A szegedi SZTE-EHÖK SE Realio hazai pályán 3:1-re győzött a VIKSZ-Agria RC-Eger ellen a női NB II Keleti-csoportjában, az alapszakasz negyedik fordulójában. Csíkos Gábor, a csongrádiak edzője a harmadik és a negyedik szettben mutatott játékkal volt elégedett.

Az első szettben villámrajttal indított az Eger, 4:0, majd 8:3 is állt az eredményjelzőn. 16:14-ig tartotta többpontos előnyét az Agria, még 20:18-ra is a vendégek vezettek. Egy okos szegedi támadást követően azonban Páder Zsófia szervasorozata a Szeged 25:20-as játszmagyőzelmét eredményezte (1:0).

Mindkét csapat részéről döcögősen indult a második játékrész. 9:8-ra még vezetett a Szeged, de Tóth erős nyitásaiból nem tudott elég precíz támadásokat indítani a házigazda. 9:13-nál időt kért Csíkos Gábor, egy kicsit sikerült is felráznia együttesét, amely 13:13-ra zárkózott fel. Ismét az egriek következtek a pontgyártásban, a szegediek csak kapaszkodni tudtak, de a szettet elrabolta a látogató (1:1).

A harmadik etapban három friss emberrel állt fel a Szeged. A játszma közepéig minimális előnnyel, de a vendégek kezében volt a vezetés, 17:18-nál még nyílt volt a szett. A pihentség és a koncentráció azonban hozzásegítette az EHÖK SE-t az újabb játszmagyőzelemhez: Csintalan Réka és Molcsányi Petra nyitásai, Krcelig blokkja és Bíró támadásai ellen tehetetlennek bizonyult az Eger.

A negyedik játékrészben Pelle nyitásainak köszönhetően most a Szegednek sikerült gyorsan elhúznia. A későbbiek során sorsdöntőnek bizonyuló nyitásfogadási hibákat, illetve az ezekből indított (többnyire kiszámítható, gyengébb) támadásokat kihasználva, szép röplabdát játszva alig 16 perc alatt húzta be a szettet a Szeged. Az egriek ereje mindössze 11 pontra futotta a negyedik játszmában (3:1).

— Az Eger egy igen jó csapat, magasabban és gyorsabban játszik nálunk — értékelt Csíkos Gábor, a Szeged edzője. — A kezdeti döcögős játék, hideg terem, stb. után a harmadik szettre sikerült a pillanatnyilag legjobban játszó csapatösszeállítást a pályára küldeni, a lányok jobban érezték egymást a pályán, és így pontosabbá vált a játék, megnyugodtunk és végre azt csináltuk, amit gyakoroltunk az edzéseken. Javult a nyitásfogadásunk is, a centereink pedig rendre utat találtak az egri sánc között. Taktikusan és jól szerváltunk, a helyzetkihasználásunk pedig sokat javult az előző meccsekhez képest. Fejben és koncentrációban azonban még sokat kell fejlődnünk.

Az egri klub ügyvezetője, Gáspárdy György szerint nem mentség a vereségre, de feltétlenül érdemes megjegyezni, hogy a szegedi körülmények méltatlanok voltak még egy NB II-es mérkőzés lebonyolítására is! A találkozót egy lepusztult iskola tornatermében bonyolították le. A fűtés nélküli csarnokban a két falhoz volt a háló rögzítve. A játékteret határoló vonalak gyakorlatilag a falak voltak, mindössze ötven centi volt a kifutó az egyébként előírt három méter helyett. A helyszín méltatlan volt Szeged városához, de nem lehet magára büszke a szövetség illetékes testülete sem, amely áldását adta arra, hogy lehessen itt NB II-es meccset rendezni. Mindentől függetlenül a Szeged megérdemelten győzött.

— Hiába gyakoroljuk sokat a nyitásfogadást és a nyitást, most nagyon nem ment. A hazaiak egységesebb, rutinosabb csapata megérdemelten nyert — mondta Juhászné Tóth Mária, az Eger játékos-edzője.

NB II, nők, Keleti-csoport, alapszakasz, 4. forduló

SZTE-EHÖK SE Realio Szeged — VIKSZ-Agria RC-Eger 3:1 (20, —19, 19, 11)

Szeged, 50 néző. Játékvezetők: Halász, Szombathelyi
Szeged: Fürdök, Páder, Bíró, Csintalan, Morvai, Molcsányi P. Csere: Fodor Cs. (liberó), Pelle, Krcelic, Deák. Edző: Csíkos Gábor
Eger: Kolman, Tóth, Juhászné, Kovács, Hajdú, Roth. Csere: Nemes (liberó), Mérköy, Szalmási. Játékos-edző: Juhászné Tóth Mária

Címkék: eger szeged agria röplabda nb ii

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr823328033

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása