezést. Persze, egyszerű lenne erre fogni a pocsék nyitásfogadást és a nullával egyenlő mezőnymunkát, ám a helyzet nem ennyire egyértelmű. A fejek nagyon nem voltak rendben, hiányzott a kellő ráhangolódás a mérkőzésre, hiszen az első felvonásban gyakorlatilag minden áttett labda pontot jelentett a vendégcsapatnak. Nem mentek a nyitások, összesen két sáncot sikerült hoznia a Csepelnek, ez pedig csak tetézte a gondokat. Úgy lett 12:25 az első felvonás, hogy gyakorlatilag semmi nem történt a pályán (0:1).

A folytatásban sem sokat javult a helyzet, szinte azonnal beállt a négypontos különbség a két csapat között, amely forgásról-forgásra folyamatosan nőtt. Gyakorlatilag lekopírozták az első szettet, szinte nem volt olyan játékelem — esetlen egyéni teljesítmény — ami megindíthatta volna a Csepel szekerét (0:2).

A harmadik etapban a vendégek sokat, a hazaiak pedig egyet cseréltek, és a játék is szépen lassan kiegyenlítettebbé vált. Persze hibák továbbra is voltak, ráadásul pont azokban a percekben, amikor a Csepelnek lehetősége lett volna a maga javára fordítania az események menetét. Ez pedig azt jelentette, hogy hiába jöttek fel a hazaiak 17:21-ről 23:23-ra, a végén két vendégvillanás elég volt ahhoz, hogy véget érjen ez a 65 perc. Megint lesz honnan felállnia a fővárosi együttesnek, de nincs sok idő keseregni, mivel jövő csütörtökön, Szolnokon a Magyar Kupában, vasárnap pedig Kazincbarcikán a bajnokságban kellene bizonyítaniuk, hogy mindenki többet tud annál, amit ezúttal mutatott.

NB I, férfiak, alapszakasz, 9. forduló

Csepeli RC — Dunaferr SE 0:3 (—12, —13, —23)

(forrás: csepelirc.hu)

Címkék: bajnokság dunaújváros csepel röplabda nb1 dunaferr

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr53357649

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása