Többmeccses hétvége előtt áll az Albrecht-Miskolci VSC-MISI női csapata. A borsodiak az NB I alapszakaszának negyedik fordulójában, pénteken a Palotát fogadják, vasárnap pedig Tatabányára utaznak.

Ennyivel azonban még nem ússzák meg a hölgyek a röplabdát, mivel a klub képviselteti magát szombaton, a rimaszombati hatcsapatos nemzetközi tornán is. Terhelés szempontjából nem sok ez egy kicsit?

— Úgy csináljuk, hogy elbírjuk — jelentette ki Toma Sándor, edző. — Szerencsére bő a keretünk, a rimaszombati látogatásra, amit egy jó edzésnek fogunk fel, jönnek a juniorok is. Szlovákiában igyekszem megtalálni a megfelelő egyensúlyt, hogy mindenki játsszon egy picit, ugyanakkor pihenjen is.

Szakmailag azért is vállalhatta a szakvezető a rimaszombati szereplést, mert egyrészt az utazást tekintve nincs messze a szlovákiai város, másrészt a Palota és a Tatabánya sem tartozik azon ellenfelek közé, amelyek (már persze ha maximálisan odateszi magát a csapat) túl hosszú meccsre késztetnék a borsodiakat.

— A Palota körülbelül ugyanaz a csapat, mint egy éve, egy hajtós, lelkes társaság — mondta Toma Sándor. — Nemrégiben azonban elveszítették edzőjüket, a mindenki által tisztelt Szalayné Sebők Évát, akit korábban az évszázad legjobb női röplabdázójának választottak Magyarországon, és aki klubunkban kezdte karrierjét 1963-ban, Szlovák Aurél iránymutatásai mellett. Itthon minden körülmények között le kell győznünk őket, de stabilabb játékkal, mint amit Veszprémben hoztunk.

Korábban azt írták az MVSC két játékosáról, Szajkó Tímeáról és Mosonyi Tekláról, hogy szerződésük véglegesítése ügyében tárgyalásban állnak a klubbal, emiatt szereplésük bizonytalan. Illyés Miklós klubelnök elmondta, a két röplabdázó a csapat igazolt játékosa, viszont, miután van egy anyagi keret, amit nem szeretnének átlépni, nem tudnak részükre költségtérítést biztosítani.

— Szajkó napi nyolc órában dolgozik, nem tud csak a sporttal foglalkozni, de amikor ideje engedi, jön, és ezt köszönjük neki — fogalmazott a klub vezetője.

(forrás: Borsod Online)

Címkék: bajnokság miskolc röplabda nb1 mvsc

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr873248139

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása