Ötjátszmás, óriási csatában aratott szoros, 3:2-es győzelmet a Vegyész RC-Kazincbarcika elleni rangadón a hazai pályán játszó Dunaferr SE férficsapata az NB I alapszakaszának hatodik fordulójában!

A mérkőzés igazolta az előzetes várakozásokat, hiszen a két együttes alaposan meggyötörte egymást a találkozón. A párharcot a vendégek kezdték pontosabban, s hiába kapaszkodott becsülettel az újvárosi gárda, a hajrában is pontosabb Kazincbarcika 25:23-ra behúzta a nyitófelvonást. A folytatásban fordult a szereposztás, mert a második etapban a hazaiak léptek meg vetélytársuktól, s hiába próbálkozott bármivel is a borsodi csapat, esélye nem volt arra, hogy tovább növelje vezetését, így közel ötvenpercnyi játékot követően egalizálni tudott a Dunaferr (25:19, 1:1).

A harmadik szettben újra a Kazincbarcika pillanatai következtek, köszönhetően leginkább annak, hogy az újabb térfélcserét követően ismét jobban tudott koncentrálni, s ahogy korábban a dunaújvárosiak, úgy ezúttal a borsodiak nem adtak felzárkózási esélyt ellenfelüknek (19:25, 1:2). A negyedik játékrész viszont ismét óriási harcot hozott, amelyben hol a vendégek, hol a hazaiak álltak jobban egy-két ponttal, de a szett derekától átvette az irányítást Dunaferr, s egy 25:22-es játszmagyőzelemmel hozta ismét egálra a találkozót (2:2).

Jöhetett tehát az ötödik etap! Ekkor már nem ismert kegyelmet a hazai együttes, amelynek elsősorban remek sáncmunkájával sikerült megroppantania ellenfelét, így az utolsó szettet 15:7-re, míg a mérkőzést 3:2-re nyerték a Dunaferr SE röplabdázói, a látottak alapján megérdemelten.

NB I, férfiak, alapszakasz, 6. forduló

Dunaferr SE – Vegyész RC-Kazincbarcika 3:2 (—23, 19, —19, 22, 7)
Dunaújváros, 100 néző. Játékvezetők: Mocsnik, Tillmann
Dunaferr: Szabó B., Czintula M., Hatvany A., Dávid Cs., Tóth A., Lukács A. Csere: Pápai (liberó), Pádár, Szücs Á., Neukum. Edző: Tomanóczy Tibor
Kazincbarcika: Lehóczky L., Dudás, Bokor E., Csizmadia, Orosz, Gulyás. Csere: Szántai (liberó), Lehóczky G., Juhász. Edző: Dudás András

EDZŐI ÉRTÉKELÉSEK

Tomanóczy Tibor:
— Kiválóan felkészültek egymásból a csapatok. Ezúttal igazi közönségcsalogató mérkőzést játszottunk. A végjátékban szerencsére jobban összpontosítottunk, ami felénk billentette a mérleg nyelvét.
Dudás András: — Remekül játszottak a dunaújvárosiak, megérdemelten nyerték meg a találkozót. Lényegesen elmaradtunk a Kecskemét ellen mutatott játékunktól, csak a mérkőzés egyes időszakaiban tudtunk jó teljesítményt nyújtani. Kicsit tompábbak voltunk a megszokottnál.

(forrás: Dunaújváros Online)

Címkék: bajnokság dunaújváros röplabda nb1 kazincbarcika dunaferr vegyész

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr793307291

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása