A két rutinos játékosa, Pampuch és Horváth nélkül szereplő Nyíregyházi FRK 3:1-re kikapott a Sümegi RE otthonában a férfi NB I alapszakaszának hetedik fordulójában. A dunántúliaknak ez volt az első sikerük a bajnokságban.

Mindkét csapat feszülten, idegesen kezdte a találkozót. A sok hibát hozó csatában végül a házigazdának sikerült két-három ponttal ellépniük és behúzni a szettet. A folytatásban megnyugodott a Sümeg, és felszabadultan, jókedvűen röplabdázott. A házigazda támadásban igen agilis volt, így gyorsan 14:7-re alakult az állás. Hirtelen megállt a tudomány, a rivális 14:13-ra felzárkózott, azonban időkérések után ismét visszatalált a ritmusba a házigazda, és megnyerte a játszmát. A harmadik felvonásban Fehér Tibor edző változtatott a felálláson, de ez 8:3-ig egyáltalán nem látszott meg. Aztán az ellenfél jó nyitásokkal váratlanul fordított (12:15) és szépített (2:1). A negyedik etapban ismét a kezdősor kapott lehetőséget, akik egyértelművé tették a Sümeg győzelmét.

NB I, férfiak, alapszakasz, 7. forduló

Sümegi RE — Nyíregyházi FRK 3:1 (22, 17, —20, 19)
Sümeg, 200 néző. Játékvezetők: Pőcze, Farkas L.
Sümeg: Németh Z., Soós A., Petre E., Kaposi, Puspán, Cziczó. Csere: Horváth Cs. (liberó), Bedőcs, Gőczi, Molnár, Gerencsér. Edző: Fehér Tibor
Nyíregyháza: Bugyi, Szilágyi, Berkes, Ádám, Szabó, Tolnai. Csere: Hubicska. Játékos-edző: Bugyi József

EDZŐI ÉRTÉKELÉSEK

Fehér Tibor:
— Helyenként jó játékkal és nagy akarással nyertünk! Nagyon örülök neki!
Bugyi József: — Ez a két bíró akkor vezette jól a meccset, ha a Sümeg megvette őket, egyébként vakok!

(forrás: Veszprém megyei Hírlap)

Címkék: bajnokság nyíregyháza röplabda nb1 sümeg

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr183323245

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása