Háromszor nyert, egyszer kikapott, hat csapatból mégis csak a negyedik helyen végzett a Vasas-Óbuda-Hofeka női csapata a Marosvásárhelyen rendezett felkészülési tornán.

Szerdán utazott el a Vasas a romániai Marosvásárhelyre, és vasárnapig négy meccset játszott román élcsapatokkal. Milovits Júlia Achilles-sérülés, Dékány Bernadett pedig makacs hasfal-sérülés miatt nem utazhatott. Minden bizonnyal mindketten hosszabb pihenőre kényszerülnek!

Jókay Zoltán vezetőedző elmondta, mivel két-három Közép-európai Liga-fordulóról is hiányozni fognak, most kifejezetten jó volt nélkülük gyakorolnia a csapatnak.

— Még a békéscsabai Viharsarok Kupán találkoztunk a marosvásárhelyiekkel, akiknek nagyon tetszett a csapatunk játéka — mesélte a tréner. — Aztán egyszer csak jelentkeztek, hogy rendeznek egy nemzetközi tornát és szeretnének meghívni minket is. Természetesen igent mondtuk, mert nekünk nagyon hiányoznak ezek a meccsek. Az egyetlen furcsa dolog az volt, hogy rögtön az első napon kellett játszanunk a hazaiakkal, a legerősebb csapattal. Jobb lett volna, ha velük a végén játszunk. Jó volt, hogy tudtunk gyakorolni ebben a felállásban is, és kipróbálhattunk új formációkat is. Hasznos volt ez az öt nap, voltak negatívumok, de ebből tudunk tanulni, az ilyen meccsekből tudjuk leszűrni, hogy valójában hol is tartunk.

Nemzetközi felkészülési torna, nők, Marosvásárhely

Szeptember 29. csütörtök

CSU Medicina (román) — Vasas 3:0
Universitatea Cluj (román) — Vasas 0:3
CSM Sibiu (román) — CSU Medicina II 3:0
Szeptember 30. péntek
U Cluj — CSU Medicina II 3:0
CSM Sibiu — Vasas 2:3
CSU Medicina — Unic Piatra Neamt (román) 3:1
U Cluj — CSM Sibiu 2:3
Október 1. szombat
Unic Piatra Neamt — CSM Sibiu 3:1
U Cluj — CSU Medicina 1:3
Unic Piatra Neamt — Vasas 1:3
Október 2. vasárnap
Unic Piatra Neamt — U Cluj 3:0
CSU Medicina — CSM Sibiu 3:1

A végeredmény
1. CSU Medicina
2. Unic Piatra Neamt
3. CSM Sibiu
4. Vasas
5. Universitatea Cluj
6. CSU Medicina

(forrás: vasasvolley.hu, handbalvolei.ro)

Címkék: románia román marosvásárhely röplabda vasas

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr703274033

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása