A BITT KNRC-Kaposvári Egyetem a vártnál sokkal simábban nyert 3:0-ra a Palota RSC otthonában a női NB I alapszakaszának negyedik fordulójában. A Tatabánya megszerezte első pontját.

A Kaposvár egy győzelemmel és négy ponttal várta a rákospalotai alsóházi rangadót, a fővárosiak viszont még szettet sem nyertek az új bajnokságban.

AZ ELSŐ SZETT

A hazaiak csapatkapitánya, Péter Krisztina szerezte a meccs első pontját, de két hiba után már a somogyiaknál volt az előny. Keppel Barbara ászértékű nyitásával visszafordította az eredményt a Palota (3:2), hogy aztán Horváth Petra ütése és Soós Ivett támadásrontása után megint a látogatók álljanak jobban (4:5). Rendkívül fordulatos volt tehát a kezdet, egy hosszú labdamenet végén például Papp Dóra blokkolt nagyot. A szervákkal meggyűlt a baja a házigazdának, sok volt a rontás, és mivel a mezőnyben is meglehetősen kapkodó volt a Palota, az első technikainál már kettővel vezetett a Kaposvár (6:8).

Amikor Récsei Ágnes duplázott, a hazaiak feladót cseréltek, Péter Krisztina helyére érkezett Kása Enikő, és hamarosan a születésnapos Nagy Viktória is pályára lépett (7:11). Utóbbi rögtön egy hálószegélyről lecsorgó, pazar ásznyitással kezdett. A somogyiak is elkezdtek nyitásokat hibázni, aztán Nagy Viktória odapörkölt még egy ászt, úgyhogy megint szorossá vált az állás (11:12)! Papp Dóra belejött a pontgyártásba, a kaposváriak viszont jó mezőnyözéssel, és ellenállhatatlan centerezéssel tartotta vezetését (14:15). Továbbra is rengeteg volt a nyitásrontás, kettővel vezetett a BITT KNRC a második kötelező pihenőnél (14:16).

A játék kis túlzással Papp Dóra, illetve a somogyi centerek párviadalára korlátozódott. Horváth Petra ütés közben belekapott a hálóba, az első játékvezető észre is vette, és a hazaiaknak adta a pontot. Karácsonyi Júlia ászt nyitott, ezzel egyenlített a Palota, Pálfy Marianna időt kért (17:17). Horváth Zsófia egy ravasz ejtéssel törte meg a vendégek rossz sorozatát, ráadásul Papp Dóra ütést rontott. Nagyon hosszú és hihetetlenül izgalmas labdamenet végén Pintér Zsanett hibázott támadást (18:19), de Papp sem talált be, Balogh Beatrix időt kért. Pintér javított, Kovács Kármen ejtett, megint négy volt a különbség, jött a második Palota-időkérés (18:22). A hazaiak képtelenek voltak befejezni a támadásaikat, és a végén már a nyitásfogadás sem működött. A másodbíró ráunt egy újabb hosszú labdamenetre, és hálóérintést fújt a vendégeknél, akik ennek ellenére — stílszerűen egy fővárosi szervahibával — megérdemelten nyerték meg az első szettet (20:25, 0:1).

A MÁSODIK SZETT


A hazaiak első pontját a második részben is Péter Krisztina szerezte. Eleinte megint szoros volt az állás, de továbbra is szembetűnőek volt a Palota gyenge befejezései, és a Kaposvár remek mezőnyözései. Horváth Zsófia ejtései gyakorlatilag egy újabb támadópotenciált jelentettek somogyi oldalon, így a házigazdának hamar időt kellett kérnie (2:6). Hiába volt minden, Pintér Zsanett szervált egy ászértékűt, de egyik pillanatról a másikra feltámadni látszott a Palota! Parádés mezőnyözés után Soós Ivett blokkolt, majd Péter Krisztina nyitott ászértékűt, Papp Dóra ejtését követően pedig már a Kaposvárnak kellett időt kérnie (6:7)! Papp rontott ütést, így kettővel jobban állt a látogató az első technikainál.

A visszatérés után már nyoma sem volt a hazaiak feltámadásának, somogyi duplával megint nőtt a differencia (7:11). Horváth Petra ütött és két ászt nyitott (7:13), de aztán megint éledezni látszott Palota (9:14). Karácsonyi nyitásrontása és Kovács Kármen ejtésszerű ütése után jött a második technikai (9:16). Továbbra is a támadáshatékonysággal, a nyitásfogadással és a feladásokkal voltak nagy bajok fővárosi oldalon, a somogyiak pedig remekül használták ki ezt. Sok volt az érthetetlen, ki nem kényszerített hazai hiba, a különbség már a tíz pontot is meghaladta (11:23). A játékrész nyomaszót kaposvári fölénnyel, és egy újabb pontatlan feladással ért véget (12:15, 0:2).

A HARMADIK SZETT

A játék képe a harmadik etapra sem változott, a lendületbe került fiatal kaposváriak örömröplabdát mutattak be, nagyjából minden bejött nekik (0:3). Keppel Barbara támadott a leghatékonyabban a Palotában, de a pontatlanságok miatt ritkán jutott el hozzá a labda. Pintér Zsanett szórta a pontokat a túloldalon (1:6). A hazai ejtéseknek a kiváló kaposvári mezőnymunka miatt nem volt létjogosultságuk (4:8). Soós Ivett mégis egy finom megoldással szerzett pontot, majd blokkolt egy nagyot (6:9). Soós Ivett egy nagy ütés után udvariasan megköszönte a másodbírónak, hogy hálóérintést fújt a Kaposvárnak!

Horváth Petra ütése out volt (8:11), aztán a hazaiak is belekaptak a hálóba. Soós éledezni látszott, és amikor Keppel Barbara beijesztése miatt Horváth Zsófia rontott, időt kért Pálfy Marianna (10:12). Hosszú idő után újra egyenrangú partner volt a hazai együttes, ezért a legrosszabbkor jött a nyitásrontás. Bezsenyi Gyöngyi gyors duplájával és Horváth Zsófia hibájával egyenlített, Bezsenyi újabb ásznyitásával pedig már vezetett a Palota (14:13)! A hálószervákon nem tudott javítani a házigazda, így a második kötelező szünetben megint a somogyiak álltak jobban (15:16).

A fővárosiak feltámadása megint csak átmeneti volt (15:18), a Kaposvár ismét pontos, jó megoldásokkal szerezte vissza az előnyt. Pintér Zsanettet képtelenek voltak megfékezni, és a csapattársai is remekeltek. Dicséretesen koncentráltak a vendégek, és magabiztos alapjátékkal, pontosan röplabdázva teljesen megérdemelten nyertek idegenben az egyéni- és csapatteljesítményben is gyengén muzsikáló Palota ellen (16:25, 0:3).

A mérkőzés legjobbja
A hazaiak közül Soós Ivett és Papp Dóra egyaránt sokat vállalt, de többször hibázott, Keppel Barbara jól támadott, jól védekezett, de önhibáján kívül kevésszer találkozott a labdával. A kaposváriaknál az egész csapat dicsérhető a nagyszerű játékért és a győzelemért. Horváth Petra sokat volt játékban, eredményesnek bizonyult, de kevéssé volt hatékony. Schrauff Júlia nagyon pontos, érett liberójátékot produkált. A centerek is figyelemreméltóan röplabdáztak, ez persze az irányító Horváth Zsófiának is köszönhető. A meccs legjobbja a mezőny legeredményesebbje, Pintér Zsanett volt, aki a kezdeti bizonytalankodások után szinte mindent beütött, vezére volt együttesének.

NB I, nők, alapszakasz, 4. forduló

Palota RSC — BITT KNRC-Kaposvári Egyetem 0:3 (—20, —12, —16)

Rákospalota, 50 néző. Játékvezetők: Bátkai-Katona, Pőcze
Palota: Péter K. 4, Karácsonyi 1, Bezsenyi 3, Soós I. 5, Papp D. 12, Keppel 4. Csere: Szilágyi (liberó), Kása, Nagy V. 2, Lengyel Lívia, Nyuka. Edző: Balogh Beatrix
Kaposvár: Horváth Zs. 2, Horváth P. 9, Pintér Zs. 13, Győrbíró 6, Kovács K. 3, Récsei 3. Csere: Schrauff (liberó), Szarka. Edző: Pálfy Marianna

Az eredmény alakulása. 1. játszma:
6:8, 7:12, 11:12, 18:19, 19:24. 2. játszma: 2:7, 6:7, 7:13, 11:20. 3. játszma: 4:8, 14:13, 16:19

EDZŐI ÉRTÉKELÉSEK

Balogh Beatrix:
— Gratulálok a Kaposvárnak a győzelemhez! Nagy reményekkel indultunk a mérkőzésnek, de bizonyos játékelemeket — nyitás, nyitásfogadás, támadások — nem tudtunk eredményesen használni. A mai napon semmi nem jött össze. Talán egy kicsit túlizgulták a lányok a meccset, ennek a számlájára írom a vereséget. Ne felejtsük el, hogy ez egy teljesen új és nagyon fiatal csapat. Idő kell még nekünk, de továbbra is bizakodó vagyok, mert játékban ez a csapat százszor többet tud annál, mint amit a mai napon produkált.
Pálfy Marianna: — Gratulálok a játékosaimnak, akiken nem lehetett érezni a pénteki, Veszprém elleni három-kettes vereség csalódottságát. Sőt, a hangulat éppen az ellenkezője volt! Rendkívül egységes játékot nyújtottunk mezőnyben, támadásban és szerencsére már nyitásban is a meccs közepe felé.

Tatabányai Volán SE — Albrecht-Miskolci VSC-MISI 2:3 (—18, —6, 21, 16, —8)

Címkék: bajnokság palota kaposvár röplabda nb1 bitt

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr653254863

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása