Nem teljes csapatával utazott a Dorog otthonába a Veszprémi RC, mégis 3:1-re győzött a férfi NB II alapszakaszának negyedik fordulójában.

Saitz Balázs betegség, míg az előző meccs nyerőembere, Horváth Szabolcs családi okok miatt nem tudott a bakonyi csapattal tartani. A kezdőben így Széll Dániel kapott lehetőséget, illetve liberóban maradt a múlt héten jól teljesítő Dordzsceren Csingisz. A házigazdáknál a csapatkapitány, Tóth Tamás hiányzott betegség miatt.

A mérkőzés vendégvezetéssel indult, hamar kétpontos előnyt szerzett a Veszprém. Tóth Tibor nyitását még nem tudta védeni a Dorog, de aztán a hárompontos előnyét egy rossz ütéssel, mezőnnyel majd rossz sánccal elengedte a Veszprém (8:8). Dolgos Attila jó nyitásával és Seck György center-, majd Tóth Tibor szélsőblokkjával már három volt az előny. Széll Dániel nyitott még egy ászértékűt (12:16), amit Tóth Tibor két bődületes erejű nyitása követett. Majd ugyanő a hátsósorból is betalált.

Érkezett feladóban Garamvölgyi Olivér a vendégekhez. Myszöglád Dániel két nyitása is elpattant a Dorog játékosáról, így nyolcpontos hátrányban kért időt a hazai csapat (13:21). Megállt egy pillanatra a Veszprém, három labdát ütött el a csapat, majd egy maratoni labdamenet végén is újra örülhetett a Dorog (17:22). Aztán újra Tóth Tibor ütötte be előbb a játszmalabdát érő pontot, majd az időközben Kráml Szilveszter helyére érkező Szalai Balázs fejezte be a játszmát egy ásszal (17:25, 0:1).

A második szettet is eredeti felállásban kezdte a Veszprém. Gyorsan magához vette a kezdeményezést a Dorog, a távolról érkező nyitások megzavarták a vendégeket. Egy pontra feljött a vendég, majd egy hazai hibának köszönhetően egalizált, sőt Kráml hátsósoros ütésével vezetést is szerzett (4:5). Egy-egy pont, majd egy veszprémi nyitásfogadás-rontás, és megint egál (7:7). Így folytatták a csapatok. A játszmában ekkor felváltva estek a pontok, és nem a látványé volt a főszerep... Pontatlanság és kapkodás jellemezte mindkét csapat játékát, mindez főként a hálónál volt jellemző, amiből aztán a vendégek jöttek ki jobban, a Dorog időt kért (9:12).

Előbb egy veszprémi ász, majd megint egy maratoni labdamenet következett, amiből megint a Dorog szerzett pontot. Kráml erős nyitásainak, valamint a liberó jó mezőnymunkájának köszönhetően hét pontra növelte előnyét a Veszprém, a hazaiak újra időt kértek (11:18). A folytatásban mindkét csapat hozta nyitásfogadásait, majd Tóth Tibor előbb sánc nélkül ütött be egy labdát, majd ejtésből volt eredményes. Egy játszmalabdát még elszórakozott a Veszprém, de aztán egy szerencsés ütés után hozta a második szettet is (15:25, 0:2).

A harmadik szett elején Széll Dánielt Szalai Balázs váltotta a veszprémieknél, akik hamar kétpontos előnyt szereztek. Aztán megállt a csapat, amit a Dorog ki is használt, és máris vezetett egy ponttal. Aztán Kráml hátsósorból szerzett pontjaival megfordította az eredményt a Veszprém, és gyorsan ellépett öt ponttal (5:10). Újabb hibákat követtek el a vendégek, míg a Dorog pontosabbá vált és 11:11-nél utol is érte ellenfelét. Sőt, lelkessé is vált a hazai csapat, aminek következtében két ponttal meglépett (14:12). Amit aztán növelni is tudott, a Veszprém időt kért (18:15). Egy pontra sikerült megközelítenie a Dorogot a látogatónak, de aztán megint előjöttek a hibák, így előbb játszmalabdához jutott a hazai csapat, majd egy ásznyitással meg is nyerte a szettet (25:20, 1:2).

A negyedik szett veszprémi pontszerzéssel kezdődött, de a továbbra is lelkes hazaiak tartották magukat. Nem alakult ki nagyobb különbség, a csapatok felváltva szerezték pontjaikat. Aztán Tóth Tibor ütött be egy labdát, majd nyitott ászt, ezzel előnyt szerzett a Veszprém (6:8). A két csapat nem bírt egymással, felváltva estek a pontok. Különösebben egyik együttes sem brillírozott, a Veszprém a valós tudásánál haloványabb játékot mutatott. A Dorog viszont lelkes játékának köszönhetően átvette a vezetést, sőt két ponttal el is ment (17:15). Aztán Kráml ütését blokkolták, és egyre jobban leült a Veszprém. Nem volt elképzelés a játékban, a nyitásfogadások is pontatlanná váltak, ezáltal az ütők is meginogtak. Myszöglád Dániel nyitásaival zárkózni kezdett a Veszprém, és Kráml blokkjával meg is lett az egyenlítés (20:20). A fiatal ütő támadásban is jeleskedett, közben volt egy Tóth Tibor-blokk, Kráml aztán ászt is nyitott! A játszma- és mérkőzéslabdát Seck György sánca hozta meg, míg a mérkőzést Tóth Tibor egy okos ütéssel fejezte be (21:25, 1:3).

A Veszprém jóval kevesebbet mutatott valós tudásánál, egy-egy kötelező, szép megoldás után sokat hibáztak a játékosok. Kráml Szilveszternek nyitásban és néha ütésben is voltak jó periódusai, míg Myszöglád Dániel centertámadásai voltak meggyőzőek. A legjobb ezúttal a csapatkapitány, Tóth Tibor volt, aki ütésben és nyitásban egyaránt használta erőfölényét, és technikai képzettségét is, emellett az egész találkozón sok nyitást is ő fogadott, igen eredményesen.

NB II, férfiak, alapszakasz, 4. forduló

Dorogi ESE — Man at Work Veszprémi RC 1:3 (—17, —15, 20, —21)

Dorog, 50 néző. Játékvezetők: Jager, ifj. Szabó A.
Dorog: Kislaki, Horváth Cs., Szele, Baranyai, Pintér Cs., Novák T. Csere: Vörös G. (liberó), Németh Á., Tóth T.
Veszprém: Dolgos, Kráml, Seck, Széll, Tóth Tibor, Myszöglád. Csere: Dordzsceren Cs. (liberó), Szalai B., Szűcs P., Garamvölgyi O. Játékos-edző: Seck György

(forrás: veszpremvolley.hu)

Címkék: veszprém röplabda dorog vrc

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr183322790

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása