Markovich Béla mind a négyszer győzelemre vezette a MAFC-ot, és a bajnoki elődöntőbe várja együttesét. Az utolsó mohikán most ismét a háttérbe vonul, hiszen lejárt Vocskó Máté eltiltása.

Az előző szezon végén a MAFC a Veszprémmel találkozott az Extraliga 5-8. helyéért rendezett rájátszásában. A párharc harmadik meccsét a fővárosban rendezték, és a végjáték kisebbfajta botrányba fulladt a játékvezetők megkérdőjelezhető ítéletei miatt. A bakonyiak 3:2-es sikerével zárult mérkőzés lefújása után a fővárosiak feladója, Vocskó Máté sárga és piros lapot kapott, ami automatikusan egymeccses eltiltást jelent. Ezt letöltötte, de egy elég érdekes, számos eljárásjogi hibát tartalmazó ügymenet során még négy mérkőzésre elmeszelték. Ez az összevont NB I alapszakaszának első négy találkozóját jelentette, amelyet így az élvonal legidősebb röplabdázója, az ötvenéves Markovich Béla irányításával játszott végig a MAFC. A mérleg több mint imponáló: az együttes még egyetlen idényt nem kezdett ilyen jól az első osztályban, hiszen a Csepel, a Szolnok, a Sümeg és a Nyíregyháza ellen is nyert!

— Tudtad, hogy kezdőként kell helytállnod. Máshogy készültél ezekre a meccsekre?

— Nem készültem másképp, minden meccsre ugyanúgy készülök, hiszen bármikor sorra kerülhetek, nem tudni, mikor kell segíteni — nyilatkozta a hunvolley.blog-nak Markovich Béla. — Nem volt köztük könnyebb meccs, de nagyon jó érzés volt újra játszani! Hét éve nem játszottam kezdőként. Az kiderült, hogy nagyon jó a csapat belülről, az elmúlt hat év leginkább csapatként működő együttese, amelyben egymást támogatják a játékosok meccs közben, és ez hihetetlenül jó érzés.

— Te vagy a legtapasztaltabb tagja az együttesnek. Hogyan viseled, hogy az elmúlt hat évben alaposan megváltozott körülötted a csapat?
— A mondás szerint egy dolog állandó az életben: a változás! A MAFC olyan adottságú klub, amelyben nem valószínű, hogy sokáig maradnak a játékosok. Vannak vidékiek, akik végeznek az egyetemen, és hazamennek. De akik jönnek, beállnak a sorba, és magukénak érzik a MAFC-os szívet!

— Egy másik mondás szerint: győztes csapaton ne változtass! Ennek ellenére változni fog a helyzet, Vocskó Máté visszatérésével?
— Igen, mindenképpen, hiszen én nem tudok több meccset vállalni. Nekem a legfontosabb a családom, emellett a heti két edzés és a meccs már sok. Mondtam is, hogy nem tudok többet vállalni, de segítem a csapatot, ahogy tudom.

— Mire lehet képes a MAFC a jelenlegi mezőnyben?
— Ha ezt az egységet, lelkesedést, egymás támogatását végig megőrzi, akkor ott lehet a legjobb négy között! Odavárom a csapatot! A mai magyar röplabdában hiába jobb az egyik csapat a másiknál, az egység mindig felülkerekedhet a nagyobb tudás ellen.

Akire mindig lehet számítani!

A MAFC edzőjének, Vocskó Györgynek nem kellett komolyan aggódnia fia, Máté eltiltása miatt, hiszen csapata másik feladójára, Markovich Bélára bármikor számíthat!

— Az utolsó mohikánok egyike, aki hihetetlen tisztelettel és alázattal tud a röplabdához viszonyulni, és a feladatát megfelelő technikai tudásszinttel és felelősséggel végzi a mai napig is — mondta Markovich Béláról a MAFC edzője, Vocskó György. — Ő az a generáció, amelynek tagjai úgy szeretik a röplabdát, és ezáltal a sportot is, hogy legyen az akár edzés, akár edzőmérkőzés, és az utóbbi időben nagyon komoly tétmérkőzés, egyforma komolysággal oldja meg az éppen ráháruló szerepkört. Olyan röplabdaiskolában nőtt fel, ami ma nagyon hiányzik az utánpótlás-korosztálynak, hiszen ma már nagyon korán posztra képzik a játékosokat, és az a gazdagabb tárház, ami egy alapügyességet is biztosítana, illetve megértést a csapaton beül, ma már hiányzik. Bélánál ez életvitel, ő a munkáját, a családját és a sportot is maximális odaadással, teljes intenzitással vállalja, és lehet rá számítani!

Vocskó mester hangsúlyozta, hogy Markovich Bélára pszichológiailag akkor is lehet számítani, ha kevesebbet játszik, hiszen abban az esetben is az együttes legodaadóbb biztatója, irányítója, és ráadásul szakmailag is sokat segít.

— Mindezt alátámasztja, hogy a sajnálatos eltiltás miatt abszolút ráhárult egy személyben a négy mérkőzés irányítása, és az eredmény önmagáért beszél, hiszen az utóbbi években ilyen eredményesen nem kezdtünk bajnokságot — magyarázta Vocskó. — A pályán kívül is minden játékosnak, akár röplabdával, akár a munkával való viszonyulással, akár az egyetemi éveiből átvett tapasztalataival rengeteget segít. Büszke és boldog vagyok, hogy ilyen szintű emberrel és játékossal együtt dolgozhatok, remélem még sokáig! Csapatunkról még annyit, hogy az összesen ötmeccses eltiltást tisztességgel, összetartással vállaltuk és megoldottuk, habár tudjuk, hogy most jönnek a még nehezebb mérkőzések, de az eddigiekben az összetartással, a hangulattal és Béla kiváló játékával s hozzáállásával megalapoztunk a folytatást.

Korábban már írtunk Vocskó Máté fellebbezéséről, amelyet végül figyelmen kívül hagyott a szövetség elnöksége. Most azt is megtudtuk, hogy amikor a feladó fegyelmi eljárást kezdeményezett a két játékvezető ellen, az MRSZ jogásza megígérte neki — és ez jegyzőkönyvbe is került —, hogy az ügy minden részletéről, fejleményéről tájékoztatni fogja. Természetesen azóta sem történt semmi ezzel kapcsolatban, a két bíró megúszta szankciók nélkül az esetet...

Címkék: röplabda mafc markovich

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr403281558

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása