A Dunaferr SE férfi röplabdázói az NB I alapszakaszának nyolcadik fordulójában a MAFC csapatát fogadják. Az összecsapás szombaton 16 óra 30 perckor kezdődik. A dunaújvárosiak a Dágon elszenvedett 3:0-s vereség után okvetlenül javítani akarnak!

A fővárosiak öt győzelemmel kezdték az idei bajnokságot, igaz, ebben az időszakban a tabella alsó régiójába tartozó csapatokkal találkoztak. Ezt követően azonban simán kikaptak a Kaposvártól és a Kecskeméttől, így jelenleg bronzérmes helyen állnak a táblázaton. Az újvárosiak eddig hullámzó teljesítményt nyújtottak. A legutóbbi két fordulóban remek győzelem otthon a Kazincbarcika ellen, majd meglepő vereség a Dág otthonában. Az együttes vezetőedzőjének, Tomanóczy Tibornak a kudarcot követően rendet kellett rakni a fejekben.

— Sokat beszélgettünk a játékosokkal, elemeztük a dági vereség okait — mondta a tréner. — A hét elején kemény fizikai terhelést kapott a csapat, csütörtöktől viszont könnyítettünk, hogy pihentek legyenek a játékosok a MAFC elleni találkozón. Szerencsére ezúttal sérülés nem akadályozta a munkát, így a legjobb kerettel várhatjuk a szombati mérkőzést. A fővárosi együttest rutinos játékosok alkotják, akik könyörtelenül kihasználják az ellenfél legkisebb megingásait is. Eddig hozták a kötelező győzelmeket, de hazai pályán ezúttal mi vagyunk az esélyesebbek. Fiatal csapatunknak rengeteg tapasztalatot kell még gyűjtenie, hogy a bajnokság második felvonásában sokkal jobban szerepelhessünk majd.

A nyolcadik forduló további párosítása

Fino-Kaposvár — Szolnoki Főiskola RK-SI
Kalo-Méh Kecskeméti SE — Csepel
Vegyész RC-Kazincbarcika — Dági KSE
Debreceni EAC — Sümegi RE
A Nyíregyházi FRK szabadnapos lesz.

Az alapszakasz állása 7 forduló után
1. Kaposvár 17 pont (6 mérkőzés)
2. Dág 15 pont (7 mérkőzés)
3. MAFC 15 pont (7 mérkőzés)
4. Kecskemét 14 pont (6 mérkőzés)
5. Kazincbarcika 12 pont (6 mérkőzés)
6. Szolnok 9 pont (6 mérkőzés)
7. Dunaferr 8 pont (6 mérkőzés)
8. Csepel 8 pont (6 mérkőzés)
9. Sümeg 4 pont (6 mérkőzés)
10. Nyíregyháza 3 pont (7 mérkőzés)
11. Debrecen 0 pont (7 mérkőzés)

(forrás: Dunaújvárosi Hírlap)

Címkék: bajnokság dunaújváros röplabda nb1 dunaferr mafc

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr773336296

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása