Verítékkel szerzett három pontot hazai pályán a Szolnoki Főiskola RK-SI női csapata a Veszprémi Egyetemi SC ellen az NB I alapszakaszának ötödik fordulójában, pedig az eddigi fordulók nem ezt vetítették előre. Képgaléria itt! Junior képgaléria itt!

Álmosan kezdte a mérkőzést a hazai csapat, és Litkei Gábor edző már 2:6-nál ki is kérte első idejét. Nem sikerült felráznia csapatát, továbbra is a vendég Veszprém akarata érvényesült. Jezerneczki Tímea jól nyitott, és csapata lelkesen mezőnyözött a liberó, Pintér Eszter irányításával. A szolnokiak a sok hibával elrontották a nehezen szerzett szép pontok adta felzárkózási lehetőséget. 17:20-nál a második időkérés és utána a csere sem segített a hazaiakon (20:25, 0:1).

Várták a fordulatot a hazai nézők a második játékrész elején, ez azonban nem következett be. Továbbra is görcsösen játszott a Szolnok, az első szettben jobban teljesítő Szikszai is beleszürkült a csapatba. A VESC Környei, Kovács és Földesi pontjaival vezetett a szett elején. A játékrész közepén csikorogva megindul a vendéglátó szekere, és nem tudni hogyan, a sok rontott labda ellenére átvette a vezetést. Végre bejött egy-egy olajozott támadás, erős center- vagy szélsőütéssel. A szett végére ezek három-négypontos hazai előnyt jelentettek, amin már a vendégek időkérése sem segített (25:20, 1:1).

Mintha a második játszma meg sem történt volna, újra a vendégek pattogtak, és cammogtak a hazaiak. A harmadik rész elején vezettek is három-négy ponttal, de Magi Gábor váratlan időkérésével (a Veszprém 11:8-ra vezetett!) mégis segített csapatán a szolnoki felzárkózás ellen (16:19). Ekkor a sors beleszólt a mérkőzésbe! Egy rossz feladásból, már az ütésből leesve furcsán, véletlenszerűen, ujjheggyel átejtett Szepesi-labda pontot eredményezett, ezután 21:21-nél egyenlített a Szolnok, és szinte a semmiből megnyerve a szettet, átvette a vezetést (25:21, 2:1).

A negyedik szett kicsit fordított koreográfiát mutatott. Eleinte a bakonyiak álltak jobban (4:6), majd rögtön a Szolnok ragadta magához a kezdeményezést és végig három-négypontos előnyt tudott tartani, amit a Veszprém akart a végén megfordítani. Pont- és időkérési csata zárta le a mérkőzést, amelyre csak az eredmény miatt szabad csak emlékezni.

NB I, nők, alapszakasz 5. forduló

Szolnoki Főiskola RK-SI — Veszprémi Egyetemi SC 3:1 (—20, 20, 21, 22)

Szolnok, 60 néző. Játékvezetők: Tillmann, Kiss Z.
Szolnok: Illésné, Karakas M., Szigediné, Szikszai V., Pintér A., Szepesi G. Csere: Kiss R.(liberó), Kun B., Szívós I. Edző: Litkei Gábor
Veszprém: Szelle D., Kovács A., Környei, Tobak E., Földesi N., Jezerneczki. Csere: Pintér E.,(liberó), Molnár B., Pós A. Edző: Magi Gábor, Katona Péter

EDZŐI ÉRTÉKELÉSEK

Litkei Gábor:
— Csapatom ma kiszámíthatatlan volt. A kért alapjátékok helyett túl akartuk variálni a támadásainkat. Ma a csapat helyett hat játékos volt a pályán. Két pozitívuma van a mérkőzésnek. Az első, hogy nyertünk. A második, hogy rossz játékkal nyertünk.

Katona Péter: — Saját magunkhoz képest mi is álmosan játszottunk, nem tudtuk kihasználni a Szolnok rossz napját. Centerjátékunk nem volt elég hatékony és a mérkőzés végére fejben is elfáradtunk, túl hamar feladtuk. Környeit és Földesit tudom kiemelni.

Címkék: bajnokság veszprém szolnok röplabda nb1 vesc

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr1003277098

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása