Győzelmi reményekkel utaztak el a Dunaferr röplabdázói Dágra, de a rutinos hazaiak végül 3:0 arányban diadalmaskodtak a férfi NB I alapszakaszának hetedik fordulójában.

Tomanóczy Tibor összeszedett játékot várt csapatától, ez azonban csak a nyitófelvonás első labdamenetei alatt valósult meg igazán, hiszen a mérkőzés elején még vezetni tudott a Dunaferr (7:12), ám az első technikai szünetet követően valami megtört a csapatban, s ezt könyörtelenül kihasználták a vendéglátók, akik a játszma hajrája előtt már tíz ponttal jobban álltak. Innen ugyan valamelyest szépíteni tudott az eredményen a Dunaújváros, ám a sikerre nem volt esélye, s végül 25:22-re elbukta az első játékot.

A második és a harmadik etap már valamivel élesebb, szorosabb játékot hozott, ám ezen a mérkőzésen sokat számított a házigazdák rutinja, s az, hogy az újvárosiak szélsőütői nem fogtak ki túl jó napot. A második etapban már 20:10-re is vezetett a Dág, ami után csak kozmetikázni tudtak az eredményen a vendégek. A harmadik játékrészben sokáig fej-fej mellett haladtak a csapatok. A hajrában azonban egy jegyzőkönyvben történt hibás bejegyzés miatt percekig állt a játék. Ez az incidens a látogatókat viselte meg jobban, ami a Dág javára billentette a mérleg nyelvét. Összességében teljesen megérdemelt győzelmet aratott a kitűnő napot kifogó hazai csapat. A dunaújvárosiak trénere próbálta forgatni a sorokat, de ezúttal a szélsőütők gyenge teljesítményt nyújtottak. Az elmúlt fordulóban aratott ötjátszmás győzelem talán kissé elbizakodottá tette a Dunaferr játékosait.

NB I, férfiak, alapszakasz, 7. forduló

Dági KSE — Dunaferr SE 3:0 (22, 21, 22)

Dág, 150 néző. Játékvezetők: Mezei, Bátkai-Katona
Dág: Oszuska G., Pollák, Horváth G., Oszuska II Z., Jánossy, Szauter P. Csere: Zirigh (liberó). Edző: Szauter Ferenc, Oszuska I Zoltán
Dunaferr: Tóth A., Dávid Cs., Lukács A., Czintula M., Hatvany A., Szabó B. Csere: Pápai (liberó). Pádár, Szücs Á. Edző: Tomanóczy Tibor

EDZŐI ÉRTÉKELÉSEK

Szauter Ferenc:
— Sikerült túltenni magunkat az elmúlt két fordulóban elszenvedett vereségen, így győzni tudtunk a dunaújvárosiak ellen. Ezen az összecsapáson küzdeni akarásból jelesre vizsgázott az egész csapat.
Tomanóczy Tibor: — A rutin diadala volt a hazaiak győzelme. Az egész heti edzésen mutatott hozzáállás megmutatkozott a bajnoki mérkőzésen is. Meg kell tanulnunk idegenben is játszani. Csak Lukács Attila, Szabó Balázs és Tóth András teljesítményét tudnám kiemelni.

(forrás: Dunaújvárosi Hírlap)

Címkék: bajnokság dunaújváros röplabda nb1 dunaferr dág

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr503326718

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása